hema Instax camera strap + seal stamp wax

Shoplog 2 – Hema

Weer heb ik wat leuke spullen bij de Hema gekocht, die ik vandaag met jullie wil delen in een shoplog. Kijk je even mee?

De Hema, wie is er niet dol op? Nou, ik in ieder geval wel zoals jullie misschien inmiddels is opgevallen. Zoals ik eerder al zei: Waarom ik niet door de Hema gevraagd ben om een en ander te reviewen…. geen idee! 😉 Maakt ook niet uit, want ik blijf toch wel de hele stock leeg kopen. Laatst kwam ik tijdens het stickers plakken – dat is altijd zo’n feest – de volgende items tegen die ik meteen mee naar huis nam. Does it spark joy? Jawel!!

makeup bag parisMake-up bag

Deze make-up tas heb ik gekozen vanwege het uiterst snoezige uiterlijk. Natuurlijk kon ik deze niet laten liggen met die prachtige Eiffeltoren erop. Ik ben een kruising tussen een toerist en een Parisienne. Een Parisienne zou hier niet dood mee gevonden willen worden, de Francofiel staat te springen van geluk. En dat ben ik! Hoewel ik weet dat je niet echt Parisien bent als je iets dergelijks in je collectie hebt zitten, is de gedachte aan Parijs voor mij genoeg om me even een dagje in deze mooie stad te wanen.

De buitenkant van de make-up bag is van canvas en aan de achterkant staat in hetzelfde lettertype OUI (klein en onderaan). De binnenkant van deze make-up bag is canvas met een waterafstotend laagje. Als je kohlpotlood dus in je tasje open gaat is niet meteen je hele make-up bag naar zijn grootje. Prima dus. Hij is ongeveer 21×14 centimeter, dus ook mijn potloden en grotere producten passen hier zonder problemen in. Ik kocht deze make-up tas van de Hema voor €2,00.

LEES OOK  Best bekeken video's van 2017 - MrsStilletto YouTube channel

Seal stamp wax

Seal stamp wax betekent eigenlijk gewoon zegelwax. Denk Victoriaanse tijden, denk donkere kamers en smachtende mannen en vrouwen, zo penden ze hun gevoelens op bij kaarslicht en lieten deze zielenroerselen bezorgen door de postbode. Uiteraard voorzien van hun zegel waardoor de brief ongelezen bij de geadresseerde aan kon komen. Was de zegel verbroken? Dan wist je dat je brief al was gelezen. Bovendien was de zegel vaak een familiewapen waardoor je de afzender direct herkende. Goed, flash forward enkele eeuwen en dan blijkt dat we een hang naar het verleden hebben. Ik wel in ieder geval. Eerder kocht ik al een beginset met zegel en zegelwax. Nu heb ik het uitgebreid met meer zegelwax in andere kleuren (ik had eerst lichtblauw) namelijk rood, zilver en goud. Dat vind ik behoorlijk chique staan en vind ik overigens prachtig passen bij post. De zegelwax steek je aan, dan druppel je op de plek waar je je enveloppe wilt sluiten deze wax en sluit af met een zegel hierin te duwen. Alle romantici zijn dol op brieven en alle romantici zullen staan springen bij het ontvangen van dergelijke post – neem dat maar aan van een romanticus. Nu heb ik weinig meer te sturen naar de liefde van mijn leven aangezien we in hetzelfde huis wonen en ik doorgaans eerder thuis ben waardoor de post door mij van de mat gehaald wordt. Toch heb ik genoeg vriendinnen die zulke post zeer zullen waarderen. En als je meedoet aan #postcrossing of #snailmail weet ik ook vrijwel zeker dat je hiermee gebakken zit. Ik kocht deze zegelwax van de Hema voor €2,00.

LEES OOK  Smile!

hema Instax camera strap + seal stamp wax

 

(Instax) camera strap

Deze gezellig camera strap kon ik niet laten liggen. Hij past perfect bij mijn Fujifilm Instax Camera die ik bij de Hema kocht in lichtblauw. De strap is lang en heeft – heel schattig – sterretjes. Voor een no DIY mens als ik is dit echt een uitkomst. Hoe vaak ik ook denk: Oh dat maak ik wel zelf. Betekent meestal in de praktijk: Ga je niet doen. Als je dat eenmaal van jezelf weet, is dat heel erg fijn. Dus toen ik deze camera strap tegen kwam wist ik meteen dat ik hem moest komen. Echt een uitkomst want: geen gezeul meer met je camera in aparte tasjes maar gewoon lekker om je nek zodat je hem sneller gebruikt. Ik kocht deze camera strap bij de Hema voor – je raadt het al – €2,00.

Benieuwd naar andere artikelen die ik kocht bij de Hema? Lees dan vooral ook mijn eerste Hema shoplog en mijn Fujifilm Instax Camera review van de Hema.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.