7 vooroordelen over Amerika (die waar zijn)

7 vooroordelen over Amerika (die waar zijn)

Vooroordelen hebben we allemaal wel eens. En als je op reis gaat kom je er vaak achter dat een open mind het beste is om mee te reizen. Hoe dan ook kunnen bepaalde vooroordelen in je achterhoofd blijven hangen en als ze dan ook nog eens waar blijken te zijn kan dit voor grote hilariteit zorgen. Daarom ga ik de volgende vooroordelen over Amerika NIET ontkrachten omdat ze feitelijk allemaal waar zijn:

Alles is big, bigger, biggest

Of je het nu hebt over de kleinste limonade die je kan bestellen, de grootte van hun campers of huis: Alles is groot in Amerika. Het land IS ook groot dus eigenlijk snap je sommige dingen wel, maar waarom je in hemelsnaam voor een kleine thee direct een sloot heet water moet wegdrinken – I don’t get it.

Smalltalk is een ding

Smalltalk gebeurt constant en overal. Ik ben zelf een groot voorstander van smalltalk maar in Nederland wordt ik er gek voor aangekeken. Hoezo zou ik niet een kort praatje maken tijdens het afrekenen met de caissière? Zo lang ik niemand ophoud, is er niks aan de hand toch? En dat doen ze dan ook met regelmaat in Amerika en het gaat supersnel: Een kletspraatje over het lekkere weer, het liedje op de radio of een compliment geven of ontvangen over die geweldige jurk – I love it! Natuurlijk ben ik liefhebber van diepe gesprekken over de vraag van ons bestaan, maar die gesprekken houd ik wel achter de hand voor échte vrienden.

Religion is everywhere

Ja, ook dat is echt zo. Eigenlijk iedereen die we tegen kwamen waren religieus en bijna altijd nog praktiserend. Dat is voor ongelovige Nederlanders wel bijzonder om mee te maken. Ik denk dan ook dat Amerika echt een walhalla is voor de religieuze Nederlander. Zoals wij gewend zijn om in elk stadje welkom te worden geheten, hangt er in Amerika bij binnenkomst van de cityline een groot bord met alle verschillende kerkdiensten die er gegeven worden. Ook daar betekent het weer big, bigger, biggest; want de keuze is reuze! Voor elke stroming staat er aangegeven hoe de kerk heet en wanneer ze dienst hebben.

LEES OOK  DIARY 2016 - Week 42 - Thailand verkennen

Pick-ups

Eigenlijk past dit ook weer goed bij mijn eerste punt, maar ik wil het nog even apart benoemen: Iedereen rijdt zo’n beetje in een pick-up rond. In de weekenden komen ze in bepaalde steden helemaal in hogere sferen door 100x op en neer te rijden door hetzelfde straatje (in de hoop door een meisje gespot te worden?) met hun pick-up truck. Het is superhandig hebben we gemerkt want je hebt constructies die je er op kan vastmaken zodat je er een tent aan kan bouwen, je zet je eten en drank koud in een zeer grote koelbox achter in je pick-up truck. Of je mietert gewoon je hond in de achterbak. Blijkbaar kan dat ook op de snelweg. Dat vond ik dan wel erg vreemd.

Cowboys

“In Amerika heb je nog echte cowboys” Ik hoor het een kind echt zó zeggen. En niets is minder waar, toen wij vanuit een National Park vertrokken vroeg in de ochtend en bij wilden tanken met thee en koffie kwamen er allerlei pick-up trucks het parkeerterrein op gereden. En daar stapten ECHTE cowboys uit. Eigenlijk het type dat je ziet in de film: Cowboyhoed, flanellen overhemd, jeans, cowboylaarzen en sommigen zelfs met sporen aan hun boots. En ja, nog meer cowboy: Eentje vervoerde ook echt paarden achter zijn pick-up.

