trouwringen mrsstilletto

Trouwen: How to bruiloft plannen

Hoera! Je bent ten huwelijk gevraagd, wat een euforie! Eerst begin je met het vertellen van het aanzoek aan iedereen maar al snel beginnen de vragen: Wanneer gaan jullie het vieren? Welke datum moeten we blokkeren? Zijn wij ook uitgenodigd? Wat is jullie thema? Wat is jullie kleur? Dit zijn allemaal vragen die best intimiderend kunnen zijn als vers verloofd koppel, daarom vandaag een how to van de eerste stapjes naar jullie bruiloft. Een handig onderdeel van jullie trouwen. Want hoe doe je dat, een bruiloft plannen?

trouwringen trouwen mrsstilletto

Jouw manier

De eerste stapjes voor de bruiloft plannen zet je op je eigen manier. Het belangrijkste is om te onthouden dat jullie een bijzonder mooie beslissing hebben genomen. Hoe jullie de eindbestemming invullen, is naar eigen inzicht. Laat je daarom niet van de wijs brengen. Sommige meiden hebben al sinds hun zesde een idee hoe ze willen trouwen en waar. Er zijn er ook een boel die altijd wilden trouwen maar niet over de details hebben nagedacht. Deze blogpost is voor jullie!

Envision your wedding

Probeer jullie dag jezelf voor te stellen. Wij zijn met een flipover gaan zitten en hebben onafhankelijk van elkaar opgeschreven wat wij belangrijk vonden op onze bruiloft. Je kon allerlei losse woorden opschrijven. Het was echt ons brainstorm moment, je kan allerlei ideeën de vrije loop laten. Erna bekeken we welke thema’s of woorden er bij elkaar pasten. Zo kwamen we er achter wat wij het belangrijkst vonden aan onze dag en welk thema we uiteindelijk hadden. Het thema werd ‘landelijk vintage’ en de dag draaide om ontspannen en genieten (lekker eten en lekker dansen).

LEES OOK  Een heel fijne Kerst in 2015

Leg een datum vast

Het begint in veel gevallen met het vastleggen van een datum. Wil je een lente-, zomer-, herfst- of winterbruiloft? Door het seizoen te bepalen, ben je al een stap dichter bij jullie datum.

Leg een locatie vast

Het kan best zijn dat je juist een locatie op het oog hebt. In ons geval wilden we graag een feest dat niet om 1 uur afgelopen was. In de trouwbranche is het dan best wel eens moeilijk om een locatie te vinden die langer doorgaat. Soms is het mogelijk maar zit je naar torenhoge kosten te kijken. Als je een locatie op het oog hebt en je weet in welk seizoen je wilt trouwen, kan je al vragen naar de open data. Inspiratie nodig voor een locatie? Kijk op Toptrouwlocaties voor bijzondere locaties in Nederland. Je kan zoeken op thema, soort locatie (een tent of bijvoorbeeld een kasteel) en provincie.

Stel je budget vast

Nogmaals: Het is jullie dag. Jullie beslissen dus met hoeveel mensen jullie dit willen vieren. Willen jullie een kleine bruiloft? Geen probleem. Willen jullie iedereen uitnodigen die jullie kennen? Ook geen probleem. Bedenk alleen wel dat een goede planning samenhangt met een duidelijk budget. Zorg dan ook dat je je hier goed aan houdt, zodat je niet halverwege een tweede hypotheek op je huis moet nemen. Niemand wilt de wittebroodsweken ingaan met een schuld. Zorg daarom dat je je geldzaken goed op orde hebt en weet wat jullie kunnen en willen uitgeven aan De Grote Dag.

LEES OOK  That's just rude! Niet-afzeggers op een bruiloft

Bezoek een trouwbeurs

Wil je daarnaast wat meer informatie op doen zonder ergens aan vast te zitten? Als je gaat trouwen, gaat er een wereld voor je open. De mogelijkheden zijn eindeloos! In elke regio heb je wel kleinschalige trouwevenementen, bezoek daarom eens een trouwbeurs in jouw buurt. Hier staan locatiebeheerders, bloemisten, patissiers en fotografen. Zo krijg je een fijn idee van wat jouw mogelijkheden zijn.

 

Last but not least: Onthoud dat wanneer je het woord bruiloft of trouwen laat vallen, er een ‘0’ bij het bedrag bijgeschreven wordt. Trouwen is een dure aangelegenheid, maar uit ervaring kan ik zeggen: Het leukste om mee te mogen maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.