Hiking in Zion National Park

Hiking in Zion National Park

Hiking in Zion National Park: dat heb ik gedaan toen ik in Amerika was. Ik laat je graag een video zien van mijn moment in Zion National Park en geef ik je tips voor het kamperen, makkelijke hiking trails en waar je kunt eten als je naar Zion gaat.

Hiking in Zion National Park

Een filmpje van 3 minuten, waar iedereen wel even tijd voor heeft. Vergeet hem niet goed te bekijken want ik deel 4 hiking routes in Zion National Park die (bijna) iedereen kan doen.

Off the grid

Op Zion National Park heb ik met name genoten zonder filmpjes op te nemen. Houd er rekening mee dat je vrijwel geen telefoon ontvangst hebt. Hubby en ik hebben meerdere hikes gemaakt door dit park en zijn helemaal tot rust gekomen. We verbleven er 2 nachten op de Watchman Campground in het park zelf. We hadden geluk: we waren vroeg vertrokken van onze vorige spot Red Canyon Campground nabij Bryce Canyon National Park. En stonden dus al in alle vroegte aan de deuren van de camping in Zion National Park.

watchman campground zion national park

Mag ik jouw plekje?

Normaal gesproken ben ik niet zo, maar ik zag mensen net aan hun ontbijt zitten. Dus ik vroeg ze of ze weg gingen en dat was zo! Je moet er ook vrij snel bij zijn, want anders ben je mooi een plek kwijt als je niet gereserveerd hebt. We zetten onze auto bij de plek neer en gingen even de camping bekijken. Toen we terug kwamen, hielpen we het stel met het aankoppelen van hun caravan en konden onze plek in nemen. Nog voordat driekwart van de camping wakker was. Geluk!

Zion is het mooiste nationale park

Dit nationale park vond ik veruit het mooiste dat ik gezien heb tijdens onze reis. Je zit midden in de woestijn maar er is ook water. Het is er warm, je ziet verschillende vegetatie, rode rotsen, blauwe luchten en doorzichtige beekjes. Alles is zo adembenemend mooi!

Hiking in Zion National Park

Dit ben ik aan de voet van de Watchman na een zware hike.

Hiking Zion National Park

Kan je de video niet zien? Klik dan hier: https://youtu.be/uyCuck3i5pc en klik hier om je te abonneren op mijn kanaal: ABONNEER JE NU

LEES OOK  Heimwee naar Azië - We gaan weer terug naar huis

Ultieme hiking checklist

Wil jij de uitgebreide hiking kaart van Zion National Park bekijken? Klik dan hier: Hiking Guide Zion National Park. En download vooral mijn gratis ultieme hiking checklist. Dat doe je door op deze link te klikken: Happy Hiking Checklist.

BONUS TIP als je gaat hiken in Zion:

Vergeet niet om door te geven welke hiking trails je gaat doen. Mocht je iets breken, of verstuiken, of wat dan ook; dan kan er hulp gezocht worden en weet men waar ze naartoe moeten gaan. Dit betekent dus ook dat als er iets naars gebeurt en je bent voor de schemer nog niet terug, dat ze ook op zoek kunnen gaan naar je. Toen wij in Zion waren, is de helikopter een paar keer uitgevlogen. Dat zal dus zeker een noodgeval geweest zijn.

amerikaanse vlag zion national park

4 makkelijke hiking trails in zion NP

Goed, laten we beginnen met het feit dat ik helemaal geen hiking fanaat ben. Sterker; ik had nog niet eerder echte hikes gedaan. Fikse wandelingen waren normaal gesproken niet aan mij besteed. Maar in Amerika veranderde dat helemaal. Het landschap is zo mooi, je kan bijna niet anders dan er van houden!

hiking trail riverside walk

Wij liepen in Zion National park 4 makkelijke hiking trails. Dat zijn EASY en MODERATE routes. Waarvan ik persoonlijk de Watchman route het zwaarst vond. Smalle stukken, weinig grip… Beetje gevaarlijk dus dat ik op mijn AllStars liep. Voor de toekomst ga ik zeker goede wandelschoenen aanschaffen, zodat ik altijd de juiste gear bij me heb. Dit zijn de 4 hiking trails die wij deden en die in dezelfde volgorde in mijn video langs komen:

  1. Riverside Walk: ongeveer 1,5 uur en 3,5 kilometer
  2. Emerald Pools: ongeveer 1 uur en 1,9 kilometer voor de lower emerald pool trail en ongeveer 1 uur en 1,6 kilometer voor de upper emerald pool trail
  3. Canyon Overlook Trail: ongeveer 1 uur en 1,6 kilometer
  4. Watchman Trail: ongeveer 2 uur en 4,3 kilometer
LEES OOK  Parijs met kinderen - leuke uitstapjes in de lichtstad voor kinderen

In de video zie je al hoe mooi het er kan zijn! Toch kan ik het niet laten om nog een paar mooie kiekjes met jullie te delen. Hierboven zie je mij bij de Riverside Walk. Hieronder de brug naar het begin van de hike Emerald Pools en twee foto’s van de Canyon Overlook Trail:

bridge to emerald pools trail zion national park
Canyon Overlook Trail Zion National Park mrsstilletto
Canyon Overlook Trail Zion National Park mrsstilletto

Eten als je in Zion National Park verblijft

Waar kan je goed eten als je in Zion National Park verblijft? Dat vroegen wij ons ook af en we kwamen toch op een locatie uit buiten het park. Nu is het niet dichtbij maar als je er al een flinke reis op hebt zitten in Amerika, voelt het als een ritje van niks. Wij gingen uit eten bij Stage Coach Grille in La Verkin en in 2023 waren ze de winnaars van Best of Southern Utah Steakhouse, Bar & Grill, Burger en Breakfast. Je zit er dus wel goed. Wij aten op de veranda en hadden een heerlijke avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.