de slag om de klerewereld kleding garderobe

De slag om de Klerewereld

In De Slag om de Klerewereld stappen Teun van de Keuken en Roland Duong in de wereld van de textielindustrie. Door zich (Teun) voor te doen als verkoper van een nieuwe sweater, kijken zij mee hoe deze van begin tot einde wordt gefabriceerd.

Teun gaat als undercover businessman naar een beurs en verschillende landen om zijn sweater te laten maken. Hij duikt volledig in de industrie, van deal, tot de stof, productie en eindproduct.

de slag om de klerewereld

Ik vond dit drieluik erg interessant omdat je op deze manier erachter komt hoe het er werkelijk aan toegaat in de textielindustrie. Wat voor een praktijken gaan er schuil achter de kleding die jij en ik op dit moment aan hebben? Hoe kan je keuzes maken als consument? En wat gebeurt er, zonder dat jij het weet: Onderdrukking, chemicaliën en kinderarbeid, om er maar een paar te noemen. Na de grote ramp in een kledingfabriek in Bangladesh beloofden veel merken de veiligheid en regels binnen de fabriek aan te passen. Hoeveel is daar werkelijk van terecht gekomen? Met De Slag om de Klerewereld krijg je daar een goede kijk op, dankzij de (verborgen) camera’s waarmee Teun de fabrieken in loopt. Hij zet managers onder druk, probeert de laatste cent per kledingstuk eruit te persen, om te zien hoe men hierop reageert en erachter te komen hoe grote merken ook opereren. Elke keer wordt er een tipje van de sluier opgelicht, tot deze bijna helemaal verdwenen is.

De afleveringen duren elk maar 40 minuten en belichten elk onderdeel van het proces van het maken van een kledingstuk.

LEES OOK  5 tips voor de Voorjaarsschoonmaak - Grote schoonmaak

Voor alle afleveringen en achtergrondinformatie verwijs ik je graag naar: De Slag om de Klerewereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.