Muziek als eerste levensbehoefte

Muziek als eerste levensbehoefte

Als meisje was ik geobsedeerd door muziek. Ik deed álles met muziek aan. Sporten, douchen, mijn haar kammen, make-up, mijn huiswerk. Ik kon alle liedjes uit mijn hoofd meezingen, ik wist welke nummers nieuw waren, in de top 10 stonden en muziek was daarmee een soort eerste levensbehoefte.

Casettebandjes

Ik luisterde naar popmuziek en nam alle nummers op, op casettebandjes. Ja, ik heb hierbij mijn leeftijd al weg gegeven. Gelukkig wisten jullie dat al na al mijn eerdere artikelen over grijze haren, de top 500 van de jaren 90, Just Dance Outdoor en meer van dat soort. Ik liep zo snel ik kon met een walkman rond, later met een discman en nog later met een MP3-speler.

20 years ago

Maar ik kom zomaar op dit blogartikel omdat ik een filmpje voorbij zag komen met het jaar 1997. Nu klinkt 1997 voor mij alsof dit 10 jaar terug is. Dat zou nog te doen zijn. Maar nee vergis je niet, 1997 is inmiddels dus al 20 jaar geleden. *SCHRIK!* En toen was ik een brugpiepertje, een jonkie die naar popmuziek luisterde. En nu, 20 jaar later, kan ik alle liedjes nog steeds allemaal meezingen.

Ik geef het op

Alleen, bedacht ik me: Geldt dat ook nog voor de muziek van nu? Ik geloof dat ik het ongeveer 8 jaar geleden heb opgegeven om nog bij te houden wat hip is. Te weinig tijd, en bovenal: Een moment zonder geluid om me heen met alle online momenten vond ik waardevoller.

Muziek als eerste levensbehoefte

Muziek maakt me vrolijk

Terwijl ik nu denk: Maar muziek maakte me altijd zo vrolijk. Gaf me een boel nieuwe inspiratie en creativiteit. Ik wist op welk moment, ik welke muziek moest aan zetten. Laatst had ik een akkefietje met mijn (thuis)werk en was ik lichtgeraakt. Wat deed ik? Smack my bitch up van The Prodigy zo hard mogelijk aanzetten, keihard schoppen en slaan in de loze ruimte op zolder. En zie: Ik voelde me daarna een stuk beter. Zojuist ben ik tot de conclusie gekomen dat dit pareltje inmiddels ook al 20 jaar geleden is gerealesed, samen met zijn controversiële clip.

LEES OOK  Candy performance - Life is a playground!

Welcome to the NOW

Which brings us to the now. Hierbij heb ik mezelf voorgenomen om meer muziek van NU te gaan beluisteren. Daar begin ik mee door naar Spotify’s playlist Top 50 Nederland te luisteren. Een beetje bijhouden wat er in de top 30/40/50 staat. Het werd wel weer eens tijd. The old Nancy is back!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.