VLOG Paris in December - Vloggen in Parijs

VLOGGEN in Parijs – Waar ik heen ging in december 2015

De mooiste stad van de wereld, Parijs, kan je nu bekijken door mijn ogen. Rond de Kerst naar Parijs gaan is enorm bijzonder en ik heb dat meegemaakt! Vloggen in Parijs hoort er dan ook wel bij. De vlog die ik heb gemaakt, heb ik niet eerder hier gedeeld. Soms kan het zijn dat je dus iets van mijn video’s mist. Doodzonde! Wil jij altijd op de hoogte zijn van de laatste updates? Meld je dan nu aan voor mijn YouTube video’s. Supersimpel, supersnel. KLIK HIER.

Tijdens Kerst 2015 gingen manlief en ik samen naar Parijs toe. Omdat we op Kerstavond terug kwamen, heb ik deze vlog niet eerder gedeeld dan afgelopen jaar, voor de Kerst op YouTube. Prima timing natuurlijk, maar ik wil het jullie ook niet onthouden. Ga met mij een weekend op reis naar Parijs in slechts 5 minuten in mijn video:

Vloggen in Parijs

Kan jij de video Vloggen in Parijs niet zien? Klik dan hier: https://youtu.be/24pxSbZoSf0

Parijs rond de Kerst is een bijzonder leuke ervaring. Overal lichtjes, kerststemming, stalletjes en lekker eten. Deze keer gingen we tijdens ons korte bezoek naar:

 • Baroche
 • Shakespeare & Co.
 • Chez Lévêque
 • Notre Dame
 • Louvre
 • Tuileries
 • Champs Elysees
 • La Penderie
 • Galeries Lafayette
 • Printemps
 • Eglise Saint Germain des Pres
 • Les Deux Magots
 • Sainte-Chapelle
 • Eiffeltoren
 • Sur la Braise

Eten in Parijs

Deze keer aten we bij Baroche, Chez Lévêque, La Penderie, Sur la Braise en gingen we naar Les Deux Magots.

Baroche

Baroche ligt in de wijk waar manlief en ik even gewoond hebben in 2013. Vlak achter de Champs Elysees ligt dit en daar lunchten we. Lees meer over het wonen in Parijs in de archieven, door naar de volgende link te gaan: Parijs.

LEES OOK  VLOG Familie uitje Landal Greenparks Landgoed 't Loo

Chez Lévêque

Chez Lévêque was een leuke verrassing, dit ligt vlak bij de Notre Dame en konden we dus wandelend naartoe gaan vanuit onze AirBNB. Bovendien ligt het vlak naast Shakespeare & Co. dus je kan er een leuke combinatie van maken. Het is een heel klein restaurant met een boel tierelantijntjes en het eten was erg lekker. Hoe we dit restaurant vonden? Met La Fourchette, een Franse app voor aanbiedingen in restaurants. Ook vind ik vaak goede plekjes om te eten via Foursquare.

La Penderie

Volgens mij liepen we hier gewoon langs en hebben we even goed gebunkerd hier voor een zeer verlate lunch. Niet echt opgezocht op een app, gewoon naar binnen lopen en je laten verrassen kan ook af en toe. Niet echt een noemenswaardige plek trouwens.

Sur la Braise

Sur la Braise was de laatste keer dineren voor ons, dit was op de 23e onze tweede dag van het flitsbezoek. We vonden dit restaurant ook weer via Foursquare. Het was oké maar de entourage was erg kil en ongezellig. We voelden ons er niet echt thuis. Voor sommigen kan dit heel anders zijn natuurlijk. Daarnaast vonden we de steaks helemaal niet zo bijzonder.

Les Deux Magots

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, als je naar Parijs gaat MOET je naar Les Deux Magots om daar warme chocolademelk te drinken. Het zit vlakbij de metro Saint Germain des Pres, in één van de allerleukste buurten van Parijs. Het is er eigenlijk altijd druk, behalve toen wij uit het kerstconcert kwamen. Surprise!

LEES OOK  Visit tulip fields - Keukenhof gardens + VIDEO

Zien in Parijs

Ik moet altijd even de Notre Dame zien als ik in Parijs ben. Ik vind het veruit één van de mooiste bezienswaardigheden van de stad. Alleen hem al van de buitenkant bekijken is voldoende voor mij, soms wil ik ook naar binnen. De rest zal ik jullie niet mee vervelen, want dat zijn de geijkte bezienswaardigheden van Parijs. Echter, tijdens de kerstperiode moet je even een bezoekje brengen aan de Champs Elysees, onder andere voor de kraampjes net na Place de la Concorde. En tot aan de Arc de Triomphe zie je de mooiste en chiqueste etalages. Maar om echt te genieten van prachtige kerst etalages, moet je naar Galeries Lafayette en Printemps. Persoonlijk vind ik Printemps het ALLERMOOIST. Kijk voor de lol maar even naar mijn Kerstvideo ‘Christmas Lights in Paris’. Dan snap je wel wat ik bedoel.

VLOG Paris in December - Vloggen in Parijs

Doen in Parijs

Boeken kopen bij Shakespeare & Co.

En als je geen boeken wilt kopen, neem dan in ieder geval een kijkje bij deze oudste internationale boekenzaak van Parijs. Waar schrijvers met weinig geld konden schuilen, waar de eerste literaire avonden gehouden werden en meer. Het is een begrip in de literaire wereld en het is een plezier om rond te lopen. Ik koop er eigenlijk altijd wel een paar boeken en ze hebben onwijs veel verschillende genres. Overigens is er nu een stuk van de antiquaire Shakespeare bij getrokken, waar ze geen oude boeken meer verkopen maar allemaal jeugdboeken.

Concert bijwonen

Wij gingen naar een heel mooi concert in Parijs, volledig in Kerstsfeer in Eglise Saint Germain des Pres. Aanrader! Wij kochten onze tickets online en haalden deze op bij de FNAC op de Champs Elysees.

LEES OOK  Wie is de Mol 2016 - 4 spelers over

Sainte-Chapelle bezoeken

Wauw, dat ik deze kerk nog niet bezocht had, is een wonder te noemen. WAT EEN PRACHTIGE KERK. Verscholen op het terrein van de Conciergerie kan je naar de oudste kerk van de stad gaan. De kelder valt een beetje tegen, maar als je dan boven komt… Geen woorden voor, zo mooi! Je moet het gewoon zien, die prachtige gebrandschilderde ramen rondom. Loved it!

 

Wat vond jij van mijn video Vloggen in Parijs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.