Uit je comfort zone stappen

Als je 30 nog iets bent, kan het best eens zijn dat je een beetje vastgeroest zit in bepaalde patronen. Je gaat altijd met dezelfde mensen om, je leert niet veel nieuws meer bij, je werkt volgens een vast ritme en gaat naar de sportschool op vaste dagen en tijden.

Reden te meer om het roer af en toe eens flink om te gooien, of gewoon eens wat te doen wat je niet snel zou doen. Zo was mijn plan om afgelopen zomer een activiteit te doen die ik nooit eerder had gedaan (helaas werkte het weer niet mee) en bleef ik afgelopen vakantie in Amerika bij mensen slapen die we 2 minuten hadden gesproken in de plaatselijke VVV.

Internet

Mijn leukste verhaal van uit mijn comfortzone stappen: Ik leerde op het vliegveld van Toronto iemand nieuws kennen. Via internet welteverstaan. Ik ben namelijk – zoals jullie in den treuren hebben moeten horen misschien – fan van Supernatural. De serie wordt opgenomen in de buurt van Vancouver, maar ik had een tussenstop op Toronto. #wrongairport zoals dat heet.

Terwijl ik dit de wereld in slingerde, keek ik een beetje rond op de hashtag rondom onze #SPNfamily en raakte ik in gesprek met een meisje die op Twitter iets tegen Jensen en Jared zei. Namelijk dat ze was begonnen met Supernatural kijken, geen idee had of er verder nog fans uit Nederland kwamen en het eerste seizoen in 2 dagen (!!) had uitgekeken. Ik verwelkomde haar in de familie en we raakten aan de praat. Sindsdien hebben we contact. We volgden elkaar eerst op Twitter, toen meldden we elkaar aan op Facebook en al snel kregen we het erover dat we samen naar een convention wilden gaan waar gelijkgestemden elkaar tegenkomen. Het leek mij extra leuk om voorafgaand een afspraak te maken en elkaar in real life te leren kennen. Want als je samen naar een con gaat, moet het wel een beetje klikken, was mijn gedachte.

LEES OOK  DIARY - Sunday Special - Week 17

supernatural fan

Supernatural meet-up – uit mijn comfort zone

Ik wist van tevoren natuurlijk niet hoe ze zou reageren, want misschien vond ze me maar raar. Of had ze helemaal geen zin om met mij af te spreken ergens in het land. Toch kon ik best wel uit mijn comfortzone stappen vond ik. Waarbij ik dacht: ‘Als ze er geen zin in heeft, dan zegt ze dat gewoon en dan is er eigenlijk ook niks aan de hand. Wat kan er nu eigenlijk voor ergs gebeuren?’ Dus stuurde ik mijn berichtje. And lo and behold: Ze vond het een superleuk idee! Sterker, ik stelde voor om een meet-up te doen met meerdere mensen en daar was ze zó enthousiast over dat ze een WhatsApp groep aanmaakte met nog meer fans. Sindsdien appen we elkaar op regelmatige basis. Het is echt heel erg leuk om met anderen te spreken die net zo fan van jouw serie zijn en ik heb het gevoel dat ik weer nieuwe vrienden aan het maken ben.

Nieuwe ervaring

Ik ben superenthousiast en lees met vaart alle gesprekken en leuke links die we elkaar sturen. Het leuke is, deze nieuwe ervaring kwam tot stand door de stoute schoenen aan te trekken en gewoon te doen. Want wat is het ergste dat je kan gebeuren? Als je dat in je achterhoofd houdt, valt het allemaal reuze mee. En ik kan je uit eerste hand vertellen dat het erg gezellig is, om af en toe uit je comfort zone te stappen! Nu jij nog 😉

LEES OOK  DIARY 2016 - Week 18 - Asylum 16

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.