Solar weekend

Happy with you and your body

Toen ik laatst mijn bed uit sprong in niets meer dan een onderbroekje en langs de spiegel in mijn slaapkamer liep dacht ik: BAM! Ziet er goed uit meisje!

Terug van het Kerstgala. Lekker gedanst in mijn #vintage jurk.

Een foto die is geplaatst door Nancy – MrsStilletto (@mrsstilletto) op

Vind je dat raar? Het mag best wel eens gezegd worden van jezelf: Als je tevreden bent met wat je ziet mag je best eens goed in de spiegel kijken en jezelf complimenteren. Ik merk dat ik het zelf veel te weinig doe en vaak niet eens goed kijk naar degene die terug naar me staart in de spiegel. Wie is dat meisje? Geef ik haar wel genoeg aandacht? Nee dus, ik geef mezelf niet genoeg aandacht.

Hoeveel van jullie rent van hort naar her om alles op tijd af te krijgen? Denkend aan een ander – aan de welzijn van anderen? Nu doen veel vrouwen dat, maar in de tussentijd vergeten ze wel echt constructief tijd voor zichzelf in te plannen. En daarmee bedoel ik dus niet een uurtje per dag onderuit gezakt op de bank social media afstruinen. Een uur door statusupdates op Facebook heen swipen geeft echt geen goed gevoel. Nee, de tijd voor jezelf nemen en jezelf koesteren kan op een andere manier, zodat je jezelf wat beter waardeert. En daarvoor heb ik een paar mooie alternatieven op een rijtje gezet.

#Goodmorning lovelies! Dit vroeg @suusjeq255 haar volgers: om een super #barefaceselfie te maken. Geen filter, net wakker… #Goedemorgen ! Een foto die is geplaatst door Nancy – MrsStilletto (@mrsstilletto) op

  • Als je opstaat, neem je de tijd om te ervaren hoe je je voelt. Ben je nog moe? Wat heb je gedroomd? Voel je je stijf? Doe de dingen die je moet doen met rust, gebruik die paar minuten per dag om te leren ervaren.
  • Zonder make-up in de spiegel kijken en jezelf echt ZIEN. Geef jezelf een compliment. Misschien over die prachtige ogen, die volle lippen of geweldige benen. Wie weet heb je een great hair day. Wat het ook is, benoem het!
  • Neem de tijd voor jouw verzorging. Uitgebreid onder de douche gaan of lekker badderen. Van tevoren stal je alle producten uit: Douchegel, shampoo, conditioner, scheergel, scheermes, scrub, facescrub, haarmasker, anti-cellulitis creme, WHATEVER. Sluit je op in de badkamer en neem de tijd voor jezelf. Met een lekker luchtje en fijne muziek kom je helemaal herboren de badkamer uit.

Ik geef mezelf niet vaak complimenten, ik voel me te druk en te gehaast. De bovenstaande punten heb ik uitvoerig uitgeprobeerd en hielpen echt om mij lekkerder in mijn vel te voelen. Door even wat meer voor mijzelf te zorgen en aan mezelf te denken. Zo ben ik happy met mezelf en mijn lichaam.

 

Geef jij jezelf wel eens een compliment?

LEES OOK  DIARY 2017 - Week 45 - 12 jaar liefde en Beeld en Geluid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.