Death Valley tips

Death Valley Tips voor het heetste, droogste en laagstliggende National Park in Amerika

Na onze stop in Las Vegas werd het tijd om weer de natuur in te gaan. We kozen ervoor om dwars door Death Valley te rijden, Amerika’s heetste, droogste en laagstliggende National Park.

Een National Park met de naam Death Valley, hoe zit dat?

Immigranten die tijdens de Gold Rush de vallei wilden oversteken noemden deze gigantische woestijn Death Valley. Een tocht door deze woestijn was niet zonder gevaar. En dat is hij tot op de dag van vandaag nog steeds niet. Daarom geef ik je vandaag tips en advies voor jouw reis door Death Valley.

Death Valley is sinds 1994 een Nationaal Park en staat bekend om zijn extreme omstandigheden. Van besneeuwde bergtoppen tot de heetst gemeten grondtemperaturen… In de zomer kan het kwik oplopen tot boven de 50 graden celcius en dat heeft er onder andere mee te maken omdat dit nationale park het laagste punt in Amerika is. Bij het laagste punt van Amerika, ligt een zoutvlakte wat Badwater heet. Dit ligt 86 meter onder de zeespiegel, maar heb ik helaas niet kunnen zien vanwege overstromingen. Denk niet dat Death Valley een saaie, dode vlakte is. De vegetatie in de woestijn is juist enorm en de verscheidenheid van de gekleurde rotsen ook.

In de foto hieronder zie je mij bij Zabriskie Point!

Death Valley tips

Zien in Death Valley

Naast Badwater, zijn er nog meer plekken die je kan bezoeken in Death Valley. Zo zijn wij naar het bekendste uitkijkpunt Zabriskie Point geweest, genoemd naar een bekend zakenman die naar Borax ging zoeken. Hier zie je de prachtige glooiende vlakte en de enorme verscheidenheid aan grond. Als geoloog kan je hier je hart ophalen! Ook behoort een bezoek aan de zandduinen van Death Valley tot de mogelijkheden. Deze kan je vinden bij Stovepipe Wells. En Scotty’s Castle schijnt ook een echte aanrader te zijn, maar daar zijn wij niet geweest omdat het voor ons te ver uit de richting lag. Wij zijn vanaf de Death Valley Junction de woestijn ingereden op onze route (highway 190) Las Vegas Death Valley. Het plan was om vanuit Las Vegas door Death Valley naar een volgende bestemming te rijden.

LEES OOK  Tips Yosemite Park - Hiking Yosemite Park

Overstromingen

Het is heel bijzonder om door Death Valley te rijden, maar wij hadden regen gehad in Las Vegas en blijkbaar had het ook gespookt in Death Valley. Meerdere plaatsen waren niet meer goed bereikbaar vanwege overstromingen en daardoor hebben wij een kort bezoek gebracht aan deze plek. Bovendien vonden wij de temperatuur niet erg hoog. Wij waren er in oktober en de hitte viel alles mee, waarschijnlijk mede te danken aan die regenbui. Enkele dagen nadat wij het nationaal park bezochten schijnen er zulke hoosbuien geweest te zijn dat hele wegen kapot zijn geslagen door flash floods en Scotty’s Castle hierdoor nu niet meer bereikbaar is én delen van het complex kapot zijn. Tot 2019 zal je Scotty’s Castle dus niet kunnen bezoeken.

We zijn onderweg nog wel uitgestapt om even een stuk te lopen, maar we waren eigenlijk nog te veel onder de indruk van ons bezoek aan Las Vegas. Bovendien viel mijn hubby in slaap waardoor ik uiteindelijk alleen in de auto door Death Valley reed en af en toe stopte.

Maar het is wel indrukwekkend, als je het mij vraagt! Het lijkt niet op een maanlandschap, je ziet constant andere beelden. Zo heb ik op zout gestaan, zandduinen in de verte gezien, rotsen, besneeuwde bergtoppen en overstroomde stukken. En heel lang en heel ver, geen tegenliggers. Je lijkt echt alleen in Death Valley te zijn! Wat gaaf maar ook een tikkeltje eng is.

Death Valley tips copyright MrsStilletto

PIN IT

Video!

Natuurlijk heb ik ook weer een leuke video gemaakt over Death Valley! (Met mijn nichtje in de bijrol) Deze vind je hier:

Kan je hem niet zien? Klik dan op de volgende link: https://youtu.be/1UhQ9xCbrnI

Overnachten in Death Valley

Ben jij op zoek naar een accommodatie in Death Valley? Zorg dan dat je van tevoren geboekt hebt bij één van de motels of op de camping. De volgende plaatsen zijn dan een mogelijkheid voor een motel/hotel:

  • Furnace Creek Inn
  • Stovepipe Wells
  • Panamint Springs

En je kan er ook terecht met je tent! Campingplekken met volledige uitrusting (met full hookups) tot kampeerplaatsen waar je lekker into the wild gaat. Zo kan je naar bijvoorbeeld:

  • Furnace Creek
  • Mesquite Spring

Mijn belangrijkste tips voor als je naar Death Valley gaat

  • Zorg dat je voldoende water bij je hebt. Zelfs als je denkt dat je genoeg hebt, neem dan nog een paar liter extra mee.
  • Zorg dat je benzinetank vol zit. Er is geen tankstation en je wilt echt niet met een lege tank komen te staan.
  • Check je auto voordat je het park in gaat. Er is vrijwel niets aanwezig in het park, dus als je met panne komt te staan ben je overgeleverd aan aardige passanten.
  • Geef van tevoren door aan mensen waar je heen gaat. Gedurende je rit heb je geen ontvangst met je mobiele telefoon!

Ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om voldoende water bij je te hebben. Wij waren hele lieve mensen tegen gekomen bij de Grand Canyon en zij vertelden dat zij pech hadden gekregen met hun busje in Death Valley. Daar stonden ze dan, van god en alleman verlaten… te wachten op iemand die ze kon helpen. Het is er zo heet, dat je van je stokje kan gaan en dan is water het allerbelangrijkste om bij je te hebben. Zorg dus dat je niet uitdroogt!

LEES OOK  It's a little bit of give and take

Zou jij het aandurven, een rit door Death Valley?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.