hello fall

Hello fall

Zo, zijn wij even met een hoosbui de herfst ingeblazen, of niet!?

Het valt me toch wel lichtelijk tegen want de dagen worden aanmerkelijk korter en ineens is september een volwaardige herfstmaand geworden. Zo zie je maar dat het binnen een paar dagen van zomer (augustus) naar herfst (september) kan gaan. September is als een ander soort nieuwjaar. De scholen beginnen weer, de mensen gaan na de zomervakantie weer aan het werk en we sluiten de lange, lome zomerdagen af. Met een nieuwe energie beginnen we aan onze baan of gaan we de alledaagse dingen weer doen.

September reismaand

September betekent voor mij echter regelmatig: Vakantie! Ik ben vaak in de laatste helft van augustus op vakantie gegaan of pas in september. Dat heeft enkele voordelen: Je reist buiten het seizoen waardoor je goedkoper uit bent, maar ook de grootste drukte ontloopt. Nadelen zijn er natuurlijk ook: Het is ook dan kort dag waardoor je niet echt kan spreken van lange, lome vakantiedagen – tenzij je naar de zuidelijke helft van de wereld reist natuurlijk.

Herfst

September betekent een wijziging in het interieur: We gaan van buiten naar binnen. Langzaam gaan de eerste kaarsjes weer aan als het herfst wordt en kan je warempel ‘schemeren’ zoals mijn oma dat altijd noemde. De schemerlampjes aan, kaarsjes aan en lekker genieten van de warmte van je eigen huis. We maken het gezellig in huis, want hier gaan we de komende maanden weer samen zijn. Kussentjes erbij, jezelf nestelen onder een dekentje op de bank. Knus- en kneuterigheid ten top, maar dat is stiekem waar we allemaal van houden. Want laat het buiten maar regenen en waaien, wij zitten lekker binnen met de zoveelste kop thee of chocomel (alcohol is ook oké) en Netflix op de achtergrond.

LEES OOK  Filosofie met Nancy - Je kan je tijd maar 1x inzetten

hello fall

Mijn herfst

Wat ik deze herfst allemaal ga doen? Ik ga om te beginnen horen of ik mag blijven werken bij het bedrijf waar ik nu werk – het einde van het jaar komt straks in zicht en dan loopt mijn contract af. Best spannend! Ik ga ook bekijken hoe ik mijn leven creatiever kan maken. Daarnaast is de househunt weer áán! We gaan zeker weer goed op zoek naar huizen in onze prijsklasse en met de punten waar wij naar op zoek zijn in een huis. Het huisje waar we nu in zitten is best knus (lees: klein) maar we willen toch wel graag iets voor onszelf hebben. Ook ga ik een Netflix account aanmaken, waarbij ik meerdere series zou kunnen kijken. Ik ben dol op series en nu het merendeel van onze geliefde vrienden en vriendinnen met kindertjes thuis zit, zijn de heftige stapsessies wat minder geworden. Hoe houdt een kinderloos koppel zich dan onder andere bezig? Met huiselijke Netflix avondjes met veel drank erbij haha! Ik zie het al helemaal voor me.

Maar nu eerst nog op vakantie, die lang gedroomde vakantie naar Amerika waarbij we hopelijk nog van een echte Indian Summer kunnen genieten. En als we dan thuis komen, dan zullen we ons wel overgeven aan de herfst die dan al weken en weken ervoor zijn intrede in Nederland gedaan heeft. Alleen daar hoef ik nu nog niet over na te denken, ik steek mijn hoofd nog even in het zand. Ik ga namelijk eerst nog genieten van een nazomer en dan zal ik mezelf overgeven aan de herfst. Voor nu blijft mijn zomergarderobe beneden en probeer ik zo min mogelijk de dikke truien te pakken.

LEES OOK  My Life in France

Ik weet alleen wel dat we er aan moeten geloven: De zomer moeten we nu echt gedag zeggen en de herfst komt eraan…. maar dat is eigenlijk zo erg niet. Toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.