Ben jij een camping- of huisjestype?

blue camper van

Mensen zijn op te splitsen in verschillende types: Het huisjestype of het campingtype. Het huisjestype is de mens die het liefst in huisjes dan wel appartementen en hotels verblijft. De andere is een rasechte kampeerder.

Kampeertype: lekker op de camping

Ik val overduidelijk onder het kampeertype. De grote test die mijn lief nog moest doorstaan was samen op vakantie gaan…. op de camping. Deze rol vervulde hij glansrijk. Geen moment heeft hij gezeurd of gepiept over het minimale comfort. De arme man had nog nooit van zijn leven een haring in de grond geslagen en mocht met onze allereerste echte vakantie direct coldturkey van zijn chique bestaan afkicken. Ik had een eigen (kleine) tent en we hadden een éénpittertje waarop we dus ook in één pan alles klaar moesten maken. Op onze hurken. In het donker. Alles paste in de achterbak van mijn racewagen en op de achterbank was alleen ruimte voor mijn heerlijke bodyboard en twee slaapmatjes. Geen idee wat hij gedacht heeft toen hij zag hoe we meer dan een week gingen doorbrengen, maar hij gaf geen kik.

De Grote Vakantie

Ik ben opgegroeid in een familie waar onze “Grote Vakantie” altijd in het buitenland plaatsvond. Dat begon met een tent (kan ik me niks van herinneren), veranderde naar een vouwwagen en vervolgens vlug naar een caravan. Als kinderen waren we dolenthousiast als we in een tent mochten slapen. Als je oud genoeg was, had je je eigen plekje waar je supertrots op was. Het voelde als een beetje op jezelf wonen. Erg zelfstandig en volwassen. Een groot avontuur waren die vakanties en mijn ouders genoten er zienderogen net zo van.

LEES OOK  Lieve Amerika

En dan wordt je wat ouder en denk je: Ik wil ook wel eens wat luxe. Je vertrekt eens naar een plek waar je niet gaat kamperen. Je verblijft in hostels want je wilt het kampeergevoel wel een beetje aanhouden en voor je het weet pak je het zo luxueus aan dat je een hele week op een 5* resort in Maspalomas verblijft. Hoewel ik absoluut geen moment spijt heb gehad van die beslissingen, mis ik het kamperen altijd wel een beetje.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, natuurlijk. Zo probeer ik mijn vakanties zo afwisselend mogelijk te houden. Dan gaan we kamperen en dan gaan we weer in een hotel overnachten. Het kan zomaar zijn dat beide in dezelfde vakantie voor komen. Want kamperen dat blijft toch wel mijn ultieme hang naar vrijheid. Waar ik zelf bepaal wat we doen en ik volledig op ga in het seizoen en de weersomstandigheden. Met de kippen op en met de kippen op stok. Waarbij je afgepeigerd in je bedje in de tent valt, omdat je zo veel frisse buitenlucht hebt binnen gehad, wat je compleet niet meer gewend bent. Voldaan kom ik altijd terug van dat soort vakanties.

Naar La Palma in een appartement

En toch ga ik volgende week op vakantie in een appartement. Daar hebben we een bad in zitten en daar ben ik verschrikkelijk blij om. Ik stuurde een appje naar mijn vriendin: “Wat een luxe! We hebben een bad volgens de beschrijving!” Zij was even enthousiast want als twee huurders, beschikken wij niet over een eigen bad. We kunnen dus niet wachten om daar ook gebruik van te maken. Ik verwacht: In de ochtend én in de avond. En daarnaast natuurlijk volop het eiland verkennen en bij lekker weer in zee en in het zwembad zwemmen. Want dat we een luxe plekje hebben, dat staat vast. We laten de inner hippie toch ook wel toe hoor tijdens ons weekje weg op La Palma. Even tot rust komen, in alle luxe van een westers appartementen complex. En voor de balans? Voor een mooi uitgebalanceerd vakantiepatroon ga ik dit jaar echt nog wel kamperen. Misschien zelfs wel in de USA 😉

LEES OOK  Big Sur: Op roadtrip langs Highway 1

Waar verblijf jij het liefste tijdens de vakantie? Op een camping of in een huisje?


Foto van Kyle Szegedi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.