Why I hate flying with Ryanair - randomly seated

Waarom ik het haat om met RyanAir te vliegen

Vandaag vertel ik je wat meer waarom ik het haat om te vliegen met ryanair.

Lowcost carrier

Ryanair is een lowcost carrier and what is not to love? Je kan (SOMS) voor een habbekrats naar een bestemming vliegen. Mijn eerste vlucht met Ryanair was lang geleden, toen ik met een vriendin naar Rome vloog. Een groot avontuur voor ons tweetjes en toen mocht je bagage nog mee. Ik was eigenlijk best wel tevreden over mijn vlucht. Hoe komt het dus dat ik dat inmiddels niet meer ben?

Why I hate flying with Ryanair - randomly seated

Nieuwe incheck procedure

Sindsdien hebben ze allerlei trucjes verzonnen om mensen een customized ervaring te gunnen. Voor elke scheet moet je betalen. Als het aan komt op vliegen met deze luchtvaartmaatschappij hebben ze qua incheck procedure inmiddels iets bijzonders bedacht: randomly seated. Wat grofweg betekent dat je als reisgezelschap niet bij elkaar geplaatst wordt in het vliegtuig. Natuurlijk wil ik je hier wat meer over vertellen en dat doe ik vandaag in video vorm.

Bekijk deze video als je meer over deze nieuwe policy wilt horen EN als je een andere scoop qua inchecken van je bagage ook wilt weten.

Why I hate flying with Ryanair – Randomly seated

Kan jij de video niet zien? Klik dan op de volgende link: https://youtu.be/725WYHJCbBY

Natuurlijk ben ik heel erg benieuwd wat jij van deze nieuwe policy vindt. Vind jij het niet erg als je als reisgezelschap uit elkaar geplaatst wordt? Of vind je het geen enkel probleem als je bij elkaar gezet wordt, enkel als privilege omdat jij hiervoor betaalt? Misschien vind je wel dat het inmiddels best downhill gaat met de lowcost carriers en ben je het zat om met ze te vliegen. Ik vond het in ieder geval heel vreemd dat we uit elkaar geplaatst werden, want bij elkaar zitten op een vlucht lijkt me een normale zaak. De handbagage regel vind ik zelf geen punt, mits latere passagiers hier ook op geattendeerd worden (ik neem voor het gemak aan, dat dit gebeurt). Inmiddels kan ik zeggen dat Ryanair inderdaad de regel van 90 personen heeft ingevoerd. Slechts wanneer je priority hebt, kom je in aanmerking om je handbagage mee te nemen.

LEES OOK  Berlin - Friedrichshain - Cafe Tasso

Natuurlijk hoor ik graag wat jouw reactie hier op is!

 

Wil je nog meer video’s van mij kijken? Check dan mijn tag VIDEO of neem een kijkje op mijn YouTube kanaal!

4 reacties

 • Soraya

  Hey Nancy!!
  Iedere keer kan ik toch weer heerlijk genieten van je vlogs/blogs etc.
  Deze keer wilde ik ff reageren omdat wij dus bijna altijd met Ryan air vliegen.

  Ik ben er echt van overtuigd (aangezien in zelf ook in een groot bedrijf werk en dus weet hoe policy’s van bovenaf worden doorgedrukt) dat dit management policy is.

  Wij hebben nu alle keren na het opstijgen ‘de grote stoelendans’ meegemaakt.
  Het personeel on board vind het geen enkel probleem dat iedereen na het vertrekken.dusdanig ruilt dat iedereen bij elkaar zit.

  Qua inchecken van handbagage geldt dit alleen voor de trolly’s.
  Mijn soon te be Hubble mag z’n rugzak of mensbag altijd gewoon bij zich houden. Ik ook mijn handtas. Alleen onze handbagage trolly’s moeten in het ruim met uitzondering van priority stoelen.

  Wij zijn dus altijd dankzij de flexibiliteit van het vliegtuig personeel toch altijd nog erg tevreden en hebben altijd uiteindelijk bij elkaar mogen zitten.
  Ik denk echt dat dit door de hoge bazen wordt bedacht, die nog nooit een echt vlucht heeft begeleid als steward(ess).

  Keep up posting!!

  • Nancy

   Hoi Soraya, bedankt voor je leuke bericht! Ja, de stoelendans is inderdaad nodig en ik weet zeker dat het luchtpersoneel dat geen enkel punt vind. Het was ons ook opgevallen op de heenvlucht. Ik weet daarom ook zeker dat het een policy is van het management waar ze zich gewoon aan moeten houden. Toch vind ik het zo jammer! Het is niet echt een groot probleem maar mensen gaan toch geïrriteerd zijn over het feit dat ze niet samen kunnen zitten. Ryanair is eigenlijk de enige lowcost carrier op dit moment, het is even wachten hoe snel de andere lowcost carriers het gaan overnemen denk ik (want ze moeten ergens extra marge uit halen en mensen die perse naast elkaar willen zitten, zullen daar ongetwijfeld voor willen betalen). Wel leuk om te weten dat jij altijd met RA vliegt en er erg tevreden over bent, mede dankzij het personeel (ook ik moet zeggen dat ze heel vriendelijk vliegtuigpersoneel hebben) EN dat je hubble gewoon zijn manbag mag meenemen! Hoe handy. Dat is een tip voor de volgende keer 🙂

 • Shirley

  Ik had ook al gehoord van de random seats. En inderdaad, vorige week reisde ik met vier volwassenen en heen en terug zaten we apart. Het hilarische was dat we allemaal op een andere rij zaten en alle stoelen naast ons leeg waren, terwijl de rest van het vliegtuig vol zat. Op de heenweg zorgde het inderdaad voor een stoelendans. Ik vind het zelf niet zo’n probleem om op een korte vlucht (tot 4 of 5 uur) alleen te zitten. Ik doe meestal toch oordoppen in en ik lees of doe alsof ik slaap. Bij een langere vlucht vind ik het toch wel gezellig om bij elkaar te zitten.

  • Nancy

   Hoi Shirley, wat leuk dat je een reactie achterlaat! Ik vind het zelf wel leuk om nog wat te kletsen met mijn reisgenoten. Meestal reis ik alleen met mijn man en babbelen we nog wat over wat we willen gaan doen op reis. Nu heb ik mijn tijd ook prima besteed: Muziek luisteren en lezen, maar erg gezellig is het niet in je ‘eentje’. Ik vind het vooral jammer dat dit weer een nieuwe manier is om mensen extra te laten betalen. Ik vraag me ook af hoe lang het duurt voor andere lowcost carriers dit idee overnemen. Ik ben wel benieuwd: Hebben jullie uiteindelijk gewisseld, zodat jullie op die lege rijen alsnog samen zaten? Of lekker je benen gestrekt en alleen gereisd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.