Online dating Swipe left, Swipe right...

Online dating

Nee, dit is niet een confession over het stiekeme leven naast mijn huwelijk – waarin ik jullie vertel dat ik online ben gaan daten. Nope. Maar het gaat wél over online dating.

Get to know me

Hoe leer je een nieuwe man of vrouw kennen? Vroeger zou dit in een bar geweest zijn, op jullie gezamenlijke hobby, of in het theater. (Of op de werkvloer waar nog steeds 1/3 van de romances ontstaan) Tegenwoordig kan je een zeer groot percentage aan online dating toeschrijven.

Online dating onderdeel van de maatschappij

Online dating is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Je bent slechts een click of een swipe verwijderd van De Ware. Althans, zo brengen de advertenties het. En ik moet zeggen: Ik ben dolblij dat ik getrouwd ben. Ik heb geluk gehad dat ik mijn man leerde kennen in een kroeg en gewoon zomaar tegen dit leuke exemplaar aan liep die me ook nog eens snapt. Ik weet dat ik mezelf gelukkig mag prijzen. Ik zou nog geen dag overleven in de online dating jungle.

Online dating Swipe left, Swipe right...

The real me

Ik kom het meest tot mijn recht in het echt. Eerlijk waar, ik vind mezelf een leuk mens. En ik vind mijzelf vooral een leuk mens in het echt; als je met me praat, ik grapjes kan maken en vreemde uitspraken kan doen, mensen kan imiteren (ben ik erg goed in al zeg ik het zelf) en stukjes kan zingen. Ik ben helemaal niet leuk op papier als ik me moet aanprijzen. Maar wie is dat wel? Met online dating word je zo makkelijk, dat je elke leuke gast of meid weg swipet omdat het niet jouw ding is dat hij of zij van kaas houdt. Jij háát kaas! En oh nee, zingt ze mee met ABBA? Verschrikkelijke band. Allemaal kleine dingen waar je over kan vallen als je aan online dating begint. Ik ben bijvoorbeeld geen teamspeler. Ik houd helemaal niet van sporten waarin ik in een team moet presteren. Ik zou nooit van mijn leven in een handbal team willen zitten of op het veld voetbal willen spelen waarin we zo afhankelijk zijn van elkaar. Ik heb dus weinig met dat soort sporten. Zou ik daarvoor een jongen afwijzen omdat hij wel een echte teamspeler is?

LEES OOK  Happy Valentine's Day!

Kieskeurig

Gek genoeg denk ik dat het antwoord ja is. Niet mijn antwoord, maar wel het antwoord dat velen zullen geven. We zijn best wel kieskeurig geworden, want we krijgen de keuzes voor onze voeten geworpen. We hebben het perfecte plaatje in ons hoofd en gewoon alleen is ook oké. Daar ben ik het deels mee eens, want ik denk dat we door online dating ook een beetje de kleine gekke dingetjes verliezen. Een partner hoeft namelijk niet perfect te zijn, want we zijn zelf ook verre van perfect. Ik denk alleen dat we, omdat we de keuze en de mogelijkheid krijgen, iemand sneller van de hand doen dan we in het echt zouden doen. Want het is toch alleen maar online en niet in het echt. Niet voor niets noemen veel van mijn vriendinnen Tinder een ware vleeskeuring. Er zijn genoeg gasten die je makkelijk het bed in willen krijgen en niet meer reageren als ze erachter komen dat je op zoek bent naar meer diepgang.

Met online dating is het dumpen makkelijker en sneller geworden en het vinden van een nieuw exemplaar. Alsof je een nieuwe sweater in de uitverkoop koopt.

Dus de vraag is: Hoe leuk is dat nu, online dating? Ik weet in ieder geval, dat het mij niet goed zou passen maar je tegenwoordig ook bijna niet NIET mee kan doen. Gelukkig ben ik positief genoeg om te denken dat er goede exemplaren tussen zitten, die daten net zo serieus nemen als jij (of net zo weinig serieus, het is maar waar je naar op zoek bent). Daarom wens ik alle online daters die op zoek zijn naar De Ware succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.