Roadtrip West Amerika Vlog 4 Hoover Dam

Hoover Dam – Roadtrip West Amerika Vlog #4

Het werd weer hoog tijd om deel zoveel van mijn roadtrip door West Amerika met je te delen. En dat doe ik graag in beeld! Zowel een uitgebreid artikel als een superleuke en lekker korte video over de Hoover Dam, de next stop op onze route.

Roadtrip West Amerika Vlog 4 Hoover Dam

Hoover Dam

De Hoover Dam ligt ongeveer 40 kilometer ten oosten van Las Vegas. En aangezien dit onze route door de Verenigde Staten was, stond dit eigenlijk ‘langs de weg’ op weg naar Las Vegas waar we enkele nachten zouden overnachten. We hadden zojuist gekampeerd in de National Parken Bryce en Zion en gingen na Zion op weg naar de Hoover Dam. We verbleven in de Hoover Dam Lodge. Wat een enorme luxe was na geen stromend water en geen elektriciteit.

Hoover Dam Lodge

De Hoover Dam Lodge was het eerste hotel wat een beetje leek op een hotel wat we in Nederland gewend zijn. De rest van de accommodaties waren allemaal veredelde motels langs de weg met entree vanaf de galerij zo in je slaapkamer. Dit was een hotel zoals we in Europa gewend zijn: Met incheckbalie, een lift naar boven en dan je hotelkamer in. Alleen viel het ons al op dat je hier in de lobby al direct kon gaan gokken. Een voorbode voor Las Vegas! Zo zien de kamers van de Hoover Dam Lodge eruit:

Hoover Dam Lodge

Een grote inloopdouche, een enorme kamer waar je in kan dansen en superfijn sanitair. En dat bed. HEAVEN. Uiteraard namen we direct gebruiken van de kamer en de faciliteiten van het hotel. Zo gingen we nog zwemmen en hingen we in het bubbelbad van het hotel. Waar we direct aardige Amerikanen tegen kwamen die een praatje aanknoopten en we die avond mee gingen dineren.

LEES OOK  VLOG Familie uitje Landal Greenparks Landgoed 't Loo

De Hoover Dam bezoeken

De dag erna stond de Hoover Dam op het programma! Een behoorlijk indrukwekkend staaltje bouwkunde. In de jaren 30 begonnen ze met de bouw en het duurde zeker 5 jaar voordat ze het afrondden. Wel eerder dan in eerste instantie gepland was. Helaas zijn met het maken van deze grote stuwdam ruim 100 medewerkers omgekomen. Vanwege ventilatieproblemen, de hitte, of ze zijn ‘verwerkt’ in de constructie. Als je een verkeerde stap zette en ze waren beton aan het storten en je viel naar beneden was dat dikke pech.

De stuwdam is niet alleen functioneel maar ook een Art Deco pronkstuk en jaarlijks komen er miljoenen bezoekers op af. Het is namelijk het op 4 na drukst bezochte nationale park in de VS! Ik ben de Hoover Dam niet in geweest, want ik vond de entreeprijs te hoog en bovendien vond ik het behoorlijk warm en zag een ellenlange tour binnenin de dam niet zitten op dat moment. Maar ik ben er wel overheen gelopen, heb alle plaquettes gelezen en ben gaan kijken bij het monument voor de gevallenen van de dam. Bovendien schreeuwt de Hoover Dam om gezien te worden:

Hoover Dam mrsstilletto

hoover dam and hoover dam bridge mrsstilletto

monument hoover dam mrsstilletto

waterlevel hoover dam mrsstilletto

Bekijk mijn video van de Hoover Dam nu!

Kan jij de video niet zien? Klik dan hier: https://youtu.be/DxKNA8n1pXE

Wat vind jij van de Hoover Dam? Vind jij het ook een impressive stukje Art Deco? Of ben je vooral geschrokken van de doden die bij de aanleg hiervan gevallen zijn? Laat het weten in de comments!

Wil jij dit artikel pinnen? Leuk! Hieronder heb ik een mooie pin-klare foto voor je:

LEES OOK  Paris

a visit to the hoover dam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.