Thermae Son

Ondertussen… in de provincie: Sauna Thermae Son

Toen manlief en ik 10 jaar bij elkaar waren, besloten we een verwendag in te plannen. Dus zouden we saampjes naar de sauna te gaan. We wilden weer eens wat anders proberen en kwamen zo bij Thermae Son in Son en Breugel uit.

Thermae Son in Son en Breugel

Son en Breugel ligt in Noord-Brabant, niet ver van Eindhoven af. Deze Thermen bestaat al 30 jaar, maar dat is het niet aan te zien. Alles is helemaal af. Bij binnenkomst krijgen we kort een rondleiding en vertellen ze wat over de sauna’s. En al snel beslissen we om in ons birthday suit de sauna in te stappen.

Plus

De faciliteiten in de sauna zijn goed. De sauna’s zijn nieuw, het interieur ziet er niet gedateerd uit en alles is netjes onderhouden en schoon. Heel grote plus! Hygiëne vind ik het belangrijkst in sauna’s en daarover valt niet te klagen bij deze thermen.

Sleutels

Het is mogelijk om je sleutels in te leveren bij de receptie en alles op rekening te laten zetten, waardoor je niet constant heen en weer hoeft te lopen voor geld. Bovendien worden hier naam en nummer ook daadwerkelijk gecheckt alvorens je sleutel meegegeven wordt, mocht je iets uit je locker willen halen.

(Sauna) Faciliteiten

Ik vond de sauna’s en faciliteiten ook verrassend divers. Ik heb vaak gelachen om namen als de ‘Panorama sauna’ bij andere wellness resorts. Want dan blijkt het gewoon een sauna met een raampje te zijn. Ik vind dat je soms de dingen best mooier mag maken dan ze zijn, maar in het geval van wellness resorts zouden ze wel iets meer een ‘doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’ attitude mogen adopteren. Gelukkig heeft Thermae Son dat al gedaan. Zo hebben ze afwisselende sauna’s in plaats van veel van dezelfde maar dan met een andere naam. Dat betekent voor Thermae Son dat ze beschikken over een:

  • Puur natuur sauna (70º) – met lekkere geur zoals bijvoorbeeld eucalyptus en in ons geval: rozemarijn.
  • Sonse Bergen sauna (90º) – hier ging ik bijna in dood 😉 Wat een hitte!
  • Kruidentempel (38º) – het was even alles op de tast vinden maar wat is dit lekker ontspannen en wat een heerlijke geur. Ik viel bijna in slaap. 🙂
  • Bio-sauna met lichttherapie (60º) – standaard sauna maar met kleurtjes.
  • Houten boerderij sauna (75º) – 5 graden warmer dan de puur natuur sauna. Hier alleen geen geurtjes.
  • Vuurtonnetje (tot 60º) – infraroodstralers in een wijnton. Origineel!
  • Vriestonnetje – afkoelen in een wijnvat waar ze de temperatuur naar beneden hebben gebracht. Weer eens wat anders dan je koud afspoelen.
  • Neveldouches – een duidelijk geval van ‘what you see is what you get’: het zijn dus neveldouches.
  • Romeins stoombad – de luchtwegen vrijmaken met een romeins stoombad.
LEES OOK  VIDEO Sinterklaas (haul)

Verder beschikken ze over bubbelbaden, een zwembad, een ligweide, een voetenbad en natuurlijk douches en een dompelbad. Ook is het mogelijk om beautybehandelingen te ondergaan, maar daar hebben wij niet voor gekozen.

Surprise!

Wat ik de verrassingen vond: Binnen hebben ze ook een kruidenbad, dit badje lijkt op een bubbelbad maar is gevuld met water en een beetje olie. Ruikt ook weer lekker en de huid wordt er zacht van. Ik vond de koude douche mogelijkheden ook lekker uitgebreid maar was vooral heel enthousiast over de neveldouches buiten. Je koelt af op een fijne manier! Ik ben DOL op neveldouches. Het vriestonnetje deed me kort terugdenken aan ons bezoek aan een spa op Gran Canaria – daar iets beter uitgevoerd maar dit vriestonnetje is ook erg leuk bedacht. De kruidentempel was enorm rustgevend, de muziek, de geur, de goede temperatuur van het water…

De sauna’s zijn allemaal prima, schoon en goed onderhouden, maar daar zijn niet zo veel verrassingen te vinden. Wat niet erg is – wat goed is, is goed.

Restaurant

En dan het belangrijkste: Wat staat er op de kaart?! Dat kan je het beste zelf bekijken, maar wij hebben een prima lunch genomen daar (we zijn niet blijven dineren). Bovendien kan je uit verschillende sapjes of smoothies kiezen en hebben ze gezonde en ongezonde snacks op de kaart staan. Ik had een goed vullende lunch en heb geen trek meer gehad voor de rest van de dag.

Leuk om te weten

Er zijn geen drinkfonteintjes aanwezig in de sauna, maar je kan altijd het restaurant inlopen en vragen of je een (ijs)koud glas water kan krijgen. Je kan kiezen uit ‘gewoon’ water, maar ook met een smaakje zoals water met munt, of water met stukjes komkommer erin. Dit zetten ze voor iedereen klaar en er zijn geen extra kosten aan verbonden.

LEES OOK  Last minute Christmas spirit

Wij hebben ons goed vermaakt op ons dagje uit!

Thermae Son Wellness & Health Resort
Thermaelaan 2
Son en Breugel
0499-476383

(Foto afkomstig van de website van Thermae Son)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.