Stilleven

Ondertussen… in de provincie: Stilleven

Stilleven menukaartAls ik naar Breda ga en ik wil nog ergens lunchen, dan denk ik eigenlijk altijd aan het fijne plekje Stilleven.

Stilleven, Breda

Stilleven is te vinden midden in het Ginneken in Breda, op de Ginnekenweg. Het was de eerste lunchroom die een open en ruime ruimte had in Breda, een verademing als je kijkt naar de vele kleine lunchrooms met donkere tafeltjes en lage plafonds. In het oude pand aan de Ginnekenweg verkopen ze vrijwel alles wat je ziet. Je kan er dus niet alleen terecht voor een lunch, high tea of een drankje maar ook voor een nieuwe tafel, nieuw servies of een andere snuisterij. Alles is vintage ingericht of zelfgemaakt in de werkruimte achter in de tuin. Een echte plek voor brocante en antiek dus!

Ook in de zomer kan je goed bij Stilleven terecht – in de tuin kan je in de zon zitten, in de schaduw van een boom of onder een afdak. Ook de vroege lente kan gevierd worden door achterin de zaak plaats te nemen in de serre: zo zit je tussen het groen en toch beschut van je lekkere sandwich te genieten.

frambozensmoothie tumtum brownie lemon stillevenVaste klant

Alles wat je bij Stilleven eet en drinkt is verrukkelijk, ik heb nog niet een keer een lunch gehad die mij niet smaakte (en ik kom er al jaren). Ze hebben huisgemaakt gebak, smoothies, sappen, sandwiches en salades. En niet te vergeten de fijne thee en koffie die ze schenken. De sfeer is gemoedelijk en je kan samen aan een tafeltje voor twee zitten, maar ook aan de gezamenlijke lange eettafel.

LEES OOK  Ondertussen... in de provincie: Château Holtmühle

Mijn ervaring met Stilleven

Ik geef eerlijk toe dat ik er nog nooit iets gekocht heb, hoewel ik vaak genoeg mooie spullen heb zien staan. Ik denk dan vooral aan leuke meubeltjes, maar mijn huis staat al vol – ook met snuisterijen. Ook heb ik er nog niet eerder de high tea geprobeerd. Wel heb ik er al regelmatig gegeten en toevallig was ik er vorige week nog om een heerlijke frambozensmoothie en brownie-lemon pie te eten. Die smaakte heel erg goed, met zoet en zuur gecombineerd. Dat samen met een heerlijke middag in de buitenlucht bivakkeren en je maakt mij een gelukkig mens. Ook krijg je altijd gezellig snoepjes bij je kopje thee of andere drankje, je kan mij zeker omkopen met tumtummetjes. Tien punten voor Lunchroom Stilleven wat dat betreft! Het enige dat ik mis is een online menukaart, zodat je van tevoren al kan beginnen met je te verheugen.

tomatensoep stilleven

lunch bij stilleven breda

sandwich geitenkaas stilleven

Sandwich met geitenkaas

 

20140314_131806Wil jij dus genieten van een heerlijk stuk gebak, taart, of een overheerlijke lunch? Dan moet je zeker eens bij Stilleven binnen stappen. Hier vind je alles in een fijne huiskamersfeer waar je gegarandeerd vaker gaat terugkomen.

Stilleven
Ginnekenweg 26
Breda
076-5151523

Zie voor openingstijden de website.

Kende jij Stilleven al?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.