beauty chocoladepakking nouvelle roosendaal

Ondertussen… in de provincie: Schoonheidsinstituut Nouvelle

Eerder schreef ik al eens over een geslaagde High Tea van Schoonheidsinstituut Nouvelle. Niet zo lang geleden onderging ik een heel prettige Beauty Verwendag samen met mijn schoonzus bij dit schoonheidsinstituut in Roosendaal.

Beauty verwendag

Een verwendag bestaat uit verschillende behandelingen waarin jij als enige in de schoonheidssalon volledige aandacht van het personeel krijgt. Wij kozen voor een halve verwendag waarmee je 4 uur onder de pannen bent. Je krijgt tijdens deze halve verwendag 4 behandelingen en wordt welkom geheten met een kopje koffie/thee met iets lekkers. Je krijgt gedurende de dag drankjes en gebruik van badjas en slippers is ook inbegrepen.

Behandelingen

De behandelingen die ik koos waren:

  • Lichaamspeeling
  • Chocoladepakking
  • Hot Stone massage
  • Gezichtsbehandeling

De ruimte van Nouvelle is voldoende, want (bijna) alles wat je kiest uit de behandelingen is op de eerste verdieping te vinden. Zo werden mijn schoonzus en ik gezellig naast elkaar gelegd tijdens de behandelingen. Terwijl zij gemasseerd werd, kreeg ik mijn peeling en andersom. Zo proberen ze alles goed op elkaar af te stemmen en kan je nog een praatje maken met elkaar tijdens de behandelingen bijvoorbeeld. Uit welke behandelingen je nog meer kan kiezen, daarvoor verwijs ik je graag naar de website van Nouvelle. Mijn schoonzus had in ieder geval bijna hetzelfde, maar geen peeling maar een hydrosonic massagebad (vond ze heerlijk) en een sportmassage in plaats van een hot stone.

Naakt

Je loopt naakt rond. Dat is misschien even een dingetje, maar geloof me, dat is het eigenlijk niet. De werknemers (sters) zijn eraan gewend dat er mensen naakt rondlopen tijdens deze behandelingen dus sprake van schaamte hoeft er zeker niet te zijn. Bovendien loop je een groot deel van de tijd in je badjas rond, alleen tijdens sommige behandelingen lig je naakt op tafel (zoals de chocoladepakking). Ik had er in ieder geval geen moeite mee, maar heb wel even gevraagd voordat we startten. Ik wilde me namelijk al helemaal uitkleden en ik wilde ze niet voor het hoofd stoten. Voor hetzelfde geld, is het niet de bedoeling om naakt te gaan en juist je onderbroek nog aan te houden. Bij dezen kan ik het mysterie voor u oplossen: De bedoeling is dat u naakt gaat. Is dat nu echt een probleem, dan kan je een slip aanhouden. Houd er wel rekening mee dat deze vies (chocolade bijvoorbeeld) en nat wordt (afdouchen) gedurende de behandelingen.

LEES OOK  Kermis in Roosendaal

Mijn beauty behandelingen ervaring

De lichaamspeeling was lekker maar wel een beetje heftig. Er wordt goed gescrubd om alle dode huidcellen te verwijderen. Van tevoren gaven ze al aan dat dit gevoelig kan zijn, daar hadden ze gelijk in. Ik heb zelf een vrij gevoelige huid, maar hier kon ik makkelijk tegen. Op sommige gevoelige plekken is het alleen wat gevoelig/pijnlijk. Pijnlijk is een groot woord, maar je voelt het wel. Gelukkig is dit op grote delen van je lichaam niet het geval en het moet gezegd worden dat je lichaam er inderdaad enorm zacht van wordt. Je kan nu eenmaal dode huidcellen niet verwijderen door er poezelig over te scrubben… je moet even hard je best doen.

beauty chocoladepakking nouvelle roosendaal

Na de peeling kreeg ik een chocoladepakking maar eerst moest ik natuurlijk alle scrub en huidcellen van me afdouchen. Erna ging ik (afgedroogd) op de behandeltafel liggen om me te laten insmeren met chocolade. Je ligt op een wikkel bubbeltjesplastic (hilarische gesprekken tot gevolg) en wordt van je tenen tot je hals ingesmeerd met de chocolade. Dit kan af en toe wat koud zijn, waardoor ze vragen of je op tijd wilt aangeven als je het koud krijgt en eventueel een warmtelamp erbij kunnen pakken. De chocolade moet kort inwerken, dan wordt de andere kant gedaan en vervolgens wordt je ingepakt met het plastic en blijf je zo eventjes liggen. De geur is best intens en je kan je voorkeursligging aangeven: rug of buik. Na de peeling en de chocoladepakking is je huid wel zo zacht als van een baby!

LEES OOK  Ondertussen... in de provincie: Sauna Thermae Son

We kregen een korte pauze tussendoor met weer een drankje. Heerlijk was dat!

Toen kreeg ik mijn hot stone massage en ook deze was goed. Ook de voeten werden niet overgeslagen en daar hebben ze zelf iets op verzonnen. Ik laat jullie verrassen door het niet te vertellen. Ze zitten niet uitgebreid aan je voeten, dus mensen die niets aan hun voeten kunnen hebben: De hot stone massage is ook voor jou geschikt. Dit was ook gewoon goed en lekker ontspannend.

Toen ik al helemaal ontspannen was, ondergingen schoonzus en ik de uitgebreide gezichtsbehandeling. Dit wordt beneden gedaan. Onze gezichten werden helemaal schoon gemaakt, nagekeken op onzuiverheden en we kregen een maskertje. Zelfs de wenkbrauwen werden bijgewerkt! Ook sprak ik met mijn behandelaar (één van de werkneemsters is jouw behandelaar voor de dag) over mijn huid en ze vertelde me dat ik echt een klassiek voorbeeld ben van een gemengde huid. Ook sprak ik over mijn gerstekorrel bij mijn oog en die heeft ze zonder pijn weggehaald. Daar ben ik nog steeds heel tevreden over, want hij zat op een rotplek en ik irriteerde me eraan. Nu zie je helemaal niets meer!

Mijn ervaring

Ook deze keer kan ik alleen maar met lof spreken over het schoonheidsinstituut. Het is niet voor niets dat de beautysalon al ruim 20 jaar bestaat. De werknemers zijn professioneel, bekwaam en vriendelijk. De ruimtes zijn schoon en goed onderhouden, de keuzes van de behandelingen vind ik ook goed. Ik raad een behandeling bij hen zeker aan.

LEES OOK  La Feria - Zondag a.s. - AANRADER

Schoonheidsinstituut Nouvelle
Raadhuisstraat 139
Roosendaal
0165 – 548468

Foto afkomstig van website Schoonheidsinstituut Nouvelle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.