Heimwee naar Azië - We gaan weer terug naar huis

Heimwee naar Azië – We gaan weer terug naar huis

Helaas, onze reis door Azië zit er op. We gaan weer naar huis toe. Kan je heimwee hebben naar een reis die nog niet officieel over is?

Heimwee

Ik heb er altijd al last van gehad, zodra de allerlaatste dagen van de vakantie in zicht komen ben ik verdrietig. Toen ik klein was en merkte dat we de tent moesten gaan schoonmaken en inpakken wist ik dat we de volgende dag of twee dagen later zouden vertrekken. Niets maakte me meer nostalgisch dan dat. Ik wilde niet weg en kreeg instant heimwee naar een plek waar ik nog verkeerde.

Wanderlust

Ik heb het thuis nooit leuk gevonden. Ik ben geboren met wanderlust. Ik ging niet graag naar school en inmiddels sta ik niet altijd te popelen om weer naar mijn werk te gaan. Ik zie zelf een patroon, maar wil mijn hoofd er niet te veel over breken.

Travelbug

Thuis is natuurlijk goed en prima. Ik ben zelfs dol op thuis zijn. Ik heb een prettig huis en heel lieve vrienden en familie om me heen. Ik heb niets te klagen als het gaat over thuis komen. Eigenlijk is thuis komen één van de fijnste dingen die er zijn, zelfs. Maar op reis heb ik het reisvirus te pakken en wil ik het maximale uit die laatste minuten halen. Als ik eenmaal weg ben, zou ik voor altijd wel weg kunnen blijven.

Heimwee naar Azië - We gaan weer terug naar huis

‘Ik ruik de stal!’

Manlief is het inmiddels gewend, dat ik in mezelf keer en stilletjes uit het raam kijk. Terwijl hij vrolijk naar huis reed op roadtrips zat ik te denken aan de geweldige herinneringen en dat ik alles zo zou missen. Mijn beste vriendin kan, als ze eenmaal weet dat ze naar huis gaat, niet snel genoeg thuis zijn. Om met haar woorden te spreken: “Als ik de stal ruik…!” Ik probeer daarentegen altijd nog het laatste uit mijn trip te persen en ik weet dat ik dat nu ook zal doen. De ene keer heb ik meer last van heimwee, dan een andere keer. Feit is dat je weer afscheid neemt van een bepaald moment in je leven en dat is waarschijnlijk waar ik zo mee worstel.

LEES OOK  TGIF - Weekend 6

Tot ziens

Het is weer een mooie reis geweest en wanneer ik weer in Azië zal zijn, dat is nog onduidelijk. Hoe dan ook pers ik vandaag nog het laatste stukje geluk uit mijn reis. En ben ik binnenkort weer op Nederlandse bodem, waar ik met liefde terugdenk aan die mooie tijd in Thailand. Thuis is ook fijn, thuis is goed. Maar nu ga ik nog even genieten van mijn Thailand avontuur.

Ben jij ook geboren met wanderlust?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.