Radiozenders hebben alleen religie, country of Hispanic liedjes

Oké die Hispanic zenders hadden er heel erg veel mee te maken dat we in Californië rondreden, maar hoe hard we ons best ook deden: De radiozenders die pop draaiden konden we maar kort in de lucht houden. Dat kwam vooral omdat er zo enorm veel lokale zenders zijn. En onze auto pikte geen landelijke of zenders van de staat op. Dus kozen we elke keer weer een nieuwe radiozender. Hoe hard we ook op zoek waren naar nieuwe popmuziek: we moesten eerst door talloze zenders met religie (daar is ie weer), country en Spaanstalige muziek scrollen. Nu vind ik die country niet zo heel erg, want eigenlijk vind ik countrymuziek best leuk (I am a living geek)

LEES OOK  Bishop (High Sierra) op zoek naar Fall Colors

Steak voor ontbijt, lunch en avondeten

Goed, je kan ook echt wel gewone dingen als ontbijt krijgen (ik vond de iHop leuk en lekker). Maar als je echt wilt, kan je de ochtend beginnen met een breakfast burrito of een breakfast burger. Het avondeten is al helemaal gericht op vlees, vlees, vlees. Na een paar weken door Amerika reizen was ik thrilled om ein-de-lijk groente op mijn bord te krijgen. De rest van de tijd heb ik meer fruit dan anders gegeten omdat ik bang was dat ik anders doodziek zou worden van zo’n eenzijdig dieet. But… we survived! Ik kan daarnaast niet anders zeggen: Het vlees dat we op hebben, smaakte overal goed. Ze weten wél hoe ze het klaar moeten maken.

Naast al deze punten hierboven zijn Amerikanen ook nog eens heel aardig, behulpzaam en vond ik ze verrassend open minded. Zoals ik eerder al zei heeft Amerika mijn hart gestolen.

Welke vooroordelen heb jij over Amerika?

4 reacties

 • Sheelagh

  Ha, herkenbaar. Die smalltalk die jij zo leuk vindt kan ik dus echt irritant vinden! En steak als ontbijt, ik moet er niet aan denken. Met een koffie van een halve liter maak je me ook niet blij. Maar verder veel liefde voor de VS hoor! Volgens mij heb je een heerlijke reis gehad…

  • Nancy

   Haha ik hoorde van meer mensen dat ze die smalltalk behoorlijk irritant vonden. Mijn schoonzus zou er niet goed van worden en haar beste vriendin woont in Amerika en kan zich er ook heel erg aan ergeren. Steak als ontbijt en liters koffie – nee ook niet voor mij. Wel leuk om te horen dat jij ook veel liefde voor de VS hebt, de reis was inderdaad echt GE-WEL-DIG!

 • Sandra

  Wat leuk dat jij ook zo verliefd bent geworden op Amerika! Wij vonden het ook GEWELDIG! We dachten dat het het minst leuke deel zou worden van onze wereldreis, maar naast China, was het onze favoriete land! Met name de National Parken zijn heel indrukwekkend. En de mensen zijn helemaal niet zo gewelddadig met al die wapens. Ik heb me geen een keer onveilig gevoeld. Nou ja misschien alleen toen we gingen tanken in St Louis, en iedereen donker gekleurd was bij het zeer drukke tankstation en we twee keer drugs aangeboden kregen in de 5 minuten dat we er waren. Maar ze waren wel aardig. 😉

  • Nancy

   Ja Amerika was echt een supermooie verrassing 🙂 Helemaal verliefd op geworden – én als het aan mij ligt ga ik er nog een keertje naartoe. Alleen dan weer een ander deeltje van het land bekijken. Ik had wel gedacht dat de natuur mooi zou zijn maar dat ik me ook als een vis in het water zou voelen, had ik niet verwacht.

   Hahaha, het was wel aardig dat ze jullie drugs aanboden inderdaad 😉 Wij hebben ons alleen onveilig gevoeld in Las Vegas toen we laat over The Strip liepen en een zwerver waar een steekje aan los zat ons bleef achtervolgen en ons vertelde wat hij ons allemaal zou gaan aandoen. Die man was waarschijnlijk geestelijk in de war, maar als hij ook maar één stap sneller was gaan wandelen, had ik het op een rennen gezet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.