Yoga-sessie

Ik zie de wereld rooskleurig, ondanks de grauwheid van januari die over het Hollandse landschap hangt.
Ik heb mijn eerste yoga-sessie gehad. Na een voor mijn gevoel van eeuwigheid met stress in mijn lijf, zie ik nu alles weer in het juiste perspectief. Ik heb een uur in de knoop gelegen en op mijn kop gestaan. Blijkbaar heb ik dat nodig om alles weer wat helder te zien. Na de les heb ik een rozig gevoel en wil ik lekker onder de wol kruipen. Bij thuiskomst heb ik juist energie voor tien en wil ik niet gaan slapen. Die avond heb ik voor het eerst in tijden geen moeite om in slaap te komen en word ik niet overspoeld met hysterische gedachten en to-do-lijstjes. Ik slaap rustig in en heb een droomloze nacht.

En nu, dagen later, voel ik nog de effecten van die ene les. De kalmte blijft over me waken en ik voel me fris, vrij en vrolijk. Ik heb het gevoel dat het tij weer begint te keren en met elke dag dichter bij de lente voel ik dat ik elke dag een stukje terugkom. Totdat ik er weer helemaal ben. De echte Nancy.
Langzaam gooi ik de zware mantel van de winter en het verleden van me af. Lente, ik kom eraan! Nieuwe ronden, nieuwe kansen!
Kan yoga dát met je doen? Eén woord: wauw.

LEES OOK  Ondertussen... in de provincie : Yogasite

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.