retraite frankrijk

Been there, done that tag

Op het blog van Lin zag ik een leuke tag staan die me perfect leek om in te vullen. So here goes… een vragenvuur over reizen. Get to know me!

Welke landen van de wereld heb je al bezocht?

 1. België
 2. Canada
 3. Duitsland
 4. Egypte
 5. Engeland
 6. Frankrijk
 7. Griekenland
 8. Hongarije
 9. Italië
 10. Kenia
 11. Kroatië
 12. Liechtenstein
 13. Luxemburg
 14. Monaco
 15. Nederland
 16. Oekraïne
 17. Oostenrijk
 18. Polen
 19. Slovenië
 20. Slowakije
 21. Spanje
 22. Tanzania
 23. Thailand
 24. Tsjechië
 25. Turkije
 26. Verenigde Staten

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: Waar wil je ECHT nog een keertje heen?

Ik wil graag naar Sri Lanka en de Malediven en dan wil ik bij de Malediven duiken. Ik wil ook heel graag naar de Filipijnen en Mexico. Tsja, er is nog zo veel te ontdekken.

mont saint michel

Wat is jouw meest ideale vakantie? (strandvakanties, shopping trip, culturele vakanties etc.)

Mijn meest ideale vakantie is op zonnige vakantie gaan en daar culturele dingen doen. Ik ga van jongs af aan al op reis in Europa en bezocht met regelmaat wel iets in de buurt. Vroeger kwamen de kastelen mijn neus uit, maar nu vind ik het geweldig om zelf te bezoeken. Mijn ouders hebben volgehouden en zie het resultaat! Ook houd ik erg van de natuur. Mij maak je absoluut niet blij met een reis naar een plek waar heel veel toeristen zitten – daar word ik kriebelig van. Af en toe een dagje met toeristen is wel oké. (Zoals hierboven bij Mont Saint Michel)

retraite frankrijk

Welke plek vond jij zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?

Ik wil nog dolgraag eens naar Tanzania en dan deze keer om het binnenland te verkennen. Ik ben eerder op Zanzibar geweest en daar heb ik een heerlijke tijd gehad, nu zou ik kiezen voor een reis door het binnenland en dan eindigen op het eiland Zanzibar.

LEES OOK  Life Improvement Tag

Ik wil weer eens op retraite met mijn vriendinnen.

En natuurlijk onze reis naar de Verenigde Staten. Daar waren we allebei zo van onder de indruk… ik wil absoluut nog meer van Amerika zien. Ik denk dat ze een gedeelde eerste plek hebben, maar ze zijn ook zo enorm verschillend! Van deze reis was ik veruit het meest onder de indruk van Zion National Park. Ik vond het daar zo enorm mooi. Wat hebben we toch een geweldige reis gemaakt…

Als ik eerlijk ben… ik heb zo veel mooie herinneringen. Ik wil naar heel veel plaatsen nog een keer!

Ben je al eens voor werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?

Ik heb in het toerisme gewerkt en ben voor mijn werk naar Oostenrijk geweest. Toen ik meehielp op de busreis voor senioren heb ik een gedeelte van Duitsland en de omgeving van Wenen gezien. Het was werkelijk een prachtige reis, ik had niet verwacht dat ik zo een bijzondere reis zou meemaken met senioren. Ze waren allemaal heel lief voor me, we maakten grapjes in de bus en in de tussentijd moest ik hard werken om een algemeen draaiboek te maken. Ik heb prachtige kloosters gezien, Wenen van voor naar achteren bewonderd… het was een leuke reis!

new york cosmopolitan satc tour

Met wie ga je meestal op reis?

Met mijn man, al 9 jaar. Mijn andere travelbuddies zijn E. mijn studiemaatje en J. mijn beste vriendin.

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan? (dit mag iedereen zijn: familielid, vriend(in) of beroemd persoon)

LEES OOK  Mijn vaste adresjes in Parijs

Ik wil nog met J. naar Marokko. Afgelopen jaar is het er niet van gekomen omdat onze reis werd gecanceld, maar het moet een keertje lukken!

Wie of wat zou jij meenemen naar een onbewoond eiland?

Ik geloof dat ik hier al eens eerder een antwoord op heb gegeven maar ik zou gaan voor een survivalboek. Dan weet ik namelijk ook hoe ik weer in de bewoonde wereld kan komen. En mijn hubby zal ongetwijfeld naar me op zoek gaan, dus ik kan best een nachtje of twee alleen.

wadlopen pieterburen

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? En zo ja, waar?

Yes, as a matter of fact I have. Ik ben vroeger met mijn ouders op vakantie geweest in Nederland naar bijvoorbeeld Andijk, maar ook in Dalfsen waar ik prachtige herinneringen aan heb en leuke vakanties in Limburg. Afgelopen tijd ben ik op reis geweest naar Pieterburen, Tegelen, Ermelo, Groningen en Valkenburg.

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?

Ik moet hier iets bekennen: Ik ben nog nooit op skivakantie geweest, dus ik ga absoluut voor een zonvakantie.

Wat is jouw leukste vakantieherinnering?

Dat ik stiekem in de vouwwagen was gestapt terwijl ik er eigenlijk nog niet in mocht. Dat wist ik, maar ik deed het toch. That’s me…!

Wat is jouw minst leuke vakantieherinnering?

Ziek worden. Dat is al op veel plaatsen gebeurd, maar ik voelde me toch echt niet zo senang toen ik in Thailand ziek was geworden op het einde van de reis. Ik kon mijn arm op een gegeven moment niet meer bewegen vanwege het tekort aan mineralen en toen was ik wel eventjes geschrokken. Gelukkig had ik 2 coole mannen aan mijn zijde en was ik binnen no time in het ziekenhuis geholpen.

LEES OOK  Afscheid van 2017 - Hoogtepunten en dieptepunten

notre dame parijs

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?

Dit jaar ga ik niet meer op vakantie denk ik. Ik heb nog een paar vrije dagen en misschien gaan hubby en ik nog iets doen, maar ik heb niets gepland staan tot dusver. Aankomend jaar gaan we op reis naar Thailand en een naburig land en ik wil weer eens naar Parijs gaan. Daar ben ik dit hele jaar niet geweest!

Vind jij deze tag leuk? Vergeet hem dan niet over te nemen.

Ik heb nog een vraag voor jou: Waar heb jij op vakantie het lekkerst gegeten? Mijne was in Bordeaux bij Noailles:

Bordeaux haute cuisine noailles

Slechte foto, maar oh dat gerecht!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.