zomeralbum fotoalbum maken met polaroids - TIPS

Een zomeralbum met polaroid foto’s maken

De zomer is begonnen! Het weer was in ieder geval goddelijk de laatste tijd, waardoor je bijna het idee hebt dat we middenin de zomer zitten. Hoe je die mooie zomermomenten kan vastleggen? Door foto’s te maken natuurlijk! En dan eens niet met je mobiel, maar met een leuke polaroid camera. Maar hoe doe je dit?

Hoe maak je een leuk zomeralbum?

Kijk naar mijn video voor tips, klik op het plaatje om doorgelinkt te worden naar YouTube.

zomeralbum fotoalbum maken met polaroids - TIPS

 

Kan je hem niet zien? Klik dan hier: https://youtu.be/FJ-CWPSUML4

En lees hieronder meer!

Denk aan het moment

Met polaroids of een album probeer je de focus op een bepaald moment of gevoel te leggen. Zodat je jaren later de foto terug ziet en meteen weer weet wat er toen gebeurde, of die ene foto een gevoel kan terughalen. Wil jij weten welke camera ik gebruik? Lees dan mijn artikel over de Hema Instax polaroid camera.

Bekijk de compositie

Hoewel ik geen sterfotograaf ben (ik leer elke dag weer bij. En ik weet gewoon wat mijn sterke punten zijn – fotografie is dat niet) kijk ik wel degelijk naar de compositie van een foto. Hoe wil je dat het overkomt? Je hebt met polaroids maar één mogelijkheid!

Hoeveel plek heeft je album?

Zonde als je een keuze moet maken welke foto wel en welke niet in je album terecht kan komen. Zorg dus dat je weet hoeveel plek je nog over hebt en hoe lang je zomer nog duurt. Ideale geval? Voor elke dag één plekje!

LEES OOK  Vet irritant

 

Camera bij de hand

Zorg dat je altijd je camera in de buurt hebt. Ga je ergens heen en weet je niet van tevoren of dit wel de foto wordt? Als je je camera bij je hebt, kan je het moment in ieder geval nooit missen.

Relax

En het belangrijkste van een zomer: Relax. Het is de bedoeling dat je deze zomer lekker uitrust zodat je er weer tegenaan kan na de zomer voor je werk of je studie. Dus ga niet krampachtig zoeken naar een mooi moment om vast te leggen. Als hij er niet is, dan is hij er niet… En dat is oké. Niet elke dag kan een dikke 10 zijn. Die ene dag maak je ongetwijfeld goed met veel andere mooie dagen.

Selfie lens

En als je dan nog een foto van jezelf of een groepje vrienden wilt maken en jij moet er ook op staan is de selfie lens een uitkomst. Ik kreeg een heel leuke bunny cameralens voor mijn verjaardag waarmee ik voortaan de beste selfies kan maken. LOVE IT!

Eerder schreef ik al over een zomeralbum maken. Lees dat artikel hier: Zomer fotoalbum bijhouden.

summer to do list zomer fotoalbum bijhouden

Wat ga jij deze zomer vastleggen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.