December mindful beleven

December mindful beleven

De laatste maand van het jaar is weer aangebroken. In december trachten we om nog álles op de valreep te doen.

December feestmaand

December is de maand vol verwachting. Vol verwachting klopt ons hart, want de Sint komt eraan. Verwachting van bijzondere kerstdissen en geweldige nieuwjaarsfeesten. De voornemens hebben we halverwege maart al het raam uitgegooid maar met een frisse, nieuwe start in het verschiet kunnen we ook weer gaan nadenken over wat we allemaal willen bereiken.

Feestmaand met verwachtingen

Want als december iets is, dan is het wel een feestmaand met (positieve) verwachtingen. We willen er allemaal weer iets moois van maken. Cadeautjes voor elkaar kopen waar men blij mee is, een prachtig versierde boom, warm bij elkaar in huis zitten met de lichtjes van de kerstboom aan. En bovenal nieuwe plannen smeden voor het nieuwe jaar. Het nieuwe jaar is maar een maand ver weg, maar de eerste stappen kunnen al worden gezet voor een prachtig nieuwjaar. Ik heb er erg veel zin in, maar hoop dit jaar de decembermaand mindful tegemoet te treden.

Pieken met december

Want als we iets van onszelf moeten, dan is het wel pieken. En laten we nu eens met zijn allen de maand rustig aanpakken. Hoewel mijn agenda volgepland staat met alleen maar leuke dingen, wil ik vermijden dat ik er met lood in mijn schoenen naartoe ga. Ik merk namelijk dat ik de feestmaand ook altijd geweldig wil vinden, dat ik vind dat ik mijn uiterste best moet doen om leuk, gezellig en geweldig te zijn. En dat zo krampachtig probeer dat ik er uitgeput van raak. Ik wil die geweldige tante zijn die het beste cadeautje uitzoekt, ik wil die lieve vriendin zijn die altijd aan iedereen denkt, ik wil die echtgenote zijn die haar man verrast, ik wil dat geweldig Pinterest waardige huis met lampjes en gezelligheid. En hoe hard ik het dan allemaal probeer, hoe minder ik er eigenlijk van geniet. Dát wil ik dus graag voorkomen.

LEES OOK  DIARY 2016 - Week 51 - Kerst in ons nieuwe huis!

Meditatie en avontuur

Zo heb ik als laatste voornemen van dit jaar besloten om iedere dag aan meditatie te doen. Dat heb ik nodig om even met beide benen op de grond te blijven staan. Het afgelopen jaar kwam er niet veel van mijn voornemens, maar ik denk dat ik dit zeker wel moet kunnen volhouden – voor één maand. Door de meditatie zorg ik ervoor dat ik meer mindful en dus aanwezig in het nu ben, dan als ik als een kip zonder kop rondren. Lijkt me duidelijk. En ik heb besloten om elke dag als een avontuur tegemoet te treden. Ik wil bij al mijn afspraken echt aanwezig zijn, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Ook als ik drie dates op één dag heb staan (ik heb heel veel verjaardagen in december, héél véél).

snapchat follow me mrsstilletto

 

Snapchat

Willen jullie ook alles volgen, hoe ik dat aanpak en wat ik allemaal meemaak? Ik zal dagelijks bijhouden wat ik allemaal aan het doen ben, ook als ik het een dagje rustiger aan doe. En jullie mogen daar getuige van zijn. Hoe? Volg me op Snapchat en je maakt alles mee. Dat lijkt misschien niet zo heel erg mindful, maar ik denk dat het juist erg leuk is om de dingen die ik meemaak te archiveren. Ook als ik het druk heb, zorgt dit ervoor dat ik even een stapje terug neem en nadenk over wat ik op dat moment meemaak en het lijkt me erg leuk om dit met jullie te delen 🙂

Wil jij december ook meer mindful tegemoet treden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.