Life Improvement Tag

Life Improvement Tag

Op Linda haar blog Streets Ahead las ik de leuke Life Improvement Tag. Als je deze tag wilt overnemen, vergeet je dan niet om terug te linken naar Linda’s blog? Vandaag beantwoord ik al haar vragen over het verbeteren van het leven. Lees je mee?

Life Improvement Tag

Wat is je grootste droom: wat wil je bereiken in je leven?

Samen met hubby verhuizen naar een plek waar we ons gelukkig voelen voor de komende jaren, waar we meer ruimte hebben en daardoor meer ruimte in het hoofd krijgen. Werk hebben waar ik heel happy van word en/of als ZZP’er te werken voor mijn blog en vlog. Ik wil rust creëren en geluk halen uit de kleine dingen, maar ook graag regelmatig op reis gaan. Ook heb ik een goede band met mijn familie en vrienden en creëer ik tijd in mijn leven om met hen leuke dingen te doen.

yoga meditatie

Op welke manier ben je bezig met het waarmaken van deze droom?

Ik ga over enkele maanden verhuizen naar een groter huis, welke volledig voldoet aan alles wat we wilden. Ik werk hard aan mijn blog en vlog en ik merk dat het een steeds betere kant op gaat. Wie weet is het mogelijk om over een tijdje ZZP’er te worden. Rust en geluk zijn twee belangrijke onderdelen voor mijn leven, ik zie voor me dat ik tijd vrij maak om aan yoga te doen, te mediteren en in mijn dagboek te schrijven. Juist door het herhalen en opschrijven van mijn geluksmomenten realiseer ik mij extra hoe goed ik het heb. Ik denk dat ik erg op weg ben om het leven dat ik voor ogen heb, te bereiken.

Wat is het belangrijkste doel dat je dit jaar wilt bereiken?

Een fijne woonplek creëren. Dat is op dit moment het belangrijkste voor mij. Ik ga ook op reis, ik ga lekker ver weg, ik zie mijn vrienden en familie, ik ga mediteren en yoga doen, maar het belangrijkste voor dit jaar is definitely een thuis maken. Nu ik na 8 jaar in hetzelfde poppenhuisje te hebben gewoond ineens naar een plek ga waar ik 3x zo veel ruimte heb (ik moet mezelf af en toe nog knijpen), wil ik dit huis ook echt een thuis maken. Dus ik ga dit jaar langzaam dat huis omtoveren in een plek waar ik gelukkig kan zijn en rustig van word. Ik hoop daarmee minder troep te hebben (want meer ruimte om het op te bergen) en meer harmonie in de stijl te krijgen. Mijn doelen voor dit jaar heb ik aan het begin van het jaar met jullie gedeeld: Mijn doelen in 2016. Het verhuizen is prioriteit nummer 1 geworden, omdat ik begin van dit jaar nog niet wist of we ons droomhuis zouden vinden.

LEES OOK  Mijn dromen voor de toekomst

Wat is jouw #1 tip voor het bereiken van doelen?

Om eerst je doelen op te schrijven. Als ik ze niet opschrijf en visualiseer, dan komt er sowieso niets van terecht. Ik heb overigens gemerkt dat ik er beter in ben om doelen voor mijzelf te houden en uit te voeren.

happiness geluk ijsje eten

Hoe maak jij een dagplanning/to do lijst?

Ik heb een superhandige to-do-lijst van Team Confetti waar ik netjes op schrijf wat ik allemaal wil doen op een dag. Daar kan je altijd 3 top prioriteiten op schrijven en dat werkt voor mij het handigst. Daarnaast heb je de mogelijkheid om andere zaken op te schrijven, onder to do. En kan je ook noteren wie je nog moet mailen of bellen. Ook dat laatste is voor mij belangrijk, want hoewel het niet romantisch of attent overkomt, ben ik juist wel attent door op te schrijven welke vrienden ik nog moet bellen en naar wie ik een verjaardagskaart moet sturen. Ik plan dus inderdaad mijn contacten in, maar ik zie daar geen problemen in. Ik vind het juist handig dat ik niemand oversla en ik bel altijd met mensen die ik graag spreek dus het voelt niet als een ‘moetje’.

Hoe ga je te werk in een super drukke periode?

In een super drukke periode staat mijn sociale leven op een laag pitje. Ik maak to do lijstjes, met ook hierbij weer top 3 prioriteiten, maar zorg dat mijn agenda verder vrij leeg blijft. Zo kan ik namelijk beter focussen op de drukte en bovendien heb ik erna heel veel rust aan mijn hoofd en kan ik bij komen van de drukte.

Wat is jouw #1 planning tip?

Houd het klein. Daarmee bedoel ik dat je heel veel kunt plannen en kunt opschrijven wat je wilt doen op je to-do-lijst, maar als je je taken niet klein houdt zijn ze bijna onmogelijk te behalen. In plaats van: Ruim op. Schrijf je dus: Ruim de lade uit de kast op/ruim de keuken op. Dat zijn haalbare doelen, ze intimideren je niet omdat het te grote taken zijn en ze moeten ook met maximaal 2 uur te behalen zijn.

