Hoera het is lente - Lente, als je denkt dat je het gehad hebt diary

Lente, als je denkt dat je het gehad hebt

Ik vind het leuk om mensen op het verkeerde been te zetten, want ja, je denkt vast oh jee dat is een zware blog vandaag. Nee hoor! Ik wil alleen zeggen; Als je denkt: ik heb het helemaal gehad, ik zie geen gat meer in het leven, ik zit er doorheen, ik vind alles stom – kan je zomaar ineens op de fiets zitten en denken: Ja maar wacht eens even, zo erg is het allemaal niet, want het is LENTE!!!

Ik ben een supermuts als het gaat om de lente. Al vaker zal ik wel verteld hebben over mijn chronische winterdip die ik rechtstreeks van mijn vader geërfd heb. Ik zie het leven gelukkig meer zitten dan hem, want in de winter had ie er allemaal geen zin meer an. Ik wel hoor, ik kan alleen niet zo goed tegen de lange grauwe dagen, waarin we in weer en wind naar school en kantoor moeten. In temperaturen tegen het vriespunt, maar nooit koud genoeg om te sneeuwen en warm genoeg om zeiknat geregend te worden.

Oké bitchface uit.

Hoera voor de lente

Goed, ik ben dus een supermuts als het om de lente gaat. Ik word er nu eenmaal altijd enorm happy van. De lammetjes die in de wei lopen, de koeien die terug de wei in mogen, de zoemende bijtjes straks, lieveheersbeestjes, kwetterende vogeltjes, de ontluikende natuur, het goede humeur van iedereen, rokjesdag, zomergarderobe. Het enige minpunt is mijn hooikoorts.

Van de week dacht ik: Ik zit er HE-LE-MAAL doorheen. Ik slaap de afgelopen week onwijs slecht; misschien te maken met een hypotheekdeadline waar de hypotheekverstrekkers dikke schijt aan hebben. Of het heeft met iets anders te maken, maar ik zou niet weten wat – tenzij het mijn werk is. Daar heb ik namelijk ook best wat pittige weken van achter de rug, met veel werk en vooral heel veel administratief werk. Een paar weken in de categorie

All work and no play makes Jack a dull boy

Niet dat ik anders niet werk ofzo, maar ik zou wel wat meer uitdaging willen hebben dan de afgelopen weken.

LEES OOK  Flashback Friday : Advies aan mijn 20-jarige ik

Dus ik zat er doorheen. Wat lichtelijk hysterisch klinkt voor iemand zonder kinderen en meer dan 100 euro op de bank. Ik heb het prima, ik mag niet klagen. En we doen dat lekker toch hè, want soms voel je je nu eenmaal zo. Enfin, ik vond mezelf best zielig want slaaptekort, mislukte hypotheek, baan en verjaardagscadeaus (overdrijven is ook een vak). Tot ik door had: TGIF! Het is vrijdag! De zon schijnt!

Hoera het is lente - Lente, als je denkt dat je het gehad hebt

Lente is in het land

Pas op de fiets had ik het echt door. Ik zat niet te malen in mijn hoofd, maar reed rond en keek om me heen. En toen kwam de conclusie: Het is lente. Het is ineens prachtig weer, de temperatuur stijgt. Er zitten oudjes met hun jas in de zon te genieten van een lunch buiten. En ineens voel ik het ook: Ja, het is lente. Seasons are changing. Mijn leven leek meteen niet zo grauw, benauwd en zielig. Wat een gezeik zeg, dat zielige gedoe van mij. Als je denkt dat je het zwaar hebt dan ineens komt daar de lente om de hoek kijken. Die je oppakt, meeneemt en een lach op je gezicht tovert.

De lente is mijn favoriete seizoen bij uitstek, want ik mag dan eindelijk afscheid nemen van de kou en grauwheid. De dagen lengen, het wordt buiten warmer en zomaar kan mijn humeur omslaan naar de echte Nancy. Gelukkig, daar is ze weer. De lente heeft haar weer wakker geschud, want zo zitten simmen… zo is ze niet.

LEES OOK  Je weet dat je van je neefje/nichtje houdt als...

Ik voel het echt, ik ben nog steeds moe en ik baal van die hypotheek maar wat kan het mij echt schelen? De zon schijnt en ik heb het gevoel dat het avontuur roept. Alsof ik de wereld weer aan kan. Wat fijn dat de lente me daar aan helpt herinneren.

 

Wat is jouw favoriete seizoen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.