calico ghost town

Calico Ghost Town

Calico Ghost Town ligt niet ver van Barstow, in Zuid-Californië. Het is een oud mijnstadje (uit de 19e eeuw) dat deels heropgebouwd is. Ik wilde een echte spookstad eens van dichtbij meemaken en daarom vertrokken we richting de Mojave Desert.

Calico Mountains

In 1881 werd er zilver gevonden in de Calico Mountains waardoor men als een speer naar Calico vertrok om als mijnwerker aan de slag te gaan. Een periode van welvaart volgde, maar toen de zilverprijs zakte en de borax die even verder ten oosten was gevonden op raakte, vertrokken de mijnwerkers weer. Hierdoor veranderde Calico in een spookstadje en 50 jaar later kocht de oprichter van het pretpark Knott’s Berry Farm het stadje op om weer op te bouwen.

calico ghost town beer garden

 

Het aantal originele gebouwen in dit spookstadje zijn minimaal, maar soms stond de fundering nog overeind. Hoewel ik de wederopbouw leuk vond, was ik niet zo te spreken over het stadje an sich. Het is duidelijk dat dit spookstadje werd uitgemolken door een pretparkeigenaar (het is nu van San Bernardino County). In plaats van een inkijkje in hoe het er vroeger aan toe ging, zijn de shops gevuld met een zeepjeswinkel, een souvenirshop en een café volgens de standaard van nu. Een plattegrond van wat er allemaal is, vind je hier. Er komen bussen met toeristen binnen, zelfs buiten het seizoen!

Calico Ghost Town from the mountains

 

Woestijn

Mocht je naar dit spookstadje willen gaan, houd dan rekening met de hitte. Het ligt midden in de woestijn en op een mooie dag in september kwam het kwik nog boven de 40º uit. Je kunt je wel voorstellen hoe hoog de temperatuur is hartje zomer. Je kan omhoog klimmen, om vanaf één van de bergen uit te kijken over Calico Ghost Town waar je een mooi uitzicht hebt op het stadje en de woestijn. Om een beetje af te koelen kan je ervoor kiezen om een stukje door Maggie Mine te lopen.

LEES OOK  Duurzaam reizen: hoe doe je dat?

Calico Ghost Town school

 

Eindoordeel Calico Ghost Town

Zoals gezegd is het een toeristische plek en op Foursquare had ik al gelezen dat het een ’tourist trap’ was. Daar ben ik het eigenlijk gewoon mee eens, we besloten dan ook niet zo heel lang door te brengen op deze plek. Je betaalt een entreeprijs en je betaalt ook voor een ritje met de mijntrein (die niet door de mijn gaat), wandeling door Maggie Mine en om naar een mystery shack te gaan. Wij zijn alleen het stadje in gegaan en hebben een wandeling door Maggie Mine gemaakt. De kosten hiervoor zijn $8 per persoon (entree) en $2,50 per persoon voor de mijn. Al met al kan ik zeggen dat ik Calico één van de minst leuke attracties van onze reis vond. Als je een korte route doet, dan is dit wel het handigste spookstadje. Als je geïnteresseerd bent in een echt legitimate spookstadje – dan heb ik nog wel een adresje. 😉 Waarover snel meer!

Calico Ghost Town
36600, Ghost Town Road
Yermo, California

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.