De verschrikkelijke huisvrouw

Oke, laten we allemaal eens eerlijk zijn. Sommigen vinden het heerlijk, lekker thuis klooien in huis en alles lekker schoonpoetsen. Die het als hun taak zien om alles proper te houden. (Proper heeft voor mij overigens ook een heerlijke betekenis, een woord waar een verliefdheidsverhaal aan kleeft en zodoende een prettige betekenis dat terzijde) Maar ik… zie… dat… NIET… zo!

Naast het feit dat mijn schoonmoeder een ‘stay at home mom’ is, heb ik ook een verschrikkelijk lieve moeder die altijd thuis was (op den duur noodgedwongen omdat het niet verenigbaar was met haar parttime werk) voor de kinderen en al jaren dus ook huisvrouw is. De een haalt voldoening uit haar huishouden, de ander niet. En laat ik nu net het kind zijn van die ander. En dezelfde genen hebben, alsmede dezelfde geloofsovertuiging over Het Huishouden.

Joep, love of my life, is opgegroeid in een gezin waar de kinderen niet om hoefden te kijken naar een huishouden. Waar de mama niet wilde dat ze zich ermee bemoeiden. (Helaas heeft mijn lief dan ook niet veel kaas gegeten van het huishouden) Ik ben opgegroeid in een gezin waar mijn moeder er alles aan gedaan heeft om ons iets bij te brengen over het huishouden… ik keek alleen altijd de andere kant uit.
Het huishouden heeft me nooit wat gedaan, ik word er niet gelukkig van en ja… vooruit als het dan eens spic en span is, dan geniet ik er van. Dat is alleen altijd maar van korte duur. Aan een huishouden is naar mijn mening werkelijk geen eer te behalen; de volgende dag kan je weer van voren af aan beginnen. Dat heb ik nu eenmaal geleerd door alle jaren. Niets kan me gelukkiger maken als de boel de boel te laten.
Grote schrik was het dan ook toen mijn vaatwasser het ineens begaf. Als een volleerd dramaqueen zuchtte ik: “Oh nee, hij moet het wel weer gaan doen hoor want zelf afwassen, dat kan ik er ECHT niet meer bij hebben.”

LEES OOK  Dag, 2016! Wat was je een jaar... - Terugblik!

Na wat gesleutel van mijn kant moet ik constateren dat het ding zijn werk gewoon weer doet, maar dat mijn uitspraak ietwat over ’the top’ was. Hoe erg is het nu om af te wassen? Niet, zou elk ander zeggen. Maar ja… ik ben dan ook de verschrikkelijke huisvrouw.

Ben jij ook geen liefhebber van het dagelijkse huishouden? Dan is de club van de slechte huisvrouwen wellicht iets voor jou! Klik hier voor de website

3 reacties

 • Suusje Q.

  He-le-maal mee-eens! Ik ben ook echt anti-huisvrouw. Ik hou wél van een schoon, en vooral opgeruimd huis, maar zodra ik geld verdien huur ik daarvoor liever een schoonmaakster in. Heb gewoon liever een iets minder schoon huis dan dat ik meer tijd moet besteden aan het huishouden. Verder vind ik er gewoon geen zak aan (want afwassen ís toch erg!!!??), maar belangrijker is dan het inderdaad niet genoeg is. Alleen het huishouden: hoe klein is je wereld dan? Hoe veel moet je nadenken? Laat mij maar lekker werken!

  Xxx

 • Juliette

  Haha! Ik ben soms wel een huisvrouw, met zo mijn buien dat ik ineens ALLES schoon wil maken en als alles eenmaal schoon is, vind ik het heerlijk. Maar dat komt ook niet echt vaak voor. Meer schoonmaak-buien dus 😉

 • Dunya

  Misschien moet je net als ik een vacature plaatsen: http://fshnlicious.blogspot.com/2010/10/gezocht-wic-assistent.html

  Tot in de Moriaan!
  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.