14 juli in Parijs - 5 tips voor 14 juillet

14 juli in Parijs – 5 tips voor 14 juillet

Morgen is het 14 juli, dé nationale feestdag van Frankrijk, ook wel quatorze juillet genoemd. Vandaag vertel ik je meer over wat 14 juli inhoudt en wat je absoluut moet doen in Parijs.

Franse Revolutie

14 juli wordt gevierd omdat de Fransen dan de bestorming van de Bastille gevangenis herdenken. Hiermee kenmerken zij het begin van de Franse Revolutie. En sindsdien herdenken en vieren zij dit bijzondere moment uit hun geschiedenis.

Bal populaire

In heel Frankrijk wordt er een vuurwerk show gegeven. In elk gehucht of gemeente kan je wel naar een professionele show kijken. Vaak is er aansluitend een bal populaire waar de gehele bevolking naartoe kan komen. Muziek voor jong en oud en lekkere volle glazen wijn om de republiek te vieren.

14 juli in Parijs

Ben jij in Frankrijk op 14 juli? Dan ben je ervan verzekerd om een leuk feestje mee te maken. Nog leuker is het om deze feestdag in de hoofdstad te vieren. Parijs is een perfecte plek om 14 juillet te vieren. Vandaag vertel ik jullie in mijn video wat je kan doen in de lichtstad tijdens 14 juli.

Bloopers

Vergeet ook niet om de video tot het einde te kijken want dan komen de beste bloopers van een middag opnemen voorbij. Werkelijk waar, HI-LA-RISCH. Je kan merken dat ik niet met een script werk. De video duurt ongeveer 7 minuten en daarin vertel ik je 5 leuke dingen die je kan doen maar geef ik ook nog insider tips waar je het beste vuurwerk kunt kijken.

LEES OOK  Films over Parijs (voor als je naar Parijs gaat of heimwee naar Parijs hebt)

5 tips om te doen op 14 juli in Parijs

De echte tips zijn uiteraard in mijn video te vinden, dus vergeet niet om deze tot het einde te bekijken.

Belangrijk naslagwerk voor morgen: Het verkeersbureau van Parijs. Waar je informatie in het Engels kan vinden.

 

Ga jij 14 juli vieren? Vergeet dan niet om een bericht hieronder achter te laten. Ik ben benieuwd naar jouw ervaring!

14 juli in Parijs - 5 tips voor 14 juillet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.