Muziek van de jaren 90 Nancy

Top 500 van de jaren 90

Ik heb inmiddels al zo vaak verteld dat ik graag naar samengestelde lijsten luister. Zo was ik vorig jaar te horen tijdens de Top 2000 en stel ik zelf ook graag lijsten samen. En nu draait op Q-Music de Top 500 van de jaren 90. Ik ben een 80’ies kind maar met een jaren 90 hart. Beetje sip, je vasthouden aan een tijdperk?

Toen ik jonger was, begreep ik er helemaal niets van: Waarom toch iedere keer weer liedjes uit de jaren 80 op de radio? Mijn moeder stond vaak te dansen op Radio 10 Gold en op Veronica had je steevast een jaren 80 dag. We leven toch in het nu? Deze muziek is toch veel leuker? En nu ben ik erachter dat we allemaal ouwe mutsen worden en dat het hoort bij je leeftijd. Want zo hard als toen de mensen van de jaren 60 en 70 waarschijnlijk aan het dansen en meezingen waren, zo hard sta ik nu mee te zingen met de muziek uit de jaren 90. Hoe sip is dat?

Jaren 90, megablij!

Nooit gedacht dat dit moment zou komen! En toch is het zo, terwijl Sash lichtelijk hysterisch ENCORE UNE FOIS door de speakers klinkt, sta ik lekker mee te dansen en te zingen. Elk nummer heb ik wel een herinnering aan, ik word per direct terug geslingerd in die tijd: “Deze was toen ik nog niet mocht stappen, oh ja, dit nummer was toen ik net wél mocht stappen.” Ik ben een product van de jaren 80 maar de muziek uit de jaren 90 en de jaren 00 hebben de meeste herinneringen voor mij. Je eerste echte verliefdheid, het nummer waarop je keihard kon meeschreeuwen, het nummer waar je je zo goed mee kon identificeren, je eerste avond stappen, het nummer wat in was in die speciale zomer. Iedereen heeft dat soort liedjes en vaak horen ze bij een bepaalde periode in je leven. Die periode die voor iedereen zo bepalend en vormend is.

LEES OOK  Carnavalshits van 2015

En dus ja, ben ik nu ook zo’n grijze, oude duif waar iedereen hard om lacht. Terwijl de muziek in mijn auto eigenlijk te hard aan staat en ik met een grijns op mijn gezicht rond race – lachen jongens en meiden van puber tot begin 20 me een beetje uit. Tsja, ach… nu nog wel – maar wacht maar, over 10 jaar weet je precies waar ik het over heb 😉 Voor nu geniet ik even van alle liedjes van de Manic Street Preachers, Moby, Spice Girls, Take That, Blur en meer.

De Top 500 van de jaren 90 is nu te horen op Q-Music. Welke liedjes uit welke tijd heb jij goede herinneringen aan? De jaren 70, de jaren 80, de jaren 90 of de jaren 00?

4 reacties

 • Sheelagh

  Jaaa de jaren ’90. Oasis is denk ik mijn favo band uit die jaren. Maar ook de BSB, Take That, Spice Girls, Boyzone. En de Prodigy. Pulp! Zucht, was het nog maar de jaren ’90. Ik ben geen Q luisteraar maar deze week even wel 🙂 En vasthouden aan een tijdperk? ik noem het liever gewoon jeugdsentiment. En sommige nummers zijn nog steeds zo goed!

  • Nancy

   Ja het is absoluut jeugdsentiment ten top. En ook ik vind sommige nummers erg goed, want er is echt niet alleen maar happy hardcore in die tijd gemaakt gelukkig zaten er ook steengoede nummers tussen. Ik krijg wel zo’n beetje bij elk nummer een flashback, zoals vandaag met Toni Braxton met Unbreak my heart: Ik hoor mijn vriendin Nicole nog zeggen dat het haar lievelingsnummer is.

 • Sheelagh

  Oh, en je foto. Haha. Zo herkenbaar!

  • Nancy

   Ja, zooooo fout! Hahaha! Ik moet zo enorm lachen om mijn foto’s van toen. Een beetje stoer kijken in de camera, met mijn plateauzolen aan. Oh it’s killing me man hahaha! Een soort duckface avant la lettre.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.