5 tips voor de voorjaarsschoonmaak - Grote schoonmaak

5 tips voor de Voorjaarsschoonmaak – Grote schoonmaak

Zoals ik al zei in een vorig artikel: De lente komt eraan! Tijd voor de voorjaarsschoonmaak of de Grote Schoonmaak. Wow, wait up! Daar ben je helemaal geen fan van? Maakt niet uit, ik ook niet! Ik geef je gewoon 5 simpele tips om het snel en makkelijk voor jezelf te maken.

Opruimen als hobby

Te bedenken dat ik als kind als hobby in een vriendenboekje had opgeschreven: ‘Opruimen’. Mijn vader lag dubbel. IK! Opruimen! Ha! Het scheelt een hoop als de rotzooi te overzien is en je alleen maar de activiteit van zo-even hoeft op te ruimen. Daardoor was ik fan. Niet van het opruimen op langere termijn en al helemaal niet van schoonmaken. Ja, ik ben wel proper op mezelf, maar er ultiem geluk uit halen? Nee. Niet voor niets schreef ik eerder over De Verschrikkelijke Huisvrouw.

Instant resultaat

Als het lente wordt, krijg ik altijd de kriebels. Hoera, de dagen beginnen langer te worden! Het is langer licht! Dat betekent allerlei happy feelings, maar daarbij hoort ook het schoonmaakvirus. Nu ben ik geen Perfect Housewife (sterker, ik ben geen huisvrouw maar female entrepreneur) maar heb ik door de jaren heen wel wat simpele tips op gedaan die mij instant resultaat gaven.

Voorjaarsschoonmaak

Dit wil ik natuurlijk heel graag met jullie delen en dat doe ik deze keer met een video. In de video vertel ik je elke stap die je moet nemen om snel een schoon huis te krijgen. Natuurlijk zijn er nog meer tips, maar daarvoor verwijs ik je graag door naar de cleanfreaks en professional organizers. Die alles weten van cleaning, spring cleaning en organizing. Ik kijk de kunst ook bij hen af.

LEES OOK  Lente, als je denkt dat je het gehad hebt

Vergeet daarom niet om een blik te werpen op mijn Pinterest bord Organizing & Cleaning.

Mijn 5 tips voor de Grote schoonmaak

Goed, without further ado vertel ik je hierbij mijn 5 tips die zorgen voor een snel en makkelijk resultaat voor de voorjaarsschoonmaak:

  1. Beloning
  2. Medicijnkastje
  3. Boven naar beneden
  4. Kledingkast uitzoeken
  5. Uitwassen

Wat ik nu precies met die 5 tips voor de voorjaarsschoonmaak bedoel? Dan moet je toch echt even de video helemaal bekijken. Vergeet niet om je ook even te abonneren op mijn kanaal, dat zou ik erg leuk vinden!

5 tips voor de voorjaarsschoonmaak – Grote schoonmaak

Kan jij de video niet zien? Klik dan hier: https://youtu.be/vxzKFgogpXc

5 tips voor de voorjaarsschoonmaak - Grote schoonmaak

In deze video noem ik trouwens ook verschillende boeken en hierbij, zoals beloofd, een overzicht hiervan:

  • Schoon – Claudette Halkes & Annemarieke Piers
  • Hoe schoon is jouw huis? – Marja en Liny van Oyen
  • Handboek voor de moderne vrouw – Aaf Brandt Corstius en Machteld van Gelder

Extra tip!

Daarnaast kan ik zeker voor tip nummer 4 Kledingkast uitzoeken nog een pareltje hier aan toevoegen. Vergeet niet om Opgeruimd van Marie Kondo te lezen. Ik weet het, ik weet het, ze is nogal een freak als het om haar sokken gaat. Maar er zitten echt stukken in die hout snijden. Dus vergeet even die rare sokken en de huiskamerplant met gevoel en je hebt zowaar een boek in handen die je daadwerkelijk helpt om je enorme rotzooi in huis te herevalueren.

Heb jij nog een goede tip voor mij voor de voorjaarsschoonmaak?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.