Ondertussen… in de provincie: Solar Weekend

Begin augustus ging ik samen met mijn hubby naar Solar Weekend in Roermond. Een festival die al lang op mijn verlanglijstje stond…

Als je eens wat anders wilt meemaken, dan raad ik je aan om je pijlen te richten op Solar Festival. Dit meerdaagse festival wordt gehouden in Roermond aan de Noorderplas en gedurende die dagen kan je je vermaken op de camping en op het festivalterrein met kunst, cultuur en veel verschillende muziekstijlen.

Camping

Wij hadden een driedaags ticket gekocht waarbij we al op vrijdag mochten aankomen en ons tentje konden opzetten op de camping. Het was warm en we hadden helemaal aan het einde van het campingterrein pas plaats, maar achteraf gezien was dit een perfecte plek. Niet te druk, niet tussen de kotsende lui en bovenal: Schaduw! We stonden in de buurt van de DJ booth Vigilante. Op de camping is al zo enorm veel te doen, dat je amper nog naar het festivalterrein zou hoeven. We konden tijdens ons campingverblijf kiezen uit meer dan 5 verschillende podia op de camping, je kon je laten knippen en scheren bij de barbier, je haren laten doen door een stylingteam, je helemaal versieren met allerlei metallic tattoos en meedoen met een schuimparty of een waterpistolengevecht. Lekker gek en leuk! Wij hadden ook al snel een goed contact met onze buren, die een vrijgezellenfeest hadden – waarbij de vrijgezel als minion het festival mocht doorbrengen.

Solar weekend

Op de camping

Hoe comfortabel dat dan was, op die camping? Nou, je moet niet denken dat je veel kunt slapen natuurlijk. De podia draaien tot half 2 en je kan nog koptelefoons bij de silent disco halen en zo nog een uurtje langer doorgaan. Op festivalcampings is het natuurlijk nooit helemaal stil. Daarnaast kon je wel douchen in echte douches (maar veel te lange rijen) en hadden ze naast dixie’s (bah) ook vliegtuigtoiletten (hoera!). Allemaal prima te doen dus. Daarnaast was er een veerbootje waarmee je naar het festivalterrein kon varen – perrrrfect.

LEES OOK  500th Blogpost Celebration

Solar weekend night

Solar Festival

En toen dan de dag van het festival was aangebroken gingen we rustig lopend naar het terrein. Mijn aandacht werd overal naartoe getrokken! Dansen op een botswagenattractie, een optreden in een bus bijwonen, dansen op techno in de technotent (daar heb ik menig uurtjes versleten), chillen aan de plas met ‘A Boy Named Sue’ live gezongen achter me, metallic tattoos laten zetten, liggen in een hangmat, apenkooien… Je kan het zo gek niet bedenken of het is aanwezig. Zo veel kleine hoekjes en pleintjes – eigenlijk is het hele weekend te kort om alles helemaal mee te krijgen.

solar weekend stage

Zelf heb ik dus regelmatig staan dansen in de technotent en heb ik daar enkele namen zien optreden, ook heb ik me gevoegd bij Extince en de Coen zonder Sander met Domien show – om maar een paar voorbeelden te noemen. We hadden van tevoren wel een timetable uitgeprint, maar je merkt dat je toch lekker met de flow meegaat. Zo heb ik Typhoon bijvoorbeeld gemist, maar was ik op dat moment helemaal uit mijn dak aan het gaan of was ik een lekker kippetje aan het eten. Dat is het met keuzes maken, je laat wat, je krijgt wat. Ik heb nergens spijt van en heb me werkelijk kostelijk vermaakt. Je ziet overal mooi uitgedoste mensen, sommigen springen in het water van de plas, anderen zijn verkleed als sprookjesfiguren – een trip zonder drugs!

Solar Weekend glitter

 

solar weekend art

solar weekend minion

Hubby met de minion buurman

Geluk

Wat voor mij puur geluk is? Dat ik samen met mijn man naar dit soort feesten kan gaan en dat we ons met zijn tweeën prima vermaken. Bovendien was dit weekend extra speciaal omdat we vierden dat we 1 jaar getrouwd waren. En dat deden we in stijl op Solar. En of ze het konden zien..! Bij de entree stond een groepje leuke meiden mensen uit te kiezen voor een spelletje om kaarten voor een festival te winnen. Een van hen zei: “Jullie zijn zo’n leuk stel, dat vind ik echt.” Toen ik liet vallen dat we 1 jaar getrouwd waren en naar Solar gekomen waren om dit te vieren, mochten we het spelletje overslaan en kregen we zo gratis kaarten van ze. Ik stond perplex maar ze vonden het zo enorm leuk dat we hier naartoe waren gekomen met zijn tweeën en het op deze manier vierden. Zo leuk! Wat een geluk, maar dat hadden we vooral aan de leuke meiden en sfeer te danken. 🙂

LEES OOK  1 November - Clean car

Wil jij een tof verslag van Solar zien? BNN was aanwezig, check het hier.

 

solar weekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.