De balans opmaken: Doelen in 2015

In januari vertelde ik jullie allemaal trots over mijn doelen voor het jaar 2015. We zijn inmiddels halverwege het jaar en ik werd geïnspireerd door Zoë die halverwege een score van haar doelen hier bijhield. Dus hoe gaat het nu eigenlijk met mijn doelen van 2015? Tijd om de balans van een half jaar leven volgens mijn doelen op te maken.

Persoonlijke & Lifestyle doelen

2015-02-06-2B10.52.07-2B1

Elke week nagellak op doen:

Nou daarin ben ik helaas gefaald. Toen het nog slecht weer was en ik veel tijd binnen door bracht deed ik regelmatig nagellak op. Ik zette het op Instagram en vond het leuk om het er samen met Sheelagh online over te hebben (dan tagde ik haar of deden we een mention met: Welke kleur draag jij nu?) Onze vaatwasser hield ermee op waardoor ik elke dag moet afwassen. En toen dacht ik: What’s the point? Ik hield wel de nagellak op mijn teennagels nauwgezet bij. Die zijn tot nu toe altijd gelakt geweest. Grappig detail: Recentelijk heb ik een boekje over nailart gehaald bij de bibliotheek, nog voor ik het wist hierover te gaan bloggen. Het is wel duidelijk dat ik dit doel in de gaten houd en weet dat het tijd wordt om wat kleur op de nagels te doen!

 

Yoga every damn day:

Uh? Yoga? *Geluid van tsjirpende krekels* Slechte score dus. Ik heb laatst nog yoga beoefend en met laatst bedoel ik een week terug. Dat is niet elke dag dus. Jammer, want ik weet hoeveel voordeel ik ervan heb om yoga regelmatig te beoefenen. Ik voel me dan sterker en merk dat ik echt leniger word. Wel goed gedaan: Op vakantie naar La Palma namen J. en ik onze yogamatjes mee en hebben we ook echt een les yoga gedaan. In de ochtend. Op het strand. Als je het dan aanpakt op vakantie, dan moet je het wel goed doen.

LEES OOK  Winner Ydeltuyt

Minimaal twee keer per week in mijn dagboek schrijven:

Dit ging lange tijd erg goed. Ik schreef netjes in mijn dagboek en toen niet meer zo regelmatig. Ik heb een tijd terug een boek gekocht waarbij je iedere dag een vraag moet beantwoorden en dat doe ik wel als een ritueel, iedere avond voordat ik ga slapen. Dat houd ik heel makkelijk bij!

#fromwhereIstand mrsstilletto Instagram #whataboutherwin

Elke week een stuk wandelen:

Eerlijk gezegd deed ik dit in het begin al niet, ik ben niet vaker naar het bos gegaan als anders. Ik maak alleen wel steeds vaker een rondje door de stad als ik op mijn werk ben. En ik heb vaker de benenwagen gepakt dan voorheen. Het is niet helemaal zoals ik me had ingebeeld want ik dacht dat ik gewoon elke week het beste even een stukje door het bos kon lopen. Leek me zo heerlijk (dat is het ook) maar op de een of andere manier weet ik het niet in te passen in mijn gewone bestaan. Toch ben ik niet te flauw, zo liepen mijn lief en ik in Lille nog 14 kilometer op één dag.

Leuke dingen doen:

Ik kan me nog herinneren dat ik in mei zei: Het is een beetje ingekakt allemaal. Daar kreeg ik groot gelijk in van manlief en ik moet zeggen dat we dit jaar echt beter ons best doen om leuke dingen te doen. Met elkaar of met vrienden, of apart met vrienden. Zo zijn we regelmatig gaan eten met vrienden, hingen we in Rotterdam op het terras, gingen we naar Eeterij op Wielen, naar de bioscoop, avondje Grevelingenmeer. You name it! Gelukkig hebben we weer een beetje een schop onder ons kont gekregen, want een ingekakt leven kan ik nog hebben als ik 50+ ben (en dan liever nog niet).

