Bryce Canyon

Bryce Canyon – Hiken tussen de Hoodoos

Weer een stap verder in ons roadtrip verhaal neem ik je vandaag mee naar Bryce Canyon in Utah. Bryce Canyon was ons 2e National Park en staat bekend om zijn hoodoos. Wat dat dan zijn? Lees en kijk verder…

Bryce Canyon National Park

Van een collega hoorde ik dat Bryce Canyon haar absolute favoriet was op een soortgelijke reis. Ik was dan ook heel erg benieuwd naar dit bijzondere park!

Wij hebben één dag doorgebracht in Bryce Canyon maar hubby was er het meest van ondersteboven. Het is ook wel een heel bijzondere plek, waarbij je met gemak van de ene naar de andere plek rijdt. We waren er lekker vroeg bij en begonnen direct aan een hike.

bryce canyon

Hoodoos

Bryce Canyon is een typische woestijnplek. En je wordt omringd door de mooiste kleuren rotsen, die van lichtoranje en roze tot donkeroranje kleuren. De rotsformaties die er uit zien als pilaren heten Hoodoos. De basis hiervan is vaak van zachte steen en de top ervan van hardere steen waardoor het soms net hoofden op palen lijken. Ze eroderen langzaam, voornamelijk door de wind! Door de erosie zijn deze vormen ontstaan.

Je kan het je haast niet voorstellen als je er zelf rondloopt maar rond deze tijd kan er zelfs sneeuw liggen. De temperaturen kunnen dus enorm verschillen! En dat in de woestijn.

Voorbereiden

Wij hebben in één dag het park bekeken, door met de auto grotendeels zelf rond te rijden en van daaruit stukken te wandelen. Ik ben normaal gesproken niet zo’n wandelaar, maar in dit geval was het heel erg leuk. Zo lang je maar goed voorbereid bent, met voldoende water bij je. HEEL ERG BELANGRIJK!

LEES OOK  VLOG Dutch Comic Con 2016

En natuurlijk fatsoenlijke schoenen zodat je in ieder geval een flink stuk kan wandelen. Wij zijn serieus vrouwen op hakken tegen gekomen of kleine slippertjes. Je vraagt je af hoe ze het in hun hoofd halen, zeker op de routes die wij hebben afgelegd.

Navajo en Queens Garden

Ook wij hebben dus gewandeld. We besloten de dag te beginnen met een gecombineerde hike. We kozen de Queens Garden trail vanaf Sunrise Point naar beneden. Om bij het startpunt te komen, moet je even een klein stukje lopen vanaf de parkeerplaats. Kind kan de was doen. De wandeling naar beneden is gaaf en je leert heel snel het mooie park kennen. Wat een uitzichten, wat een bijzonder mooie omgeving!

hiking in bryce canyon national park

Combinatieroute

In de vallei kozen we ervoor om de Navajo Loop trail erbij te pakken toen we bij een kruising stonden. Beide zijn eigenlijk loops, waarbij je start en eindigt bij hetzelfde punt, maar gelukkig kan je dus ook verschillende routes met elkaar combineren of afwisselen. Door deze combinatie te kiezen, zie je het mooiste van wat Bryce te bieden heeft in één wandeling. Queens Garden heet overigens zo omdat er een rots te zien is die verbazingwekkend veel lijkt op Queen Victoria. En op deze combinatieroute kom je ook Thor’s Hammer tegen, een rots die er – inderdaad – uitziet als de hamer van Thor.

Bryce Canyon sunset point

Via internet zie je vaak mensen vertellen over de Navajo loop en Queens Garden, maar door het park zelf wordt ook aangeraden om de combinatieroute andersom te doen. Van Queens Garden naar Navajo, zoals wij hebben gedaan. Hiermee heb je het steilste stuk omhoog in plaats van afdalend.

LEES OOK  DIARY 2017 - Week 23 - 33 jaar oud en Edinburgh citytrip

Navajo loop Bryce Canyon

Sunset Point

Wij kwamen daardoor ook weer omhoog bij Sunset Point, waar onze auto stond. Erna zijn we de rest van het park gaan bekijken op de vele uitkijkpunten.

Absolute aanrader: De zonsondergang kijken bij Bryce Canyon. Blijf echt tot het einde wachten, want pas als de zon heel laag staat… dan zijn de kleuren op de canyon verbluffend mooi. Bijna paars en blauw zoals het er uit ziet. Natuurlijk heb ik daar geen foto’s van, want de bijzonderste momenten neem je vaak niet op. Maar geloof me op mijn woord.

Hiking in Bryce Canyon

Allermooist

Bryce Canyon vond hubby echt het allermooiste park dat hij ooit gezien had en ik moet zeggen dat ik het ook enorm mooi vond. De hiking trails, de diversiteit, de mogelijkheden om naar enorm veel uitkijkpunten te gaan. Wauw. Het allerleukste van deze dag vond ik dat we samen, met veel plezier, wandelingen gedaan hebben. En bijna elk vista point hebben bekeken. Mossy Cave hebben we niet gezien, waar ik graag ook een wandeling had gemaakt, maar ja… keuzes! En zo kom je misschien ooit nog eens terug hè.

Bij Bryce Canyon maakte ik ook een vlog, nummer 3 op onze reis. Benieuwd hoe dat er nu precies uitziet in bewegend beeld? Check it out!

Amerika Vlog #3 – Hiking in Bryce Canyon

Kan je de video niet zien? Klik dan op de volgende link: https://youtu.be/ixnZCxBvO2M

Vergeet niet om dit bericht te pinnen op Pinterest door onderstaande pin te gebruiken!

Bryce Canyon Hiken tussen de Hoodoos

3 reacties

 • Jessica

  Deze zomer heb ik ook met mijn zusje een road trip gemaakt in Amerika, maar jammer genoeg moesten we qua planning Bryce Canyon schrappen. Het ziet er waanzinnig uit!

  • Nancy

   Het is ook echt heel erg bijzonder, buitenaards lijkt het wel. Op de bucketlist voor de volgende keer 😉
   Maar ik zie dat jij bent gaan hiken in de Grand Canyon! Petje af, dat is een flinke klim geweest.

   • Jessica

    Haha ja dat was best een helse tocht, en ik heb niet het idee dat mijn zusje en ik watjes zijn. Het was zwaar, maar daardoor eigenlijk ook wel heel bijzonder 🙂 Vooral op de terugweg kwamen we gewoon bijna een uur lang NIEMAND tegen. Behalve die moordlustige eekhoorns dan… ;p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.