Doelen in 2015

happy 2015
Beeld

Happy New Year everybody! De tijd vliegt zo snel dat ik het bijna niet kan bijbenen. Cliché hè, I know. Ik heb al een fijne terugblik op 2014 gemaakt met de best gelezen posts van 2014, maar ik kijk het liefst altijd naar de toekomst.

Wat mag ik allemaal gaan beleven? Dat hangt uiteraard van mij en het lot af. Wat ik kan doen is proberen om mijn leven bijvoorbeeld anders in te richten, nieuwe tradities te starten of voornemens maken om dit jaar anders de boeken in te laten gaan dan voorgaande jaren. Dat klinkt groots en meeslepend, maar valt wel mee. Bovendien wil ik ook niet te veel voornemens maken waar ik me niet aan kan houden. Elke maand een boek uitlezen bijvoorbeeld? #Fail in 2014. Dat is me niet gelukt. Ik las maar de helft en allemaal op vakantie.

2014 was een geweldig jaar

2014 was een geweldig jaar, maar groots en meeslepend zal 2015 niet direct worden. Je trouwt nu eenmaal maar één keer. Dat was al groots en meeslepend genoeg inclusief de bruiloft plannen, de dag zelf en de fijne honeymoon. Toch weet ik dat 2015 ook een heel bijzonder jaar zou kunnen worden.

Laatst stond ik onder de douche (ik krijg de beste ideeën onder de douche) en bedacht ik me: Ik heb nu eindelijk alles onder de knie. Ik woon al geruime tijd op mijzelf, ik maak mijn eten klaar, maak mijn huis schoon, ik ga sporten, zie mijn familie en vrienden en doe ook nog eens leuke dingen in mijn leven.

Ik heb het idee dat ik nu eindelijk alles op de rit heb. Dat was een gevoel van vrijheid want dat betekent dat ik alle vrijheid voor mij heb liggen zonder dat het stemmetje roept van: “Jeetje, wat maak je er toch een rotzooi van” (nou ja, dat stemmetje blijft toch wel roepen en soms ga ik daar in mee). Toch mag je altijd mooi blijven dromen. Dat wil ik ook. Mijn voornemens zijn maar kleine verschillen in mijn leven, maar waar ik wel een stukje vrolijker van word. Lees jij mee?

Persoonlijke & lifestyle doelen in 2015:

Elke week nagellak op doen.

2015 fresh start is coming inspiration glitterDat klinkt echt heel erg flauw en simpel. In jouw ogen zou dat best kunnen zijn. Maar ik zie het zo: Ik heb een enorme stash nagellak waarvan ik al een jaar bijna geen gebruik meer maak, behalve op mijn teennagels. Terwijl nagellak altijd zo gezellig staat. En als ik elke week een kleurtje op doe, dan maak ik ook gebruik van alles wat ik in de kast heb staan. Dus: Vrolijk en handig!

LEES OOK  Celebrity Crushes: Jensen Ackles (Is Epic)

Hoe ik daar nu op zou scoren: Ik draag al een jaar geen nagellak. Alleen tijdens mijn bruiloft heb ik nagellak op gehad. Ik wilde mijn nagels mooi blank houden om verkleuring te voorkomen. Dat heb ik netjes gedaan maar nu is het wel tijd voor iets nieuws.

Yoga every damn day.

Van de foto’s van @Yoga_girl (Rachel Brathen) op Instagram word ik altijd heel vrolijk. Zelfs als het heftige posts zijn, weet zij te inspireren. Én ons aan te zetten om iedere dag yoga te doen. Wat een goed idee! Ik weet dat je eerst 21 dagen achter elkaar iets moet doen wilt het een gewoonte worden. Dus eerst eens proberen om 21 dagen achter elkaar yoga te beoefenen. Daarna is het part of my lifestyle. Ik heb er zin in. #yogaeverydamnday

Hoe ik daar nu op zou scoren: Ik ga hoogstens eens per week naar yoga. Dat is op woensdag, maar de rest van de dagen kan ik ook wel tijd vrij maken. Ik werk parttime en zou best op mijn parttime dagen extra lessen kunnen volgen, of thuis yoga kunnen beoefenen. De rest van de dagen dat ik het druk heb (donderdag en vrijdag vooral) zou ik rustige yoga poses voor het naar bed gaan kunnen doen. Nu doe ik dus maar eens per week aan yoga. Als ik dat al haal…

diary journaling
Bron

Minimaal twee keer per week in mijn dagboek schrijven.

Ja, ook weer een persoonlijk doel. Ik wil graag wat vaker in mijn dagboek schrijven, vroeger schreef ik echt iedere dag. En soms wel twee keer! Tegenwoordig heb ik niet zo veel tijd meer, maar vast wel genoeg tijd om twee maal per week iets te schrijven. Bovendien lig ik dan ’s avonds minder te malen in bed. Een dagboek bijhouden heeft voor mij dus een boel positieve effecten.

Bovendien raadt Geertje Couwenbergh aan om lekker elke dag te schrijven, al is het rubbish. Ik pak het rustiger aan, ik begin met twee keer per week.

