10 films om bij te janken

10 films om bij te janken

Uit onderzoek van Communication Research is gebleken dat een potje janken bij een zielige film goed is voor je. Omdat je geprikkeld wordt om te reflecteren op je eigen leven en je hierdoor je zegeningen telt.

Ik weet niet hoe jullie erover denken, maar het resultaat uit dit onderzoek daar kan ik me zeker in vinden. Ik ben een easy cryer – ik krijg al tranen in mijn ogen bij Secret Millionaire. Echter weet ik ook dat er veel films zijn geweest waar ik stil van werd en bij bleef stilstaan lang nadat ze waren afgelopen – en bij zat te janken toen ik ze keek. Ben jij geïnteresseerd in prikkeling tot reflectie op je eigen leven? En het tellen van je zegeningen? Bekijk dan deze 10 films.

The Notebook

Ah, verbroken en verloren liefdes. En hard werken aan een relatie. Oh jongens, ik ben de eerste (en de laatste) die durft toe te geven dat ze heeft zitten janken bij het boek The Notebook. En toen de film uit kwam (ja, zo oud ben ik dus) was ik enorm benieuwd. Ook daar weer zitten janken natuurlijk… Het is echt één van mijn favoriete films over de liefde.

Atonement

Deze film was ergens moeilijk voor mij want een man wordt valselijk beschuldigd van een misdaad door een meisje. Je ziet het verhaal dat ze als oudere dame heeft geschreven over hem en haar zus. Ik zal er niet te veel over vertellen maar ik heb nogal moeite met verhalen waarin mensen onheus worden bejegend. Ik heb een sterk rechtvaardigheidsgevoel dus dit verhaal is echt verschrikkelijk voor iemand zoals ik. Ik schreef er 3 jaar geleden ook al over, klik daarvoor op de titel.

LEES OOK  Boeken van 2018

Snijeg

Snijeg, of Snow, gaat over de wederopbouw voor Bosnische vrouwen na de oorlog. Hoe kunnen ze hun levens weer oppakken nu hun mannen en vaders zijn vermoord?

The Imitation Game

Hoe een intelligente man de enigma code probeert te breken en zijn ware ik niet kan laten zien. Heel erg mooi, janken, janken! Het verhaal gaat niet per se alleen over de Tweede Wereldoorlog. Het gaat wel om die periode maar er komen verder haast geen nazi’s in voor of andere oorlog scènes. Het gaat echt over het wiskundige genie Alan Turing. Absolute aanrader!

12 years a slave

Weer een film waar ik moeite mee heb: ook hier was er sprake van mijn sterke rechtvaardigheidsgevoel. Een vrije man wordt ontvoerd en verkocht als slaaf. Hoe hij deze 12 jaar is doorgekomen en wat hij tijdens deze periode heeft meegemaakt. Ongelooflijk verhaal…

Biutiful

Deze film gaat over een man die kanker heeft en probeert zijn leven zo netjes mogelijk achter te laten. Maar hoe harder hij zijn best doet, hoe meer er fout gaat. Terwijl hij alleen met zijn grote geheim rondloopt, ontvouwen er zich drama’s van andere mensen die met zijn leven verweven zijn.

 

Nog 4 prachtige films om bij te janken

Mocht je nog meer films willen zien, dan kan ik ook zeker Boy A, Funny Girl (Oscar!), Le temps qui reste en Evelyn aanraden waarover ik eerder al stukken schreef. Allemaal ontroerend mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.