Sunday Special – Week 20

Welkom bij week 20 van mijn online diary. Ik heb een mooie week achter de rug. Kijken jullie mee?

Markt

Maandag 11 mei
Vandaag besluit ik met mijn moesje lekker te gaan lunchen in de stad. We eten bij ’t Verschil en zitten heerlijk in de zon te genieten als ik haar mijn ode aan mams laat lezen. Ze is bijna tot tranen toe geroerd. “Heel lief” zegt ze. Dat is mooi 🙂 Erna kijken we in de alternatieve geneeskunde zaak waar ze ook Bobbles, Doppers, yogamatjes, meditatiekussens, vilten sloffen en Ecover schoonmaakmiddelen verkopen. Mijn moeder koopt uiteindelijk Tee Trea olie (ben ik ook groot fan van) en ik kijk alleen wat rond. Op de markt koop ik nog wat groente, ik koop aardbeien en we kopen plantjes. Een leuke fuchsia en verder kruiden die ik in een hangzak ga doen (die ik voor mijn verjaardag krijg).

In de avond ga ik weer naar tapdance, maar vanwege het warme weer is het om te smoren in de studio. We gaan gewoon keihard door, maar zweten ons kapot.

Tegenlicht Meet-Up Breda

Dinsdag 12 mei
Vandaag spreek ik af met mijn vriendin N. Een creatieve fotografe uit Eindhoven waarmee ik op de theaterschool heb gezeten. We praten over hoe we de dingen creatiever kunnen aanpakken en lopen en passant door mooi Breda. Tussen de middag nemen we een drankje (frambozen smoothie) bij Stilleven en in de avond eten we bij de 3 Vrienden.

Om half 8 vertrekken we want we gaan naar een interessante avond in de Mezz. Over ‘gratis geld voor iedereen’. Dit is een meet-up van VPRO’s Tegenlicht waarbij sprekers komen en we openlijk discussiëren over de mogelijkheden om iedereen een basisinkomen te geven. Erg interessant!

It Follows

Woensdag 13 mei
Een superdrukke dag op het programma, maar wel heel erg leuk. Eerst ga ik werken en haal ik in mijn pauze HET boek op voor organizing: Marie Kondo’s ‘Opgeruimd’. Ik ben superbenieuwd naar die #Konmari methode dus ik ga me toch eens inlezen. Na het werk doen we met wat collega’s nog een borrel op het terras in de zon. Life is good.

LEES OOK  DIARY: Sunday special - Week 33

Vervolgens vlieg ik naar huis om snel wat te eten en ga ik naar de poweryoga in Breda. Voorafgaand aan de les krijg ik een heerlijke Tony’s Chocolonely van T. omdat zij mijn Scrubs dvd’s heeft mogen lenen. Ik bedank haar nog vriendelijker voor de chocolade want oh wat heerlijk! J. en ik nemen meteen een stukje voor de les – voor extra power! Na de poweryoga ga ik naar de bioscoop met M. naar de film It Follows. Hij heeft de kaartjes al geregeld, dus we kunnen meteen doorlopen – perfect! We moeten ons eerst door 20 minuten loze reclames heenworstelen en dan begint de film. Hij begint goed, maar wel met een stereotype: Een meisje rent op hakken weg. (Dat is toch altijd bij horrors, waarom trekken die meiden geen sneakers aan?). De film is vreemd maar heeft op zich wel goede elementen in zich. Toch heb ik het idee dat het niet echt goed doorzet. Het concept klinkt goed, maar hoe je het krijgt dat iets je volgt of hoe je eraan doodgaat vind ik echt veel te ver gezocht. Anyway, als je hem wilt zien ga ik niets verklappen, hier is de trailer van It Follows. De muziek doet me denken aan Stanley Kubrick’s films.

