langoustine en gravad lax

Ondertussen… in de provincie: Restaurant La Providence

amuse la providence

Op een zonnige zondagmiddag vertrokken wij richting het grensdorpje Baarle-Nassau om een culinair menu te verorberen. Vandaag een review in Ondertussen in de Provincie: Restaurant La Providence.

Baarle-Nassau

Restaurant La Providence is gesitueerd in de binnenstad van Baarle-Nassau (provincie Noord-Brabant). Op onze zonnige zondag waren er veel dagjesmensen aanwezig, houdt dus rekening met parkeren. Je kan overal maar 2 uur parkeren tenzij je buiten de blauwe zone je auto weg zet. Voor een heerlijke lunch op zondag kan ik je aanraden om dit zeker te doen want met 2 uur ben je niet klaar.

In Restaurant La Providence wordt er voornamelijk diner geserveerd, echter op zondag is er de mogelijkheid om te reserveren voor een lunch. Toen wij hier naartoe gingen was het heerlijk weer, maar ook daar wordt aan gedacht: Achterin de zaak hebben zij een overdekt terras, hiervan kunnen de ramen volledig geopend worden waardoor je heerlijk in de zon kunt zitten. Wij vonden het in ieder geval een uitkomst: Uit de wind en in de zon. Je kon op deze manier in de vroege lente toch genieten van de zon tijdens het eten, zonder uit je hemd te waaien.

Gastronomisch ontdekkingsmenu

Natuurlijk is situatie, decor en vriendelijkheid belangrijk, maar waar het echt om draait als je naar een restaurant gaat: Het eten. Dat smaakte ons heerlijk, ik kan het absoluut aanraden. Het menu is om van te watertanden en de uitvoering is geweldig. De presentatie van de verschillende gerechten was goed en het eten was overheerlijk. La Providence mag je daarom echt niet overslaan! Hieronder zie je verschillende gerechten uit het menu découverte welke ik genomen heb (4-gangen menu). Dit wordt ook wel aangeduid als het gastronomisch ontdekkingsmenu and they couldn’t be more right!

LEES OOK  VLOG Eeterij op Wielen Breda

langoustine en gravad laxGebakken langoustine en gravad lax van zalm gemarineerd met ‘Dutch Courage Gin’ uit Baarle-Nassau en tonic

Dit was toch wel het meest fotowaardige gerecht dat we hebben gekregen. Prachtig afgemaakt met de bloemetjes is het echt een plaatje. Daarnaast smaakte het ook nog eens heerlijk. De marinade en saus er omheen waren voornamelijk wat het extra smaak gaf. De langoustine was om te smullen – ik had er wel 5 van kunnen eten.

Suprême de volaille (Poulet Noir de Loué) met Albufera-saus, crème van pastinaak, zwarte truffel en foie gras

Suprême de volaille (Poulet Noir de Loué) met Albufera-saus, crème van pastinaak, zwarte truffel en foie gras

Soms is het wel eens mogelijk dat de kip wat droog is, zoals ik bij Kasteel Holtmühle ervaarde. Dat was ‘gewoon’ een kip. Dit is NIET gewoon een kip, dit is een overheerlijk kip. Hij was sappig en vol smaak en de Albufera-saus maakte de ervaring nog bijzonderder. Daarnaast ben ik snel verkocht wanneer er truffel en foie gras geserveerd worden en deze waren ook geweldig geïntegreerd in dit gerecht. Het gebeurt niet vaak, maar ik was de eerste die dit gerecht op had. Ik wilde mijn bord bijna aflikken.

 

Nieuw-Zeelands lam met honing-tijmsaus, romige crème van doperwtjes, knolselderij en geglaceerde worteltjes

Geen lullig hoofdgerecht, zo’n Nieuw-Zeelands lam. Een zachte gedistingeerde smaak die voller werd gemaakt door de romige crème.

Sinaasappelflan met citrus, saus van Zuidam liquer d’orange en ambachtelijk roomijs

Heel citrus-achtig en het roomijs was een soort citroen. Smaakte lekker fris en fruitig.

Bij de gerechten is het mogelijk om een bijpassende wijn te drinken. De smaken van deze wijnen worden allemaal bij de tafel uitgelegd.

LEES OOK  Ondertussen... in de provincie: Sauna Thermae Son

Wij hebben een fijne zondagmiddag lunch gehad hier. Wil jij ook eens een bezoek brengen aan dit restaurant?

Restaurant La Providence
Desiree Geeraertstraat 3
Baarle-Nassau
013-5073335

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.