wie is de mol

Wie is de Mol 2016 – 4 spelers over

Wie is de mol is voor mij het programma dat ik elk jaar opnieuw bekijk en waar ik allerlei theorieën en complotten op los laat. Ik kijk geen andere ‘afval’-programma’s waar mensen zich moeten bewijzen tegenover de eilandraad, zich zo talentvol mogelijk voor de microfoon of de fotograaf moeten presenteren of meer van dat soort gedoe. Ik kijk ieder jaar Hét Mindfuck programma van Nederland: Wie is de Mol?

Een korte uitleg van Wie is de Mol?

Er zijn 9 kandidaten en er is 1 Mol die alle opdrachten waarmee de kandidaten geld kunnen verdienen moet saboteren. Dit moet de Mol doen zonder dat hij verdacht wordt door de anderen. Elke aflevering moeten de kandidaten een test maken over de Mol, degene die de test het slechtst maakt moet naar huis. Behalve de Mol, die hoeft nooit naar huis.

4 mensen in het spel

Inmiddels zijn er nog 4 mensen in het spel. En wie de Mol is, weten de mensen thuis ook nog niet. Tijd voor een zeer korte analyse van de verschillende kandidaten die nog in het spel zitten.

Annemieke Schollaardt – 30% verdacht volgens het publiek

Annemieke is de enige vrouw die nog in de groep zit en het mogelijk nog eens tot de finale kan halen. De vraag of ze de Mol is… er zijn weinig zaken die voor haar spreken. De twee afgelopen jaren hadden we al een vrouwelijke Mol, je zou verwachten dat we nu afwijken van de trend. De kandidaten die nog in het spel zitten, verdenken een man ervan de Mol te zijn waardoor zij automatisch afvalt. Toch wordt ze nog hevig verdacht op internet. Dingen die mij opvielen: Art – de presentator – sprak in de eerste aflevering tegen de Mol. Je kon de Mol niet zien, maar op een gegeven moment staan Art en de Mol tegenover elkaar. Art moet omhoog kijken en dat zou duiden op een lang persoon: Annemieke is een erg lange vrouw, langer dan Art. Zal zij de Mol zijn?

LEES OOK  Plog 15/2 Otobusrellie

Klaas van Kruistem – 33% verdacht volgens het publiek

Klaas lijkt een heel leuke, vrolijke jongen maar tot nu toe zijn al zijn kamergenoten afgevallen in de race. Toeval? Ook Klaas is lang, dus kan hij een potentiële Mol zijn. In het voorstukje van Wie is de Mol? – de leader – zie je het nummer 876 duidelijk in beeld. Klaas is in ’76 geboren. Hij komt niet uitvoerig in beeld, waardoor hij juist extra mysterieus overkomt. Hij heeft de mogelijkheid gehad op verschillende plekken te mollen zoals bij de woordenboek opdracht en heeft als kandidaat in de eerste opdracht, de metro, direct het vertrouwen van iedereen gewonnen door een juiste inschatting te maken van de opdracht: Dat deze niet zou lukken. Geld in de pot, iedereen tevreden, niemand verdenkt hem nog. Of wel? Tegen Cecile zei hij dat hij haar niet nodig zou hebben als verbondje, komt dat omdat hij de Mol is en sowieso geen hulp nodig heeft? Zal hij de Mol zijn?

Taeke Taekema – 17% verdacht volgens het publiek

Taeke, die direct in de eerste opdracht met de Topito door het loeihete zand slepen riep: Mensen zijn belangrijker dan geld! Is dat echt zo? Of wilt hij gewoon dat er geen geld in de pot terecht komt? Ook heeft hij er nogal een handje van om de opdrachten lichtelijk te verstieren. Zo fietst hij als een malle door het zand maar pakt hij geen enveloppen mee in aflevering 4 en schreeuwt hij verkeerde antwoorden in de opdracht waarbij ze de berg moeten opklimmen. Hij lijkt een teamplayer te zijn, maar dit soort raar gedrag spreekt tegen hem. Zal hij de Mol zijn?

LEES OOK  100 subscribers - BIG THANK YOU

Tim Hofman – 18% verdacht volgens het publiek

Tim, de grapjas van het stel. Althans, ik moet elke keer zo om hem lachen. Ook Tim is een lange gozer… en is dus een potentiële Mol. Daarnaast heeft hij meer dan eens letterlijk gezegd dat hij de Mol is, vooral door middel van het geld. Ook niet erg onopvallend. Hij maakte de test nog tot recentelijk met Annemieke in zijn achterhoofd. Terwijl de rest toch wel duidelijk op mannen zit. Zal hij de Mol zijn?

wie is de mol

Advies

Ik heb geen gelegenheid gehad om eens goed de afleveringen terug te kijken, maar dit kan ik altijd aanraden! Wat me wel is opgevallen: Het geld dit jaar is een belangrijke sleutel in het spel, welke aanwijzingen zijn hierop te vinden als je alles gehad zou hebben? Niet voor niets is de Mol zelf als een gek op twitter de achterkant van het geld aan het fotograferen en delen: https://twitter.com/ikbendemol Verder wordt er op het account weinig getweet.

Ook is het altijd slim om nog eens goed te kijken naar wie heeft er geld in het laatje gebracht, wie niet? Waar gaan er dingen mis in een opdracht en op wie zitten de mensen die afvallen? Vergeet bovendien de titels van de afleveringen niet. En viel het jou ook op dat er dit jaar zo vaak wordt gesproken over: Het gebeurt achter je rug? Wat weten wij als kijkers nog niet? Het is allemaal weer erg spannend!

Wie is volgens jou De Mol?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.