LEES OOK  But tonight, I'm cleaning out my closet

Wat is jouw ochtendritueel?

Ik sta op, doe mijn raam open en ga douchen en tanden poetsen. In de spiegel zeg ik oppeppende woorden en lach ik naar mijzelf, zo begin ik mijn dag goed en houd ik mijn doelen voor ogen. Het helpt echt!

Waarvan krijg je energie? Waarom?

Ik krijg energie van dingen doen waar ik happy van word. Dat ik echt helemaal in ’the zone’ kan zitten. Dat is echt heel gaaf en bovendien lijkt het wel alsof ik superveel werk op die manieren kan verzetten.

10 films om bij te janken tag

Wat doe je in het geval van een mental breakdown?

Ik praat altijd met hubby, om hem te vertellen wat ik voel. Soms wil je gewoon even een luisterend oor. Met mental breakdowns wil ik meestal onder mijn dekens kruipen en dagen slapen, maar ja, dat gaat dus niet. Wat wel helpt: Soms merk ik dat er iets met me aan de hand is, maar de ellende niet aan de oppervlakte wilt komen. Dan kijk ik juist een verdrietige film, dan huil ik wat en erna voel ik me opgelucht: ik heb geen rotgevoel meer en het verhaal van een ander heeft me doen inzien dat mijn problemen maar erg klein zijn. Hier mijn tip voor 10 films om bij te janken.

Welk boek heeft jou het meest geïnspireerd of gemotiveerd? Waarom?

The Happiness Project ofwel Het Geluk Project van Gretchen Rubin heeft mij erg geïnspireerd, omdat er eindelijk eens werd geschreven uit het perspectief van iemand die eigenlijk heel tevreden zou moeten zijn. Ik kan niet zo goed tegen verhalen van mensen die alles hebben maar toch de slachtofferrol op zich nemen. Laten we wel wezen; als westerlingen hebben we weinig om over te klagen. We hebben toegang tot eten, schoon drinkwater, we leven in een veilige omgeving… Daarom vond ik de insteek van The Happiness Project zo leuk: Haar dagen vlogen voorbij zonder dat ze er erg in had. En ineens dacht ze: ‘Waarom? Waarom geniet ik niet meer van het leven? Ik heb toch alle ingrediënten in mijn leven om gelukkig te zijn, maar toch voel ik mij niet zo.’ Ze pakt haar leven stelselmatig aan en bekijkt wat voor een effect dit op haar geluk heeft. Ik werd hierdoor gemotiveerd om ook iedere dag naar mijn geluk te kijken.

LEES OOK  Plog 15/2 Otobusrellie

Its Not Easy Being Green

Welke film (of serie, of documentaire) heeft jou het meest geïnspireerd of gemotiveerd? Waarom?

Hm, moeilijke vraag! Ik denk dat ik het meest geïnspireerd ben door twee films/series. Om te beginnen It’s not easy being green. Dat vond ik een geweldige serie, waarbij je een gezin volgt naar hun leven als duurzamer gezin en waarbij ze proberen zelfvoorzienend te leven. Ik heb hier veel van geleerd en hun enthousiasme is aanstekelijk. En No Impact Man. Ik las zijn boek en bekeek erna zijn film/documentaire. Hierdoor ben ik meer gaan nadenken over hoe ik in het leven sta en om ga met het milieu. Het heeft denk ik echt mijn perspectief veranderd. Ik schreef hier al eerder over in mijn artikel Groen (proberen te) doen, waarin ik vertel hoe ik tot duurzaamheid ben gekomen. De interesse was er al tijdens mijn studie, maar is dankzij het lezen van een boek alleen maar verder aangewakkerd.

no impact man tag

Welke blog inspireert of motiveert jou het meest? Waarom?

Ik lees het liefste duurzame blogs met een vleugje happiness. Zo lees ik Moderne Hippies, Ik ben Iris niet en de Groene Meisjes. Daarnaast lees ik ook graag A Beautiful Mess en Team Confetti. Ik houd gewoon van feelgood blogs met goede content. Soms sla ik wel eens wat over omdat het niet aansluit bij wat ik interessant vind, maar dat is het mooie van blogs lezen.

Wat ik vond van deze Life Improvement Tag

Ik vond het erg leuk om deze tag in te vullen, vooral omdat ik weer herinnerd werd aan mijn belangrijkste doelen voor dit jaar en mijn inspiratiebronnen heb benoemd. Het wordt tijd voor weer een rerun van de series en films, mijn doelen verder uitdiepen en mijn leven weer een nieuwe impuls te geven. Leuk als je via een tag herinnerd kan worden aan de dingen die belangrijk voor je zijn.

Wat vond jij van deze tag? Heb je nog extra inspiratie op bepaalde vlakken gekregen? Ik ben benieuwd!

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.