Diary 2016 Week 28 Moederdag 2017

Moederdag 2017 – Een brief aan mijn moeder

Lieve mama,

Het is vandaag Moederdag 2017. Je leest dit niet. Waarschijnlijk zie je überhaupt niet veel van mijn online schrijfsels. Pas 5,5 jaar geleden moest jij voor het eerst zelf leren om dingen op de computer te doen. Dus als jij op Google+ reageert op een filmpje van mij, is dat al heel bijzonder.

Toch wil ik eventjes zeggen dat je nog steeds een tof wijf bent en mag iedereen dat online weten.

Mama Els moederdag 2017

Je bent lief, hebt alles voor je kinderen over (zelfs je laatste cent) en laat je schoonkinderen thuis voelen. Ik ben heel blij dat jij mijn mama bent. En hoewel er ook genoeg zaken zijn, waarop jij en ik veel van elkaar verschillen, of ergens anders over denken… is dit nooit een belemmering geweest in hoe wij met elkaar omgaan. Ik kan altijd open en eerlijk zeggen wat ik vind en dat vind ik heel erg fijn. Dat betekent niet dat het altijd in harmonie verloopt, maar over het algemeen kunnen we wel stellen dat we heel goed met elkaar door één deur kunnen. We vormen bijna een front, zou mijn man zeggen.

Samen

We maken ruzie, janken samen, lachen samen en pesten samen. Vroeger zeiden ze altijd al dat ik veel op jou lijk, maar iedere week zie ik steeds meer trekjes van jou in mijzelf terug. Ik spreek elk accent wat er maar voorbij komt gewaaid – zoals jij ineens Rotterdams praat en zo jezelf een Brabants accent aanmeet. Mijn aannames zijn altijd omvangrijk, zoals de jouwe.

LEES OOK  TGIF - Weekend 6

Niet alle eigenschappen vind ik even leuk en dus probeer ik er wel eens een paar in toom te houden (zoals aannames maken, dat vind ik echt geen leuke eigenschap van mezelf). Maar de basiszaken zijn hetzelfde. Altijd willen dat de deur moet kunnen openstaan voor vrienden. Dat er genoeg eten is voor iedereen. Dat je niet beknibbelt op eten, want dat is toch wel het belangrijkste op deze aard (dan liever minder luxe zaken aanschaffen, maar die voorraadkast is gevuld!). Dat je misselijk wordt als het minder goed gaat met iemand waar je veel om geeft en daar wakker van kan liggen. Die zaken heb ik ook allemaal in me en ik zou het niet anders willen.

Dankbaar

Dus moesje, ik ben blij dat ik je elke dag spreek – altijd in goede gezondheid. Moederdag 2017 zet ik daarom speciaal in het teken van jou!

Bedankt voor alle lekkere maaltijden, ook toen ik zeurde dat ik het niet lustte. Bedankt voor je engelengeduld, als ik weer eens tegendraads was. Bedankt dat ik altijd mijn muziek hard aan mocht zetten. Bedankt dat ik tegen je mocht schreeuwen in de puberteit en jij daar niet moeilijk over deed. Bedankt dat ik stiekem elke dag te laat thuis mocht komen van mijn De Fietsclub escapades. Bedankt dat we heftige discussies mochten hebben. Bedankt dat ik zo lang bij jou in huis mocht wonen. Bedankt dat jullie mij geleerd hebben dat je moet werken voor je geld. Bedankt voor de vechtersmentaliteit die jij en papa me hebben gegeven. Bedankt voor alles dus, feitelijk.

LEES OOK  Films en series tips 2021 - deel 1

 

Je bent een kanjer, maar zou je nu eindelijk eens die afspraak voor je heupoperatie willen maken, stronteigenwijsje?

Dikke kus,
Je dochter (die andere stronteigenwijze)

TBT throwback thursday flashback friday mini me child

 

Diary 2016 Week 28 Moederdag 2017

PS Fijne Moederdag 2017!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.