highway 1 verenigde staten

Highway 1: Mooiste kustroute van de wereld

Als jij een reis door de Verenigde Staten gaat maken en je weet nog niet exact wat voor een route je gaat rijden, kan ik één weg aanraden om te nemen: Highway 1.

Highway 1 pacific

Highway 1 : Mooiste route ter wereld

Highway 1 werd al door velen geroemd als de mooiste route langs de kust – ter wereld. Highway 1 brengt je van het noorden van Californië naar het zuiden (of andersom), waarbij de snelweg kronkelt langs de kustlijn. Over een lengte van 1055 kilometer vervoert deze weg je van Leggett naar Dana Point. Zo kom je langs mooie plekken op de route. In de volksmond wordt deze route Highway 1 genoemd, maar officieel heet de weg California State Route 1 of CA1. Toch zal iedereen je begrijpen als je Highway 1 zegt.

highway 1

Pittoresk

Langs deze pittoreske autoroute vind je vooral vergezichten en prachtige natuur. Beide kan je bewonderen tijdens je reis door simpelweg de borden te volgen. Bij elk uitzichtpunt over de prachtige Stille Oceaan zie je duidelijk ‘Vista Point’ van tevoren staan en heb je mogelijkheid om te parkeren. En je moet ook zeker de Big Sur tijdens deze route niet overslaan!


Geluk op Highway 1

Ik ervoer intens geluk tijdens onze reis over de snelweg van San Francisco naar Pismo Beach! We waren net aangekomen in Amerika en reden direct al over de snelweg in de zon naar het zuiden. Dat moment van geluk als je net bent aangekomen en je je dan realiseert dat je op vakantie bent en deze net is begonnen! Rijdend over Highway 1 zie je de Stille Oceaan aan je rechterkant en direct aan je linkerkant hoge bergen. Pelikanen vliegen als een scene uit de film met je mee. Je ziet watervallen in het mooiste zeegroene water vallen en je hoort en ziet zeeleeuwen op je reis. De combinatie van het heerlijke weer en dat enorme gevoel van vrijheid is onbetaalbaar fijn.

LEES OOK  14 juli in Parijs - 5 tips voor 14 juillet

highway 1 stille oceaan

highway 1

highway 1 sealions zeeleeuwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.