zomer tag summer tag

Laat de zomer maar komen – Summer tag – Zomer tag

Op het blog van Annemerel las ik over de Zomer tag die zij weer van een andere blogger (Ashley) had overgenomen. Ik kon het niet laten om er een Nancy sausje overheen te gieten en zo kwam ik op het idee om hier een video van te maken – om de zomer echt goed in te luiden.

Die kan je natuurlijk hier zien:

Kan jij de video niet openen? Klik dan op de volgende link: https://youtu.be/ZyU46LTeGME

Je favoriete zomernummer

Inmiddels loop ik al zoveel jaar mee op deze wereld dat ik een boek kan schrijven over liedjes die me aan de zomer doen denken. Maar goed, even alle gekheid op een stokje, ik heb natuurlijk wel lievelingsnummers. Zo hebben wij bij onze roadtrips altijd Keane bij ons. Die nummers staan gelijk aan vakanties met mijn lief. En zo denk ik bij het eerste album van Mika altijd aan mijn allereerste trip naar Zuid-Frankrijk in mijn eentje. Daar ging ik dan in mijn sportwagen, over de Route du Soleil. Ik was in mijn element!

Een nummer die het altijd goed bij me doet tijdens de zomer: Sonnentanz van Klangkarussell.

zomer tag summer tag

Je vijf favoriete zomerherinneringen
 1. Lome zomeravonden als klein meisje waren gevuld met zon en mijn ouders die kaasjes en stukjes komkommer aten in de avondzon terwijl ze een glaasje rosé en bier dronken. Als de zon grotendeels verdwenen was zette mijn vader de sproeier aan voor de tuin en dan renden mijn broer en ik er wel eens doorheen in onze kleding. We wisten nooit precies wanneer de sproeier zijn ronde had gedaan en met een noodvaart weer op zijn beginpunt begon. Het was een spelletje om er achteraan te rennen en nog leuker als we zeiknat werden. Ik had het idee dat de zomerdagen eeuwen duurden – alsof er nooit een einde aan zou komen. Heerlijk vond ik dat.
 2. Vakanties in Zuid-Frankrijk met mijn ouders, genieten van du pain, du vin et du boursin. En vooral van lange dagen in het zwembad als kind. Dansavondjes met Fransen. Frans leren spreken. Mijn vakantievriendje waarmee ik midden in het boerenveld wakker werd en gedag werd gezegd door de boer/campingbaas. Slapen onder de blote sterrenhemel. Een stoel pakken voor onweer schouwspel. Op het terras drinken tot de zon onder gaat. En dit later mogen delen met mijn man erbij. Ik ben een bofkont.
 3. Sterren kijken bij ome Jos en tante Mira en (volks)liederen zingen bij het kampvuur en geweldige verhalen over hemellichamen horen. En de mooiste herinnering van die bijzondere avonden: De grootste vallende ster van mijn leven zien en dat moment alleen delen met ome Jos.
 4. Trouwen in 2014, midden in de zomer. De dag dat ik mijn familie en vrienden officieel kon laten zien: Dit is de man waar ik de rest van mijn leven mee wil delen. Het was een warme dag, een mooie dag, een geweldige herinnering. Al die liefde! Ik kon mijn geluk niet op!
 5. Eten in de zomer! Mijn moeder dekte wel eens als verrassing de tafel buiten op een doordeweekse schooldag en dan mocht ik in de ochtendzon mijn witte boterham met aardbeien eten. En als de caravan nog op de oprit stond, mocht mijn beste vriendin blijven lunchen en aten we in de caravan en deden we alsof we samen op vakantie waren. Mijn  moeder maakte een feestje van mijn jeugd samen met mijn pa.
LEES OOK  Just Dance Outdoor 2016
Ga je deze zomer nog op vakantie?

Ik ben dit jaar zo enorm vaak op vakantie geweest (korte reisjes), dat ik me bijna schaam om te zeggen dat ik weer weg ga. Naar Spanje! Tijdens hoogzomer zit ik namelijk verplicht gekluisterd aan mijn bureau om werk van anderen over te nemen. In september ga ik weer wel weg, net als de zomervakantie voorbij is begint de mijne dus. Maar zomer vieren kan altijd!