Hoe ik daar nu op zou scoren: Het is mij opgevallen dat ik de afgelopen maanden wel schreef, maar dan schreef ik 2 dagen achter elkaar en dan heel lang niet. Ik zou daar nu niet goed op scoren. Ik geloof dat ik hooguit 3 keer per maand in mijn dagboek schrijf. Tijd voor verandering!

LEES OOK  Als Brabander ben ik geboren

Elke week een stuk wandelen.

Het is me gelukt om vorig jaar regelmatig de fiets te pakken. Ik werk sinds 2014 in de stad, waardoor ik op de fiets naar mijn werk kan rijden. Daarnaast heeft mijn wijk een tijdje open gelegen, dus was het moeilijk om de auto te nemen. Dat zette mij aan om vaker de fiets te pakken. Dat doel heb ik dus behaald in 2014!

Dit jaar wil ik ook wat vaker gaan wandelen. Ik ben bijna niet naar het bos gegaan en dat terwijl ik niet eens zo heel veel werk. Ik hoop op mijn vrije dagen met regelmaat naar het bos te gaan om een rondje te wandelen. Heerlijk!

Hoe ik daar nu op zou scoren: Slecht. Ik wandel nooit ergens. Alleen als het heel mooi weer is en ik echt niets anders te doen heb, dan maak ik een wandeling. Ik vond wandelen ook heel erg lang onwijs burgerlijk. Dat idee slaat nergens op weet ik nu. Bovendien vind ik wandelen fijn. Even het bos in om een frisse neus te halen, wie vindt dat nu niet leuk?

Leuke dingen doen.

Dit doel klinkt nogal vaag, maar afgelopen jaar stond zo in het teken van het plannen van de bruiloft en het voorbereiden en maken van details voor de bruiloft dat mijn man en ik daarnaast soms wat gezapige weekenden of avonden hadden. Hij is meer gaan sporten en is regelmatig van huis, maar de momenten die we samen delen hebben we niet veel bijzonders gedaan. Dit jaar hebben we besloten om daar iets aan te doen. We gaan vaker op date! Daar heb ik echt superveel zin in en we hebben maar direct de daad bij het woord gevoegd. Op 2 januari gingen we uit eten met zijn tweeën in Delft. En wat was het heerlijk! We hebben nog op de planning staan: Blokarten en sushi maken.

Hoe ik daar nu op zou scoren: Toch wel een onvoldoende. Zoals ik al aangaf heeft 2014 vol gezeten met dingen plannen en klaarmaken voor de bruiloft, wat geweldig leuke herinneringen zijn. Ik deed leuke (actieve) dingen, maar dit was vaak met mijn vriendinnen en met mijn man had ik ook fijne dagen, maar deden we niet echt iets buitenshuis. Behalve onze uitstapjes dan. Even weer wat pit erin!

LEES OOK  12 September

Elke dag fruit.

fruit healthy fit
Bron

Mijn voornemen van vakantie is terug. Oei wat ben ik toch slecht met het dagelijks eten van fruit. Ik ben op de middelbare school vanuit het niets superallergisch geworden voor appels. Ik at vroeger iedere dag een appel en ineens kon ik daar niet meer tegen (ivm hooikoorts). Sindsdien heb ik vrij weinig fruit om uit te kiezen. Want niet alleen werd ik allergisch voor appels, maar ook voor: kersen, meloen, perziken, abrikozen und so weiter.
En toch ga ik buiten de kaders denken. Ik wil iedere dag een stuk fruit eten. Mandarijnen, bananen, kiwi’s, aardbeien. Dat kan wel allemaal! Het is zo gezond en zou een perfecte toevoeging aan mijn gezonde lifestyle zijn.

Hoe ik daar nu op zou scoren: Onvoldoende/slecht. Ik vergeet vaak mijn fruit te eten. Of ik eet dan ineens weer heel veel fruit en daar word ik dan ook vaak erg ziek van. Schiet niet op. Ik ga het nu goed aanpakken.

Blog doelen in 2015:

Consequent bloggen.

Dat betekent dat ik een vast aantal dagen wil bloggen en een goed bedachte planning wil hebben. Voor mij betekent dit vooruit plannen, stukken vooruit schrijven en dus in het begin heel erg hard bezig zijn. Natuurlijk maakt dat niet veel uit want ik ben dol op bloggen. Het betekent alleen dat ik in het begin even wat harder eraan moet trekken om alles rond te krijgen.

Hoe ik daar nu op zou scoren: Redelijk. Ik heb toch wel redelijk veel posts ingepland, maar toen ik laatst ziek werd viel mijn blog in een zwart gat. Ik kan helemaal niets in die tijd en dus kon ik het ook niet goedpraten voor mijzelf om achter mijn laptop te kruipen aangezien ik ook niet in staat was om iets voor mijn werk te doen. Dus… dan komen er ineens geen blogs meer online en dat is vervelend. Gelukkig trok mijn blogvriendin Eveline meteen aan de bel! Dat is erg fijn, maar ik hoop dit jaar ook mijzelf een goede schop onder de kont te blijven geven. Ik wil zo veel meer met mijn blog bereiken!

Ik ben nog bezig met het maken van een vaste blog routine, ik houd je op de hoogte! Zijn er nog wensen van jouw kant? Wat zou jij willen zien op mijn blog?

Wat zijn jouw doelen/voornemens voor 2015?

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.