LEES OOK  8 Februari - Elfstedentocht

Elke dag fruit:

Ik eet nog steeds niet iedere dag fruit maar ik ben overduidelijk meer fruit gaan eten. Een positieve verandering! Ik zal eens kijken of ik het zo voor elkaar kan krijgen dat ik het tweede deel van 2015 wél elke dag een portie fruit tot me neem. Vandaag ben ik ook goed bezig: As we speak zit ik een banaan te eten 🙂

Blog doelen

Heel fijn; ik had niet zo veel blog voornemens gemaakt, vooral vanwege het feit dat ik erg tevreden was. In de tussentijd heb ik mijn blog wel een stuk professioneler gemaakt door over te stappen en een eigen hosting te krijgen. Trouwe bezoekers zullen wel gezien hebben dat het design is veranderd, waar ik overigens nog steeds erg hard aan werk. Ik heb inmiddels visitekaartjes en ik ben naar een blog workshop geweest. Maar wat was dan mijn ene voornemen qua bloggen?

first look mrsstilletto.nl

Consequent bloggen:

Op de workshop kreeg ik dit als belangrijk punt te horen. Ze zeiden tegen me: “Je moet wel consequent bloggen”. Daar ben ik het helemaal mee eens, maar wat als je niet vooruit hebt kunnen werken en je gaat op vakantie? Tsja, dan deden zij het ook niet. Gelukkig maar, want zo voelde ik me een stuk minder slecht. Ik kan wel zeggen dat ik echt weer in een goede flow zit en ik schrijf drie keer in de week een artikel. Na mijn artikel over mijn doelen voor 2015 zat ik te twijfelen hoe ik dat nu zou gaan aanpakken. Eerst was mijn programma zo: maandag, woensdag, vrijdag en zondag (diary) en dan de week erna op dinsdag, donderdag, zaterdag (en weer zondag een diary). Dat werkt toch niet zo prettig en zo hebben mijn bezoekers geen idee waar ze aan toe zijn. Daarom nu gewoon drie keer in de week een artikel online en op zondag de diary. En in plaats van een bepaalde dag een bepaald thema te geven, schrijf ik vooral over wat mij leuk lijkt. Door een blogplanning bij te houden zie ik zelf of ik te veel aandacht aan het ene of het andere thema schenk. Ik probeer wel balans te bewaren. Toch denk ik nog steeds hetzelfde over kwaliteit boven kwantiteit.

LEES OOK  Sunday Special - Week 19

De balans opmaken

Om de balans op te maken: Eigenlijk is geen enkel punt echt volledig gelukt, maar verandering duurt langer zeg ik dan lief tegen mijzelf. Er zijn wel meerdere punten die half zijn gelukt en dat is toch het begin van het echte werk. Want ik wist heel even niet meer hoe ik het moest aanpakken et voila voor ik het weet heb ik toch weer een vaste blogroutine te pakken. Ik eet niet iedere dag fruit, maar ik ben overduidelijk meer fruit gaan eten. Ik pak vaker de benenwagen en ik schrijf iedere dag in mijn vragendagboek. Al met al ben ik best tevreden, maar er is niets mis mee om de boel weer even aan te scherpen voor de komende periode. Want de zomer vraagt eigenlijk om meer fruit, elke dag yoga en wekelijkse wandelingen. Toch?

Hoe staan jouw voornemens er nu, ruim een half jaar later, bij?

2 reacties

  • Kim

    Gelukkig heb je nog een half jaar om aan je doelen te werken 🙂
    Ik probeerde eerst elke maand doelen voor mezelf te stellen. Maar ik ga ze te snel als verplichtingen zien en dat werkt averechts, helaas.

    • Nancy

      Als je ze als verplichtingen gaat zien, gaan ze je inderdaad tegenstaan. Maandelijks doelen stellen klinkt wel goed, maar ik wilde met sommige doelen toch wel een vast patroon krijgen. Maar goed… we all know how that turned out 😉 Wat je zegt: gelukkig heb ik nog een half jaar om aan mijn doelen te werken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.