Last minute Christmas spirit

christmas loading

Hoe kom jij in de Christmas spirit? Iedereen doet dat op een andere manier. Misschien was je alleen maar bezig met studeren of werken en is het je een beetje ontgaan dat Kerstmis alweer voor de deur staat. Last-minute in de spirit komen? Zo doe ik dat:

Ik heb mijn boom al gezet, dat is toch wel een belangrijke vereiste voor een fijn Kerstgevoel. Als je dat nog niet gedaan hebt: now’s the time!

Zet alle CD’s die je maar kunt vinden van Kerstmis op. Ik heb er één standaard in mijn auto zitten. Sky Radio is ook een uitkomst: vrijwel alleen maar Kerstmuziek.

Ik trek al een maand mijn rendier-anti-slipsokken aan. Dat kan natuurlijk ook op het laatste moment.

 

Op 24 december (Kerstavond) gaan ook de Kerstmannen-sokken aan.
 Kerstkaarten! De mijne zijn verstuurd en as we speak heb ik 4 bijzondere kerstkaartjes binnen gekregen vandaag: Van mijn broer, mijn beste vriendin, mijn liefste nicht en een heel lieve tante. Ik meen mijn wensen ook altijd, ik hoop echt op een prettige tijd samen voor de mensen en dat men een mooi nieuwjaar zal krijgen. Schrijf er een paar, ook als je te laat bent: Je kan altijd nog mensen een gelukkig nieuwjaar wensen. Jij zou het toch ook fijn vinden als je na de Kerst een kaartje binnen kreeg om je te laten weten dat er aan je gedacht wordt?

De Kerst-mis. Als je gelovig bent, hoort de nachtmis er natuurlijk bij. Ik ben niet gedoopt en ben een paar keer voor spek en bonen mee geweest. Mijn moeder is katholiek en we maakten er een traditie van om op Kerstavond naar de basiliek in Oudenbosch te gaan met mijn oom en tante (en wij allemaal). Vooraf een diner en dan naar de dienst. Later werd de dienst geschrapt en gingen we voor het gezellig samenzijn in Oudenbosch onder het genot van een heerlijk diner. Tot het gezelschap minus 1 was (mijn vader overleed in 2011), toen hebben we nog eenmaal samen gedineerd in Oudenbosch. Het jaar daarop helaas nogmaals minus 1 (mijn oom overleed in 2012) waardoor we met een kleiner en verdrietiger gezelschap zaten in een restaurant dichter in de buurt van mijn tante. De traditie houden we in ere, maar op een andere dag: We gaan nu het jaar goed inluiden.
Toch moet ik zeggen: Een kerstdienst kan erg leuk zijn en zeker als je een prettige kerk in de buurt hebt die je aanspreekt.
Dan horen worstenbroodjes na de mis er natuurlijk ook bij. Ik woon in Noord-Brabant en ook de worstenbroodjes ’s nachts na de dienst = traditie.
Een fijne kerstfilm kijken. Ook al zijn ze honderd maal herhaald (denk aan Home alone), het blijft leuk om iets herkenbaars te zien met of rond de Kerst. Straks is er ongetwijfeld ook iets op tv.
Is er een kerststal in jouw buurt? Ga even kijken!
Het kerstverhaal even ophalen. Hoe zat het ook alweer precies? Hier in kindertaal uitgelegd:

 

LEES OOK  Baby presents

Deuren dicht, gordijnen dicht, kachel aan en onder een kleedje op de bank kruipen.

Rode wijn, lekker eten en een goed boek.
Dat zijn de laatste dingen die ik je kan meegeven: Kerstmis hoeft niet altijd alleen maar te gaan om samenzijn en al helemaal niet om cadeautjes. Het kan ook een tijd zijn om even bij te tanken van een druk jaar. En als het wel om samenzijn gaat, zijn er nog genoeg verloren momentjes om je even op je boek te storten en van je me-time te genieten.

 Fijne Kerst allemaal!

****

How do you get into the Chrismas spirit? Everyone does it in a different way. Maybe you were too busy studying or working and forgot that it’s almost Christmas time. Trying to get in the Christmas spirit last-minute? Here’s how I do that:

I have my Christmas tree ready, but if you haven’t decorated yours yet: now’s the time!

Listen to every Christmas CD you have in your house.

Put on my raindeer anti-slipping socks. I’m wearing them whole month already.

On December 24th my Santa socks come out the drawer.

Christmas cards! Write some and receive some. Yes, you can still write… and wish everyone a wonderful new year!

Go to the service in your church tonight. If you’re religious. I’m actually not but my mother is catholic and I have went to the service with her some time. If you have a church nearby that you feel comfortable at, you could go.

In North-Brabant, the region I come from in The Netherlands, after this nightly service we eat ‘worstenbroodjes’. Maybe we could compare them to ‘pigs in a blanket’.

LEES OOK  Lief zijn voor jezelf - Treat yourself as you would treat a good friend

Watch a Christmas movie. Even if you’ve seen them like a 100 times, it’s still nice to get into the Christmas feeling. I’m sure something will be on tonight.

Caroling!

The story of baby Jesus. Try to find a book or a short movie on internet.

Shut the doors, close the curtains, put on the heating and throw yourself on the couch underneath a warm blanket.

Red wine, good food and a book.
These are the last things I can say to you: Christmas doesn’t have to be all about being together and most definately not about the presents. You may take time for yourself if you need to relax. And if you’re still within company you can sure read your book in those stolen moments.

Merry Christmas everybody!

Sources first and last picture: unknown
Second picture: mine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.