follow that dream

Mijn dromen voor de toekomst

follow that dreamIk had mezelf voorgenomen dat mei een goede maand zou zijn om te dromen en misschien wel om deze dromen uit te laten komen. Mijn dromen wel te verstaan. Want dromen, dat doe ik altijd – zo lang als ik besta. Ik had de wildste dromen toen ik jong was en die werden langzaam weggevaagd toen ik ouder werd. Het heeft te maken met ouder worden, conventies en jezelf meten aan anderen. Gelukkig heb ik mijn vibe hervonden. Wat zijn mijn dromen?

Ik wil graag kunnen surfen.

Ik heb surfen al van mijn bucketlist kunnen halen want ja, ik heb al les gehad en ja, ik kon blijven staan. Ik kan alleen niet zeggen dat ik een substantieel lange tijd op mijn plank kan blijven staan. En aangezien het inmiddels alweer even geleden is, weet ik niet zeker of ik het nog wel kan (of is het zoiets als fietsen?). Dus: Ik wil graag echt kunnen surfen. Lekker de zee in plonsen in mijn wetsuit, wachten op fijne golfen en niet te bang zijn voor ‘wat er misschien mis kan gaan’.

Ik wil een hippiebusje.

Dit vindt zijn oorsprong in mijn vroege jeugd. Ik was dol op oude busjes die we voorbij reden, dan zei ik altijd: Kijk pap, mam, zo’n busje wil ik hebben! Op de theaterschool had ik besloten dat we met elkaar zo’n busje zouden aanschaffen en als Comedia del’Arte gezelschap heel Europa af zouden reizen. De taal hoefden we niet te spreken met onze komedie en acteertalenten en we zouden leven van de natuur en de aalmoezen die we kregen. Je kan wel merken, ik heb een romantische kijk op het leven. Sinds VW busjes helemaal hip zijn geworden vrees ik dat ik een dergelijk busje niet meer zal kunnen verkrijgen, maar ik zet mijn geld in op een ander soort busje. Gewoon een waarmee ik kan rijden, in kan slapen en een mini kookstelletje in kwijt kan. Hoewel deze bus op Moderne Hippies me ook erg geïnspireerd heeft.

LEES OOK  DIARY 2017 - Week 42 - Weezer! En een hondje in huis

Ik wil yoga instructrice worden.

Nu wil ik niet per se lesgeven, maar ik wil wel dolgraag de lerarenopleiding yoga doen. Dat je de fundamentele beginselen van yoga volledig op je netvlies hebt staan. Maar goed, heb je wel eens gezien hoeveel zo’n opleiding kost?!

Ik wil een huis met een tuin met een…

Ik heb al een huis en ik heb al een tuin. Maar mijn ideale droom van een huis? Een oud boerderijtje met genoeg land waar ik groente kan verbouwen en dieren kan houden zoals kippen en geiten. Ideale droom zeg ik er even specifiek bij want ik verwacht niet dat ik dit droomplaatje de komende 10 jaar ga bereiken: Mijn man zit qua werk gebonden aan de randstad en de prijzen die je daar voor vrijstaand moet betalen zijn exorbitant hoog. Bovendien hoort bij dit idyllische plaatje ook geen werk (ik werk natuurlijk al op het land en ik schrijf) en ik zou niet weten hoe ik mijn maandelijkse hypotheek dan zou moeten betalen. Maar, dromen mag altijd en zo lang ik dit in mijn hoofd houd… kan ik het ook waarmaken over 20 jaar!

Ik schrijf en film – for a living.

Zoals ik hierboven al vermeldde schrijf ik in mijn ideale toekomstdroom. En daar zal ik nog iets specifieker in zijn: Ik ben namelijk een creatief ideeën mens, ik ben dol op brainstorm sessies en kan heel veel plannen verzinnen en goed uitwerken. Ik ben een kei in organiseren en stroomlijnen en houd van schrijven, filmen en editing. In het verleden wilde ik dolgraag productieleider worden voor toneelgezelschappen, maar daarvoor wilden ze óf dat je jarenlange ervaring had óf dat je (als aanstormend talent) de theateropleiding had afgerond. Ik bleef bij de auditie steken… Probeer jij maar eens de Getemde Feeks monoloog als cliniclown te doen.
Ik denk dat ik nog steeds alles kan worden wat ik wil. Dus ik kan én productieleider zijn om alles binnen een theatergezelschap te plannen en te regelen én ik kan schrijver/blogger zijn en mooie films maken.

LEES OOK  Gift wrapping presents

the haunting greenhouseIk ga naar mijn atelier.

In mijn atelier kan ik al mijn dromen laten uitkomen. Hier ben ik het creatiefst. Dat mag een atelier aan huis zijn, maar ook een atelier verderop in het dorp/de stad waar ik woon. In mijn dromen weet ik precies hoe het atelier eruit ziet, het lijkt een beetje op de greenhouse uit de horrorfilm The Haunting. Alleen dan met levende planten en een grote tafel om te boetseren en keramieken (ja echt!).

Ik heb tijd.

Tijd in overvloed, tijd om dingen te doen, tijd om te genieten. Niet de dagen af te hoeven rennen en nog snel een wasje te draaien. Maar de tijd om boodschappen te doen en de ingrediënten te kiezen voor je maaltijd, de tijd om op te gaan in een hobby. Voortbordurend hierop: In het verleden heb ik al eens verteld dat ik het zo vervelend vind om mijn agenda te laten dichtslibben en ik graag wil dat mijn agenda niet te vol staat met afspraken. Dat wil ik graag aanhouden voor de toekomst.

Ik kook lekker veel.

Ik ben dol op eten en inherent aan dat feit moet je daarom kunnen koken (of je zorgt dat er voor je gekookt wordt). Ik vind koken leuk maar meestal is ook dit een snel-snel kwestie. Snel wat eten want ik moet zo naar yoga, snel wat eten klaarmaken en ik heb geen idee wat. Ik geloof dat het veel te maken heeft met timing, maar ook een boel met tijd maken en hebben. Wat ik hiervoor al noemde.

LEES OOK  Voornemens die niet lukken - Hoe lukken ze wel?

Ik wil mijn familie en vrienden zien en spreken.

Ik ben gek op mijn familie en mijn vrienden, maar soms heb ik het idee dat we allemaal wat verder van elkaar af zijn gaan staan. Ik wil juist weer zoals voorheen dagen met ze doorbrengen. Zitten in het gras met wijn erbij. Waarom doen we dat soort dingen niet meer? Ik heb een diepgewortelde wens om dit meer te doen. Want uiteindelijk zijn zij het die het leven meer fleur geven.

Ik reis.

Dat heb ik altijd al gedaan, maar ook in mijn dromen blijf ik reizen. Ik wil nog zo veel ontdekken, ik hoop dat ik het reisvirus nooit helemaal kwijt raak. Misschien wil ik zelfs wel weer eventjes in het buitenland wonen. Als ik dan toch een schrijver/kunstenaar/artiest/yogainstructrice/surfer ben hoef ik niet gebonden te zijn aan een plaats. Ik kan gewoon gaan en staan waar ik wil! 🙂

 

Dit zijn zomaar wat dromen van mij. Welke dromen heb jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.