Jazz-festival

Donderdag 14 mei
Vroeg in de middag krijg ik een berichtje van M. waar ik heel erg hard om moet lachen. Hij wijst mij op Disasterpeace op YouTube (full album). Zoals hij zegt: “50 minuten met die pokke muziek”. Vandaag is het Hemelvaart en ben ik vrij. Dat vind ik nog steeds een feestje: Ik heb bij een bedrijf gewerkt waar je nooit echt vrij had op vrije dagen. En ik had meestal dienst met het Jazz-Festival. Dus als ik daar nu rondloop, dan voel ik me ook echt supervrij want ik denk altijd terug aan die keren dat ik er gillend in een mobiele telefoon op een hoekje stond. Toen totaal niet relaxt, nu dus wel. In de middag gaan we naar Breda toe om wat jazz tunes te luisteren. Steeds vaker hoor ik ook blues tijdens dit festival, hoewel ik daar ook heel erg gek op ben. Twee vliegen in één klap dus. We zitten ergens in een rustige binnentuin te luisteren naar super chille jazzmuziek en later op de Havermarkt luister ik naar I’ve got a woman, way over town. Vervolgens kan mijn geluk niet op als ik de jongen waar ik zo lang geleden verliefd op was, voorbij komt gelopen. Hoewel mijn man gewoon naast mij staat, vind ik het nog steeds leuk om die jongen te zien. Het doet je toch aan je jongere ik denken. En we hebben geluk: Zo kom je hem 10 jaar niet tegen en zo zie je hem twee keer in een jaar. Hoewel ik er technisch gezien de vorige keer niet bij was. Mijn gezicht is nog steeds hetzelfde als toen met Koningsdag. Dank je J. voor het spotten van deze man 🙂
In de avond ga ik bij mijn moeder op visite en bestellen we alvast wat kaarten voor het nieuwe theaterseizoen. Ik kan al een boel voorstellingen in mijn agenda opschrijven. Dat maakt me heel erg blij!

LEES OOK  Supernatural fan

Eurovisie Songfestival Sing Along

Vrijdag 15 mei
Vandaag moet ik als sukkeltje samen met een ander sukkeltje gewoon werken. Zitten we dan met zijn tweeën in een enorm groot pand. Gelukkig werk ik maar een halve dag en heb ik Tony bij me (zie Instagram). Als ik naar huis ga heb ik nog eventjes voor ik met de trein naar Rotterdam mag om mijn schoonzus te meeten, waar ik eerst ook nog een megastroopwafel in het winkelcentrum vlakbij haar werk koop. Te lekker! N. & S. en ik gaan vandaag naar het Eurovisie Songfestival Sing Along spektakel in de Ziggo Dome. Ik heb er mega veel zin in! 20150515_205101Het is een geweldig leuke avond gevuld met allerlei artiesten, zoals Lenny Kuhr (veruit het grootste applaus), Gerard Joling, Brotherhood of Man, Marga Bult, Sandra Reemer, Emmelie de Forest, Alexander Rybak (ook heel leuk), Marlayne, Esther Hart, Ruth Jacott, Edsilia Rombley, Sandra Kim en niet te vergeten: Johnny Logan. Anyway, heel erg naar mijn zin gehad: Staan springen, zingen en meedansen. Volgend jaar ben ik er gewoon weer bij.

KonMari methode

Zaterdag 16 mei
De koop van het huis gaan niet door… in de middag kijk ik bij S. de Once Upon A Time special en erna ga ik naar huis om te lezen uit mijn geleende boek: Opgeruimd van Marie Kondo. Ik ben toch wel benieuwd naar deze opruimgoeroe en haar KonMari methode. Ik begin nog niet met opruimen want dat mag ik nog niet. In de avond ga ik naar mijn moeder en word ik uiterst gastvrij ontvangen door mijn nichtje die met open armen op mij afrent en ondertussen ‘kroelen, kroelen’ roept. Wat een schatje. Ik eet bij mijn moeder en nadat ik een stukje van Marc-Marie Huijbregts heb gekeken, ga ik nog naar Breda om J., T. en M. op te zoeken op het Jazzfestival. Het is toch niet zo koud als ik dacht dat het was, dus dat valt me alles mee. Bij thuiskomst rond middernacht kijk ik nog naar de uitzending van het Eurovisie Songfestival spektakel in het Ziggo Dome.

LEES OOK  DIARY: Sunday Special - Week 25

Ranking the Stars

Zondag 17 mei
Vandaag slaap ik uit en krijg ik een superlekker ontbijtje van mijn lief: Broodjes met gerookte zalm, kappertjes en een soort honingmosterd dressing. Ik voeg de foto’s toe aan mijn Sunday Special. Vanwege deze drukke en gezellige week heb ik daar eigenlijk nog geen tijd voor gehad. Vanmiddag vertrek ik alweer, deze keer om naar de opnames van Ranking The Stars te gaan. Ik ben benieuwd en heb er vooral heel veel zin in. Ik vind het programma altijd lachen, dus dat moet zeker goed komen vandaag. Ik hoor de zwaluwen constant zingen, dus ik heb er goede hoop op dat het binnenkort erg warm gaat worden.

 

Tot volgende week bij de volgende diary! Wat zijn jouw plannen voor vandaag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.