writing computer bloggen bloggers blogpauze

Meer dan 300 Facebook vrienden?

Terwijl ik een AirBNB recensie heb ingestuurd, zie ik mijn profiel waarbij staat aangegeven dat ik 323 Facebook vrienden heb. 323?! Ha! Dat kan helemaal niet, dat zullen dan toch wel het aantal vrienden van de verhuurder zijn. Denk ik… Maar ik kom tot de schokkende conclusie dat ik inderdaad 323 Facebook vrienden heb. Hoe dan!?

Facebook vrienden, echte vrienden?

Terwijl ik het zo zit te typen denk ik nogmaals bij mijzelf, hoe is het mogelijk dat een persoon 323 ‘vrienden’ vergaart? Eigenlijk onmogelijk, in mijn gedachten. Daarom ben ik ook zo geschokt dat ik zogenaamd over dat aantal vrienden beschik. Ik zeg zogenaamd omdat mijn leven helemaal niet aanvoelt alsof ik 323 vrienden aan mijn zijde heb. Sterker, ik zou er eerder 10% van verwachten. Als ik verder scroll bij mijn vrienden zie ik zelfs iemand met een whopping 2000+ vrienden. Je hebt namelijk altijd baas boven baas.

Dus bedenk ik me: Wat is de meerwaarde van zo veel vrienden op Facebook? Zal ik ze behouden, of zal ik eens gaan schiften? Waarom heb ik hun vriendschapsverzoek toen geaccepteerd? Was het om meer aandacht te vragen voor mijn blog, of omdat ik oprecht dacht: Hee wat leuk, hem/haar heb ik al lang niet meer gesproken….!

Verkapt voyeurisme

Nu het nieuwe jaar begonnen is, denk ik veel meer over dit soort issues na. Ik denk dat het inherent aan de tijd van het jaar is. Rond de herfst en de winter heb ik nu eenmaal de neiging om wat emotioneler te zijn, nostalgisch. Of noem het een winterdip. Hoe dan ook, wil ik nog deze 323 vriendschappen bewaren, of is het beter om van sommige mensen afscheid te nemen die nu wel een kijkje in mijn leven kunnen krijgen maar bijvoorbeeld zelf nooit op Facebook zitten of van zich laten horen? Een soort van verkapt voyeurisme dat ik zelf in de hand werk door vrienden te blijven met ze.

LEES OOK  Horror - Don't wake the dead

Daarom is nu de grote vraag: To friend, or defriend?

 

Wat doe jij met je Facebook vrienden? Wanneer zeg jij GENOEG, of kan je niet genoeg Facebook vrienden hebben? Deel het met mij door een reactie achter te laten.

2 reacties

  • Sheelagh

    Haha, blijft een dingetje he. Heb er laatst ook wat mensen uitgegooid die ik al jaren niet zie/spreek of op geen enkele manier contact mee heb. Maar wij zijn bijvoorbeeld ook vrienden, terwijl we elkaar niet irl kennen. En toch vind ik het echt leuk om jouw updates voorbij te zien komen!

    • Nancy

      Ja ik vind het inderdaad wel een dingetje. Ik was oprecht geschrokken van het aantal! Ik vind het ook heel leuk dat wij contact hebben op FB hoewel we elkaar niet IRL kennen. Ik merk dat je reageert op foto’s of updates en dat is eigenlijk waar het ook een beetje om draait op FB, ik vind het bijvoorbeeld ook echt leuk om jouw statusupdates of foto’s te zien. En dat leren kennen IRL kan altijd nog gebeuren, 2016 is immers pas net begonnen! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.