Eurovision Songfestival Singalong 2015 Alexander Rybak Fairytale

Eurovisie Songfestival 2015

#usie bij Eurovisie Songfestival Singalong 2015 – Let vooral op de enthousiaste gezichten achter ons haha!

 

Ik val maar meteen met de deur in huis: Ik ben DOL op het Eurovisie Songfestival. Dat is jullie vast niet ontgaan zijn als jullie mijn diary van afgelopen zondag hebben gelezen. Ik keek er al naar toen ik klein was en ben het blijven kijken en volgen. Het Eurovisie Songfestival heeft alles: Spektakel, humor, zelfspot en catchy refreins en danspasjes. You will love it!

Common Linnets

Vorig jaar moesten we helaas onze eerste plek afstaan aan een vrouw met baard, Conchita Wurst, die een goed nummer had maar ook een heel goede gimmick. Want tolerantie werd vorig jaar heel erg op de proef gesteld, was je het als land wel of niet? En het zorgde voor veel gespreksstof: Wat vond iedereen nu precies van die Conchita. Dat was precies wat ze wilde, dat mensen erover spraken: missie geslaagd! Dat betekende helaas wel dat ons duo Common Linnets, met het nummer Calm after the Storm wat door iedereen op voorhand verfoeid werd, op een tweede plaats kwam. In geen jaren kwamen we zoooo dichtbij een overwinning. En zoals ieder jaar was iedereen in Nederland niet te spreken over het nummer dat we stuurden. Toch was het nummer een welkome afwisseling tussen al het bombastische geweld. Er werd geweldig gezongen, ze sprankelden en straalden en de regie werd perfect uitgevoerd, waardoor we op nummer twee eindigden. Ik zeg: applaus.

Eurovision Songfestival Singalong 2015 Alexander Rybak Fairytale Eurovisie Songfestival 2015

Alexander Rybak – Fairytale : Winnaar 2009

Trijntje Oosterhuis – Deelnemer Eurovisie Songfestival 2015

Dit jaar mag Trijntje Oosterhuis haar kunstje vertonen op het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen. We worden al maanden in Nederland doodgegooid met “waaaai, waaijaaijaaijaaij” en ik zing gewoon vrolijk mee met het nummer ‘Walk Along’. Want waar het om draait op het Eurovisie Songfestival 2015 is dat het refrein makkelijk mee te zingen is. Dat je onthoudt waar het nummer over gaat, dat je het eigenlijk na 1 keer al moet kunnen meezingen zonder überhaupt de taal te kunnen spreken. Ik denk dat ons dat goed gelukt is met dit nummer. Hoewel ik moet zeggen dat ik Trijntje een niet zo een geweldige uitstraling vind hebben op het toneel (ze mist die sprankeling) hoop ik natuurlijk wel heel erg dat we in ieder geval door die eerste voorrondes komen. De voorronde waarin wij stralen is morgenavond! Vergeet dus niet om dinsdag om 21:00 uur je televisie op zender op NPO1 te zetten.

LEES OOK  Challenge: 7 films kijken

Finale Eurovisie Songfestival 2015

Er is nog een andere voorronde op donderdag aanstaande en zaterdag 23 mei is dan de daadwerkelijke finale. Of Nederland nu wel of niet in de finale staat maakt mij niet uit, ik kijk sowieso. Met een alcoholische versnapering en mijn telefoon in de aanslag. Mijn vriendengroep start altijd een Facebookbericht waar we helemaal los op gaan. Iedereen laat zijn mening gelden en dat zorgt altijd voor grote hilariteit. Zelfs vanuit Amerika wordt hieraan deelgenomen en maakt het nog net iets leuker!

Mr. Eurovision Songfestival himself

Eurovisie Songfestival feestje

Wat ik iedereen kan aanraden om een leuk avondje Eurovisie Songfestival 2015 te maken:

  • Spreek met een groep vrienden af
  • Laat iedereen zich ludiek aankleden – hetzij glitter & glamour, te korte rokjes, of als Eurovisie Songfestival groupie
  • Laat iedereen iets lekkers en makkelijks meenemen om te eten
  • Laat de drank vloeien
  • Maakt het nog iets leuker: Nederlandse vlaggetjes
  • Geef je eigen punten per deelnemer (dit is vooralsnog alleen nog mogelijk voor de voorrondes) : Download scorelijstjes hier
  • Doe het geweldige Eurovisie Songfestival Bingo spel van Team Confetti!

Edsilia Rombley – Hemel en Aarde

Ook een ander leuk idee: Volgend jaar naar het Eurovisie Songfestival Singalong spektakel gaan, om in de juiste sfeer te komen. Zoals ik afgelopen vrijdag heb gedaan (en wat ruim is uitgezonden op het Ziggo kanaal en SBS6). Alle foto’s die je in deze blogpost ziet zijn daar gemaakt!

Johnny Logan – What’s Another Year : Winnaar 1980 (en nog 2 andere jaren!)

Is het Eurovisie Songfestival maar een grote poppenkast voor jou? Onthoud dan dat de meeste winnaars in de top 40 terecht komen en er een boel (foute) evergreens uit zijn voortgekomen.

LEES OOK  Favo YouTube channels (2015)

 

Zit jij klaar voor het Eurovisie Songfestival 2015?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.