Kerstsfeer in Parijs

Winter in Parijs – Kerstsfeer, lichtjes en versieringen

Parijs is naar mijn bescheiden mening mooi in alle seizoenen. In de lente, zomer, herfst en winter. Vorig jaar ging ik een paar dagen voor de Kerst op reis naar Parijs en bekeek ik de etalages en kerstversieringen in de stad. Vanaf nu zijn alle lichtjes weer aan op de Champs Elysées en zijn de etalages in kerstsfeer. Kerstmis en winter in Parijs! Wat wil je nog meer?

Ben jij benieuwd hoe mooi het er uit ziet? Ik heb een heel leuk filmpje gemaakt van de sfeer die rond deze tijd in de stad hangt.

Christmas lights in Paris – Kerstsfeer in Parijs

Kan je de video niet zien? Klik dan hier: http://youtu.be/SSht7nGViAM

Ik kan me alleen nog herinneren hoe ik het heb ervaren:

Frisse kou die je neus koud en rood maakt, waardoor je een warme boekenzaak opzoekt en op boekenjacht gaat. De geur van kerkwierook en miswijn in de Notre Dame waar ze een kerststal hebben gemaakt en je met het beetje daglicht dat er is, de zachte winterzon ziet schijnen door het roosvenster die zijn duizenden kleuren over de kerkvloer verspreid. De warme metro en dat je weet dat je maar een klein stukje door de kou hoeft te lopen voordat je de lekkerste warme chocolademelk kan drinken in een etablissement waar de Groten der Aarde dagelijks zaten. In de avond zitten we in een kerk bijeen om te luisteren naar een kerstconcert. Geen typische kerstliedjes, maar bijzondere klassieke stukken waar je warm van binnen van wordt. Nieuwe restaurants ontdekken en waanzinnig lekker eten. En nog serieus iets voor het eerst van je leven kunnen bezoeken, ook al ben je inmiddels in Parijs al meer dan 15 keer geweest.

LEES OOK  Emotions

Zintuigen op scherp

Parijs opent altijd al mijn zintuigen. De wijn is er lekker, ik hoor gelach, ik zie twinkelende lichtjes en ruik chocolade en glühwein. De twinkelende lichtjes zorgen voor twinkels in mijn hart en ziel. Kleine kinderen verdrukken zich, samen met mij, voor de etalages van Printemps die voor het gemak bruggetjes gemaakt hebben zodat de kleintjes zelf langs de etalages kunnen wandelen en alles kunnen zien. Ik verbaas me over de prachtig uitgevoerde versierselen en zou er nog een uur kunnen doorbrengen. Parijs in Kerstsfeer zorgt ervoor dat ik cadeautjes wil kopen voor mijn geliefden, ze wil overstelpen met luxe zoals ik op de Champs Elysées zie. Of thuis wil komen met allerlei lekkers uit de streken van Frankrijk, die worden uitgestald in gezellige kerststalletjes vanaf het Place de la Concorde. Een groot verlicht reuzenrad op de rand van de Tuilerieën en het Place de la Concorde geeft je een uitzicht over verlicht Parijs waarmee je naar Musée d’Orsay, de Eiffeltoren en helemaal tot aan de Arc de Triomphe kan kijken.

Parijs in de winter, met kerstsfeer is magisch. Je moet er eens geweest zijn!

“I love Paris in the spring time
I love Paris in the fall
I love Paris in the winter when it drizzles
I love Paris in the summer when it sizzles

I love Paris every moment
Every moment of the year…”

~ I Love Paris – Cole Porter

In de video zie je de Champs Elysées, de etalages van warenhuis Printemps en Galeries Lafayette op de Boulevard Haussman.

LEES OOK  Zoutmijn van Wieliczka - Salt mine of Wieliczka

Kerstsfeer in Parijs

En ineens wil ik weer dolgraag terug naar Parijs: nu! Ben jij wel eens in Parijs geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.