als je geen ochtendmens bent

Als je geen ochtendmens bent

De wereld blijkt opgedeeld te kunnen worden in ochtendmensen en avondmensen. Waarvan de ochtendmensen eigenlijk overal in hun voordeel zijn: Kinderen en volwassenen zijn over het algemeen ochtendmensen en presteren in de ochtend het beste. Maar wat als je geen ochtendmens bent?

Onze maatschappij is ingedeeld op ochtendmensen: Je moet vroeg op je werk zijn, scholen beginnen vroeg, winkels gaan bijtijds dicht… Onze hele maatschappij conformeerde zich aan de ochtendmens. Dat is voor nachtbrakers een zware dobber: Ze moeten zich houden aan het setje regels die ochtendmensen hebben opgesteld. Dus als je avondmens bent dan heb je de meeste energie na 21:00 uur, wil je langer op blijven, heb je je helderste moment in de avond of nacht en tóch moet je in de ochtend vroeg present zijn – of dit nu in de collegebanken is of op kantoor. Dat kan best onhandig zijn, maar als je een fijne baas hebt waarbij je flexibele tijden kan aanhouden, zou het zomaar kunnen zijn dat jij volledig in je element bent. Dus je zou in plaats van een ochtendmens ook altijd nog een avondmens kunnen zijn, maar zoals ik eigenlijk al geruime tijd denk ben ik geen van beide. Dus wat als je geen ochtendmens bent, maar ook geen avondmens? Then you’re screwed – dat moge duidelijk zijn.

Middagmens

Ik ben geen ochtendmens: Ik houd niet van bijtijds opstaan, ik heb moeite met mijn bed uit komen en háát het om vroeg op mijn werk te moeten zijn. Avondmens ben ik ook al niet want om 20:00 uur heb ik een fikse dip en wil ik alleen maar slapen. Om 22:00 uur daarentegen sta ik te stuiteren en zou ik zo nog mijn hele huis kunnen schoonmaken. Als ik in bed lig om half 11 in de avond, lig ik te draaien in mijn bed omdat er allerlei gave ideeën door mijn hoofd spoken en ik mijn creatiefste gevoelens dan voel. Ik kan dan weer niet om middernacht gaan slapen want daar kan ik ook niet tegen. Dus besloot ik lang geleden dat ik gewoon een middagmens ben – wat kloppend zou zijn: Vroeg in de middag heb ik mijn beste momenten. Ik heb energie, wil sporten, schrijf goede stukken en ik kan me vooral heel erg goed concentreren. Ik doopte mezelf om tot middagmens, maar mensen maakten er maar grapjes over. “Zoiets bestaat natuurlijk niet Nancy” Tot ik een test maakte of ik een ochtend- of avondmens was en het resultaat?

U bent geen uitgesproken ochtend- of avondmens.

Eindelijk ook via een echte test, weet ik nu 100% zeker onder welk kopje ik val. Ik ben een middagmens and I’m proud of it!

LEES OOK  Ondertussen... in de provincie: Sauna Thermae Son

Wil jij ook testen of jij een ochtendmens of een avondmens bent? Dat kan je hier doen.

2 reacties

  • Sheelagh

    Haha. Ik ben ook een middag/avondmens. In ieder geval GEEN ochtend mens. Bah, ik haat ochtenden. Al lag ik de laatste avonden wel om half 11 in bed en sliep meteen, heel af en toe moet het even.

    • Nancy

      Wauw, wat goed! Ik heb nu een wekker op mijn telefoon gezet om 22:00 uur. Dan gaat hij af om mij te herinneren dat ik naar bed moet. Ik weet dat het dan nog heel lang duurt voordat ik ook echt in bed lig, dus ik heb echt een seintje nodig. Echt vroeg naar bed gaan lukt me niet, maar om 1 uur mijn bed in stappen en de dag erna lekker naar kantoor gaan lukt me ook echt niet. Geen nachtmens dus, maar ook zeker geen ochtendmens. Gelukkig sta ik niet alleen in die haat tegen de ochtenden. THANK GOD! Er zijn zoveel mensen die het ‘heerlijk vinden om lekker productief in de ochtend te zijn’. Ik krijg het net voor elkaar om mijn lenzen in mijn ogen te steken en een boterham te eten. Productiever wordt het niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.