Top 2000 stemmen

De Top 2000 van 2015 – Wat kies jij?

Ieder jaar met Kerst barst de Top 2000 weer los. Een muzieklijst van alle jaren voor iedereen, van iedereen. Dag en nacht draait de muziek door tot het hoogtepunt op 1 januari om precies middernacht wordt bereikt. Swingend het nieuwe jaar ingaan! Wat zou jij kiezen als lievelingsnummers?

top 2000 2015Mijn Top 2000 keuze

En zoals ik al zeg: Jij mag zelf kiezen wat er in de Top 2000 komt. Waar het meest op gestemd is, komt het hoogst in de Top 2000 te staan. Ieder jaar maak ik ook een lijstje met liedjes en dit jaar wilde ik mijn lijst vrolijk houden. Daarom een deel van mijn keuze:

  • Kansas – Carry on wayward son
  • Dolly Parton – Jolene
  • Nina Simone – Ain’t Got No… I’ve Got Life
  • Pearl Jam – Alive
  • Otis Redding – Sittin’ on the dock of the bay

Vrolijk?

Je zal je misschien afvragen: Jolene, Alive… vrolijk? Nee, het klopt, deze liedjes gaan over hartenzeer of moeilijke relaties, maar het zijn wel nummers waar ik intens gelukkig van kan worden. Keihard meezingen in de auto op Alive of Jolene op repeat gedurende een uur, dat is de emotie waar ik naar op zoek was.

SPN Fandom

Hierbij wil ik ook meteen een vraag de ether in slingeren: Dear SPN Family, I know we can do this. Let’s all vote for Kansas, our theme song for Supernatural, to get into the Top 2000. Wouldn’t it be cool that Kansas will end up high somewhere around 100 (or higher!). In 2013 it was listed on 1000, last year it got higher on 817. I think we can do better. Top 2000 is the songlist of your life, where everybody can vote for his of her favourite songs. If this song makes you happy and always reminds you of your favourite TV-show, vote for Kansas – Carry On Wayward Son! Vote here: Top 2000. Het moest even in het Engels, om het lekker internationaal te houden. Want zo kan ik altijd op alle SPNFamily bouwen, ook de internationale die in Nederland wonen 🙂 Ik kies dit nummer dan ook omdat ik het nummer onlosmakelijk verbonden vind met mijn serie Supernatural. Als dat liedje komt in de serie, dan gaat alles op vol volume en schreeuw ik het hardst mee. En tegenwoordig ook als ik het gewoon zo voorbij hoor komen.

LEES OOK  The Station Breaks Concert 2017 in Amsterdam

Dolly

Dolly Parton mag niet in de lijst ontbreken omdat ik stiekem country heel erg leuk vind. En als Jolene maar door je hoofd blijft gaan, dan weet je dat je dit nummer moet uitkiezen. Het is nu eenmaal een ijzersterk lied en heel makkelijk om mee te zingen. Heerlijk! Joleeeeene, Joleeeene, Jolene, Joleeeeeeeeeeeeeeeeeene.

I’ve got life

Ik heb al eerder aangegeven dat Nina Simone’s nummer mijn absolute lievelingsnummer is. Dit is mijn inspiratiebron, voor mijn leven. Zoveel emoties in één nummer – ik ben echt super fan van dit nummer.

Pearl Jam

Ik wilde er deze keer iets inzetten wat normaal niet zo bij mij verwacht word, maar ik vind Eddie Vedder toevallig te gek en dit nummer is natuurlijk geweldig. Ik kan me nog herinneren dat we in de auto zaten in Limburg, het regende en dit nummer kwam voorbij. Alsof ik over de weg zweefde, zo voelde het. Ik geloof dat ik geen boete heb gekregen, maar met de muziek hard aan meekrijsen in de auto op dit geweldige nummer kan het best zijn dat ik het gaspedaal iets dieper heb ingetrapt als anders. Fijne herinneringen aan uit mijn dak gaan samen met mijn lief, want hij zat naast mij net zo hard mee te zingen.

At the dock

Dit nummer – aaaaah. Alleen maar hartjes voor dit nummer. Het is zo rustgevend en ook wederom zo inspirerend. Ik zat heel vaak naar dit nummer op repeat te luisteren terwijl ik in mijn schommelstoel genoot van het nummer en mijn uitzicht.

LEES OOK  GISHWHES 2017 - De grootste speurtocht ter wereld

Oude ziel

Ik denk wel eens dat ik een oude ziel ben, want al sinds klein meisje ben ik geïnteresseerd in ‘oude’ muziek. De eerste CD die ik kocht was van Elvis Presley omdat ik dol was op zijn muziek en ik luisterde het liefst naar Rock ’n Roll zoals ‘Great Balls of Fire’ of ‘Go Johnny Go’. Mijn lijstje is nog onderhevig aan het moment, dus ik zal hem dit weekend finaal maken en misschien met wat kleine aanpassingen. Bovendien kan je uit zoveel liedjes kiezen, want je mag er meer dan 5 in je lijstje hebben staan. Het is zo leuk om je ultieme lijst samen te stellen ieder jaar. Ik zal dan ook Eurythmics ongetwijfeld toevoegen aan mijn definitieve lijst. Hoe dan ook is het weer zo ver jongens, de stembus is geopend!!!

Hier kan je stemmen op de Top 2000.

Waar ga jij op stemmen? 

 

Dit koos ik onder andere vorig jaar: Top 2000 van 2014.
Foto’s zijn van www.radio2.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.