Noem vier dingen die je leuk vindt aan de zomer
 1. Het niet zo koud hebben. Ik heb het altijd enorm koud… En ik ben echt dol op de zomer, te zien aan mijn zomergarderobe die 5x groter is dan mijn wintergarderobe. En dat terwijl ik een enorme koukleum ben.
 2. Eten. En drinken. En dat allemaal buiten. Echt, je maakt me niet gelukkiger.
 3. In de zon liggen, dollen met mijn nichtje in het gras, opladen van de zon.
 4. Meer licht en dus meer geluk en liefde in de wereld. Echt, ik zie het aan de mensen. Ze zijn minder nors in de zomer.

wedding joep nancy

Is er een boek dat je doet denken aan de zomer?

Ja, het boek van Julia Child. Ik las het op vakantie op roadtrip. Mijn man vroeg me dat jaar ten huwelijk en ik las het boek uit in de zon op het strand van Biograd, Kroatië. Ook de boeken van Martin Bril doen me altijd denken aan de zomer.

Een TV-serie die je een echt zomergevoel geeft

Ik denk dat ik dan voor Heartbreak High kies. Geen idee of je daar nog iets van kan vinden online tegenwoordig, maar ik was helemaal verslaafd aan die Australische serie over jongeren op highschool. Ik had natuurlijk een lichte crush op Drazic en het leek er altijd zonnig te zijn.

LEES OOK  Waarom ik het haat om met RyanAir te vliegen
Jouw zomerdrankje

Ik kies voor kokoswater met ananas en alcoholisch kies ik voor droge witte wijn of rosé – en een goede Cosmopolitan.

Wat is volgens jou een echte zomerse film?

Ik ga voor Ten Inch Hero! En Point Break! En toevallig zitten in beide films mannen waar ik dolverliefd op ben. In Ten Inch Hero speelt Jensen Ackles, de hunk uit Supernatural waar ik fan van ben. Het gaat over een meisje op zoek naar haar dochter die ze voor adoptie heeft opgegeven. In de tussentijd werkt ze in een broodjeszaak met allemaal bijzondere figuren. Het is een makkelijke, niet nadenken film.

En in Point Break zit de geweldige Keanu Reeves. Surfen, infiltreren. Geweldig en ja ook een beetje fout. Maar who cares, het is een zomerfilm.

En dan hebben we natuurlijk nog Mamma Mia. Als die film je niet aan de zomer doet denken, dan weet ik het ook niet meer hoor. Bovendien zit hier dan weer Pierce Brosnan in én Colin Firth <3 Me like. En vooruit, ik ga maar even bekennen: Ik heb ook de soundtrack en ben groot fan. En zing het liefst alle ABBA liedjes mee. Sue me.

Wat draag je het liefst als het buiten heel erg warm is?

Een jurkje! Samen met een zonnebrand, een zonnebril en slippertjes. En anders een bikini zodat ik lekker aan het water kan blijven liggen.

Favoriete zomeractiviteiten
 • Op andermans boten zitten in de jachthaven (ja, weer een mooie oude zomerherinnering van me)
 • Naar het strand gaan
 • Yoga in de buitenlucht
 • Drankjes, kaasjes en worstjes doen tot het donker is en dan de vuurkorf aansteken
 • Lezen en tot rust komen
LEES OOK  Nancy's zomerweken - Summer list #4
Verder nog plannen deze zomer?

Ik heb geen concrete plannen naast het feit dat ik lekker wil genieten van de zomer. Ik hoop ook nog wat zaken in huis te regelen en verder moet ik gewoon werken… Saai maar waar. Belangrijkst is dus: ridiculous veel lol hebben in the process of the summer. Want ik probeer er altijd een feestje van te maken en ik weet zeker dat me dat gaat lukken!

Wat vond jij van deze tag? Vergeet niet om hem over te nemen op je eigen blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.