Bishop Fall colors High Sierra

Bishop (High Sierra) op zoek naar Fall Colors

Na Londen gaan we toch nog even terug naar onze reis door Amerika. Inmiddels zijn we Death Valley uit en komen we uit in de High Sierra, bij het dorpje (of stadje) Bishop.

High Sierra

Toen we Death Valley uit gereden kwamen, kwamen we in het gebied High Sierra terecht. Deze Sierra Nevada Mountains vormen een meer dan 4270 meter hoge muur. We wisten dan ook dat wij na Death Valley via de Tioga Pass verder zou moeten gaan wilden we door of om de bergketen heen komen. Namen we de Tioga Pass niet, dan zouden we terug naar het zuiden moeten gaan om de volgende National Parks via het westen te betreden. Vanwege de vele bosbranden die toen we vertrokken aan de gang waren in onder andere Sequioa National Park, Kings Canyon National Park en Yosemite National Park besloten we toch liever via de oostkant, over de Tioga Pass verder te willen reizen.

Bishop Fall colors High Sierra

Fall colors bij Bishop

De High Sierra heeft heel veel moois te bieden. Voor het geval jullie denken dat ik op repeat sta: Ja, alles was prachtig in de Verenigde Staten. De natuur is over het algemeen niet te vergelijken met wat wij in Europa gewend zijn. Ik moet alleen bekennen dat dit stuk bij Bishop het best bij onze natuur in de buurt komt. Wat wel heel bijzonder is: De temperatuur is elke dag aangenaam, de lucht is strakblauw en toch komt in het najaar de koude luchtstroom langzaam vanuit de bergen naar beneden. Dit betekent: Fall colors! Je kan naar hartelust in de buurt van Bishop rondrijden en wandelen en genieten van de prachtige herfstkleuren die je normaal alleen op Pinterest tegen komt. Wij moeten het vaak doen met grauwe luchten, maar hier mengen de kleuren geel en rood van de bladeren met het mooiste helderblauw van de lucht.

LEES OOK  Enge films en series kijken tijdens Halloween

Bishop, een typisch Amerikaans stadje

Bishop vond ik echt zo’n Amerikaans stadje als je in de film of in series ziet. Een klein stadje, aan de voet van de bergen. In de verte doemen de besneeuwde bergtoppen op, in het dal bij Bishop loopt men relaxt over straat, in korte broek en t-shirt.

Brown’s Town Campgrounds – Camping Bishop

Wij verbleven op een camping in Bishop waar we niet al te veel geld aan kwijt waren, wel duurder dan in een National Park. Bovendien hadden we schoon sanitair en dat is wat mij betreft het belangrijkste. Deze keer dus geen national park waar je verblijft maar gewoon bij een particulier bedrijf.

In Bishop zelf hebben ze alles. Een bibliotheek waar ook de laatste film draait… maar vooral heel erg veel winkels om hiking gear te kopen of te huren. Blijkbaar is Bishop een top gebied om er flink op uit te trekken. Bij de plaatselijke VVV spreken we een man die ons alles over Bishop en de omgeving vertelt en we zijn ervan overtuigd dat we de fall colors nog kunnen aanschouwen.

fall colors autumn colours Bishop

Slaapplaats

In diezelfde VVV spreekt een aardige vrouw ons aan. Of we willen vertellen waar we vandaan komen? We vertellen dat we Nederlands zijn en zij zegt dat ze er nog maar net achter is dat ze ook Nederlands is. Of we weten wat we verder nog gaan doen? Lang verhaal kort: Aan het einde van ons gesprek zijn we uitgenodigd om bij haar te komen logeren. Ze is op visite in Bishop waar ze jarenlang gewoond heeft. Maar inmiddels woont ze in de Bay Area bij San Francisco. En wij denken alleen maar: Wat een lieve mensen!

LEES OOK  Wadlopen in Pieterburen

Omgeving Bishop

De omgeving van Bishop is supermooi in het najaar en de man van de VVV heeft niet gelogen. De bomen zijn inderdaad al aan het verkleuren. Zeker met de blauwe lucht erbij is het een plaatje! Neem wel in het voorjaar en najaar een vest of warme jas mee, want het kan behoorlijk koud worden. Hoe hoger wij de bergen in reden (en dat valt niet op, want je rijdt voor je gevoel slechts een heuvel op) hoe kouder het werd. En ja, tot we op een gegeven moment sneeuw langs de kant van de weg zagen liggen.

bishop sneeuw

Sneeuw!

We kwamen ook een man tegen die mij the closest to Johnny Depp ever kon brengen (hij had er een drankje mee gedaan in San Diego – dus ja, ik moest hem even bij de arm grijpen… dit was mijn moment. Dichterbij zou ik nooit komen) en hij zei dat we eigenlijk ook een berenalarm zouden moeten hebben. En hij nam ook altijd een GPS tracker mee. Wij dus niet. En iets tegen beren al helemaal niet. Veel lawaai maken is het devies, dus beter dan dat kan ik het ook niet doen. Ik scheet wel 7 kleuren stront hoor voordat ik vertrok naar Amerika vanwege die beren. Maar uiteindelijk ben ik er niet 1 tegengekomen, gelukkig. Mocht jij dus wel iets willen hebben, dan denk ik dat Walmart je beste gok is. Aangezien ze daar ook machetes verkopen (ja echt) zullen ze ook vast wel iets tegen beren hebben.

Bishop fall colors

Maar zonder beren, is het gebied rondom Bishop echt STUNNING. Zoals je wel kan zien. Beekjes, een stuwmeer, heuvels en bergen. En ja, die najaarskleuren dus. IN LOVE.

LEES OOK  Ondertussen... in de provincie: Stilleven

Bishop fall colors fall colours

Bishop fall colors

Bishop fall colors autumn colours

stuwmeer Bishop

 

Adresjes Bishop

Mocht jij Bishop ook als rustplaats op je lijstje zetten tijdens jouw roadtrip door West Amerika, dan heb ik nog een paar leuke adresjes:

Erick Schat’s Bakkery, 763 N Main Street, Bishop

Ga brood halen bij de bekendste bakker van het dorp. Een Nederlander! Erick Schat’s Bakkery. Aan de buitenkant ziet het er uit als een pannenkoekenhuisje, maar hier kan je heel lekker brood scoren. Zijn vader was immigrant uit Friesland en iedereen vertelt je met plezier dat de eigenaar van de bakkerij ook Nederlands is. Hoewel je dat wel aan de inrichting kan zien! Overal zie je foto’s van de koning en koningin en verkopen ze naast Amerikaanse, ook Hollandse koeken.

Holy Smoke Texas Style Barbecue, 772 N Main Street, Bishop

Wil jij iets stevigs eten in de avond? Ga dan langs bij Holy Smoke Barbecue. Dit Texas style barbecue restaurant heeft een ONWIJS snelle service (wat ook wel betekent dat je er zo in en er zo uit bent) maar ook lekker eten. Ik heb in ieder geval zitten smullen en het was niet te pittig voor mij. Dus jij kan het ook aan 😉

Holy Smoke Texas Style Barbecue Bishop

Holy Smoke Texas Style Barbecue Bishop

Als je Death Valley uit gereden komt, dan ligt op je weg naar Bishop de Keough Hot Springs aan je linkerhand. Wij hebben na onze tour op zoek naar de fall colors deze niet meer gezien, omdat het uit de richting lag. Maar het schijnt een echte aanrader te zijn.

Wat denk je, is Bishop een plekje voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.