Vrijdag de 13e

Vrijdag de dertiende

Vrijdag de dertiende, een onheilspellende dag vol ongeluk – als je niet oppast. Maar waar komt deze angst toch vandaan?

Vrijdag de dertiende verklaringen

Natuurlijk zijn er weer meerdere verklaringen, maar één ervan is dat vrijdag de dag is dat Jezus werd gekruisigd. Als dat ook nog eens samenvalt met het getal 13, bekend als ongeluksgetal (er zaten 13 mensen aan het laatste avondmaal), dan moet je helemaal uitkijken.

En dat valt grappig genoeg wel mee, er komen minder meldingen binnen bij verzekeringsmaatschappijen op een dag als deze. Maar komt dat omdat iedereen bang als een muisje thuis gaat zitten en niet van de bank durft te komen?

Vrijdag de 13e

Vrijdag de 13e

Wat ik ga doen op vrijdag de dertiende

Ik ga gewoon zoals altijd naar mijn werk toe. Daar werk ik een halve dag en ga ik op de fiets weer terug naar huis. Ik neem aan dat ik een even grote kans heb om aangereden te worden als anders. Laten we het erop houden dat ik dat dus niet word. Vervolgens heb ik een paar uur ‘vrij’. Ik ben zoals jullie al gelezen hebben, druk bezig met opruimen. Misschien ga ik wel door mijn rug omdat ik iets heb opgetild dat te zwaar voor me is. Maar goed, toen ik laatst mijn auto uitstapte schoot het er al in, dus daar maar ik me als bejaarde ook niet bepaald druk om. Ook ga ik kijken bij een huis dat we leuk vinden. Daar zou ook al van alles mee kunnen zijn, maar dat hoeft ook niet zo te zijn.
Vervolgens heb ik een lekker avondje stijldansen, waarbij we over de gladde vloer heen walsen en foxtrotjes wagen. Kans op uitglijden? Aanwezig. Kans op pijnlijke tenen omdat mijn danspartner er op gaat staan? Aanwezig.

LEES OOK  Love is all you need

Maar niks van dit alles is reden voor mij om thuis te blijven. Want al met al geloof ik niet echt in vrijdag de dertiende. Ik loop alleen niet onder een ladder door. Je moet het lot ook niet tarten 😉

Blijf jij binnen, of ga je er gewoon op uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.